reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Hej
Wyspałam się, Natalia szczęśliwie dziś nie lądowała w naszym łózku tylko spała u siebie.
Magda - ucałuj Weroniczkę, często jest chora, może pomyśl o jakimś innym lekarzu albo jakiś dodakowych badaniach czy coś? No i torbę pakuj :-) Rozumiem, ze nie wiecie czy tym razem b ędzie chłopczyk czy dziewczynka?

Mała -warsztaty były genialne, serio, Mozna sie wiele nauczyć, o sobie rzede wszytskim, a nastepnie przełożyć to na relacje z dzieckiem itd.
Te warsztaty sa w całej POlsce, akurat m chodizłyśmy do Fundacji Rodzić po Ludzku, ale można tez w inne miejsca, program jest ten sam, róznica oczywiście w prowadzących, ale zasada ta sama i tematy też.
http://www.cmppp.edu.pl/szkoladlaro...efault.asp?IDWojewodztwo=7&IDMiasto=0&JM_I=-1

reklama
Witajcie,

ależ pogoda pod psem.

Luszka, Magda ale zleciało, Wy już niedługo drugi raz będziecie tuliły maleństwa!!! SUPER!!!

Olcia, to faktycznie sporo tych przeprowadzek no ale fajnie że teraz już się ustabilizowało!

No ja w góry również chętnie!!!

Co do zostawiania dziecka po kryjomu, to nie polecam i ja. Kiedyś Wam pisałam, że jak teściowa zostawała z Oskarem to zawsze chciała żebyśmy wyjeżdżali jak on śpi. Mi się to nie podobało ale nie miałam na tyle odwagi aby się stawiać....efekty były prawie natychmiastowe i długotrwałe. Dziecko na sekundę nie chciało zostać samo w pokoju, nawet śmieci nie mogłam pójść wyrzucić....i trwało to do kilku lat.
Z Igą jest tak że również płacze jak wychodzę i odjeżdżam, czepia się nogi ale wtedy jej tłumaczę że wychodzę i jak popracuję albo zrobię zakupy to wrócę a ona w tym czasie poogląda książeczki...itp. Robi mi przez okno papa....
No i nie przedłużać, nie traktować tej rozmowy jako pocieszenie bo dziecko będzie wyczuwało że mama mi tyle tłumaczy to się boi czyli coś się szykuje złego.
To musi być krótkie zwięzłe i naturalne, tak jakbyśmy rozmawiali z dorosłą osobą.

To jest bardzo ważne aby dzieciom zawsze mówić prawdę. Jak się idzie na szczepienie to również nie powinno się mówić "nie bój się, nie będzie bolało" tylko np. zaboli chwilkę i zaraz przestanie. Bo dzieci bardzo szybko tracą zaufanie.

takie moje zdanie

mala, nie przysnela, tylko zatrzesienie pracy mialam pod koniec. dzisiaj chwilowo tez mam tu tone papierow do przerobienia.

Doxa, no wlasnie sek w tym, ze bardzo dobrze. 2x tyle co za to samo gdzie indziej.

magdus, jak Ty sie wyrazasz?? ;-)

O tak, z tym mówieniem prawdy to ja też Tak uważam. Syla, już to kiedyś pisałam, bo Ty mądra jesteś :-)

reklama
Vertigo, przerabiaj te papiery i do domu zmykaj...albo na zakupy;-).
Mnie coś korci żeby stąd wyjść.

a pisałam Wam ...mogę się pochwalić????

Oskar zdobył 3 miejsce w swojej grupie wiekowej w mazowieckim konkursie plastycznym "TRYPTYK MAZOWIECKI".

Do góry