reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

bylam w dwoch CCC, to nie to... ogolnie zlazlam WP, BC i Redute... byly sliczne Pumcie w Pumci, ale niestety male...

Mala, spojrz na spod naczynia i tam powinno byc oznaczenie... ja mam talerzyk ktory mozna...

reklama
Mała, ja myję :-)
a z tymi zabawkami to już gdzieś pisałam odnośnie tego, ż edziekco jest tym co posiada.... i to mija z wiekiem, więc nic dziwnego, ze nie chce się dzielić. Tylko wytłumacz jej spokojnie, ze nie musi sie dzielić, ale nie może bić.

ja już nie wiem jak do niej dotrzeć. Kiedy próbuję jej tłumaczyć to ona się rzuca. Cieszę się, że udało się odstawic już smoczek, ale te jej nerwy...
a właśnie, wczoraj ta dziewczynka dwuletnia doiła smoczka, a żeby było ciekawiej to na łańcuszku miała ich aż dwa! Bo jak się dowiedziałam- mama wymieniała jej teraz smoczki i kupiła dwa nowe, każdy inny (canpol i avent) bo nie wiedziała którego dziecko będzie chiało, więc teraz chodzi z dwoma... nie muszę chyba mówić jak to wyglądało... i minę Zuzi kiedy zobaczyła dwa smoczki! Myslę, ze czuła się jak palacz który rzucił właśnie palenie i ktoś mu dymem w twarz dmuchnął...

No niestety, na wyjeździe było sporo dzieci, sporo ze smoczkami, i spały z nimi tzn usypiały i chodziły i ja jednak się nie przekonam, ze to fajne jest.
Mała, tłumacz jej co czuje i co czują inne dzieci.

Mala, ja sie dokladnie tego obawialam, wiec zabralam smoczek w wieku 10 m-cy...
i masz racje z tym nalogiem... tylko wez pod uwage, ze z wiekiem bedzie jeszcze gorzej, wiec w ktoryms momencie trzeba to przejsc... nie ma wyjscia, rozmawiaj, przytulaj, moze ogranicz na chwile kontakt z dziecmi...

:-)he he Misiu teraz kiedy mieszkamy u dziadków i mojej siostry a Zuzia non stop jest z Natalką... to raczej nie możliwe. :)) Zuzia w nocy przez sen woła "Kaka" tzn Kalka czyli Natalka. :)) i u niej też widzi smoczka...
ale wiem, że teraz będę mogła poświęcic jej więcej czasu, bo mieszkamy z dziadkami więc odejdzie mi duzo obowiązków domowych, a i do remontu nie jestem póki co potrzebna. :)) niech sie tylko wypogodzi wkońcu. :happy:

Własnie się dowiedziałam, ze moja babcia złamała sobie rękę. Dziadek w szpitalu, babcia ze złamaną ręka, dobrze, ze już wóciłyśmy.

wrzuciłam na razie trzy zdjecia, reszta jak ogarbe aparat i kamerę, te sa z telefonu wiec dostepne od ręki :-)

Witam!

A ja natychmiast oddałabym Zuzi smoczek i poczekała na lepszy moment. Bo nie dość, że dziecko przeżywa na swój sposób przeprowadzkę, rozstanie ze swymi kątami, które były jego, to jeszcze obok dziewczynka, która ma smoczek a ona nie. Zuzia przeciez nie rozumie dlaczego Natalka ssie sobie spokojnie smoka a mama jej nie pozwala:szok: To jest tylko malutka dziewczynka, która nie rozumie, że ząbki, zgryz itd... Mała zastanów się co na ten czas jest lepsze. Poczekaj aż będzieci sami w nowym domku! To jest moje zdanie:tak: bo czasami mam wrażenie, że za dorośle traktujemy dzieci a to, że nie potrafi sie dzielic zabawkami to norma rozwojowa, około 3 lat dziecko zaczyna zauważać, że fajnie jest bawić się wspólnie z drugim dzieckiem a nie tylko obok niego:-)

reklama
Do góry