reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

U nas cały dzień albo lało, albo kropiło ... w związku z czym Oli wylądował u babci, a my pojechaliśmy na różnego rodzaju zakupy ... między innymi byłam w końcu u p. Hani (dla zainteresowanych nie pracuje już na Grochowskiej, otworzyła swój sklep na Smolnej) no i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu okazało się, że mam 70E :-) :-) :-)Nadal nie mogę w to uwierzyć!!! Niby gdzie ja mam ten biust?!? Ale p.Hania kilkakrotnie pokazując mi metkę mówiła "widzi Pani co tutaj jest napisane?" ;-) Stanik odbiorę w poniedziałek, bo trochę trzeba go zwężyć pod biustem - mam nadzieję, że będę mogła w nim oddychać!
Byliśmy też w Reserved - w ten weekend mają 20% rabat na kolekcję dziecięcą. U nich rozmiary zaczynają się od 1,5 - 2 lata (92cm), ale z lekkim zapasem już możemy tam ubierać dzieci! Całkiem ładne ubranka mają. Oczywiście Olinka obkupiłam :-)

Teddy ja od lat włosy warbuję wyłącznie u fryzjera. Farba jest chyba z Loreal "Diakolor" czy coś takiego - to jest właśnie ta delikatniejsza farbka.
Super, że wózek Wam się sprawdza :-) My jeszcze nie mamy :-(, w piątek dopiero robiłam przelew, ale jest i dobra wiadomość - dzisiaj babcia dorzuciła się do wózka :-)

reklama
ale tu dzis pusto... :-)

nam sie dzionek udal... nie padalo tragicznie, wiec odwiedzilismy kolezanki... bylo milo... :-)
wrocilismy niedawno, dziecie kokosi sie jeszcze w lozeczku, pozno jak na niego... ;-)

no tak, fryzjer... :-)
ja w zeszlym roku probowalam w trzech wiekszych salonach i byl problem... generalnie klada raczej trwale koloryzujace, czego ja nie chce, albo kilkakrotnie liczyli za dlugosc, albo chcieli mnie ostrzyc do tego, z obawy o "koncowki", a moje koncowki maja ze 20 cm ;-)... wiec stwierdzilam, ze chrzanie...
...i robie sama, a efekt jest taki, ze od pol roku nie moge sobie farby dobrac... :-)

....aaaa, i gratuluje biustu... (tym razem bez plakatu, bo troche niezrecznie)

ciekawe jaki rozmiar ja bym miala... R, S, moze W... ;-)

Teddy w sklepach z artykułami fryzjerskimi bez problemu dostaniesz tę farbę!

Za gratulacje dziękuję :-) Wybierz się sama do Pani H., wybierz!

Doxa, E? :szok: to ja bym miala cos kolo M skoro normalnie mam D? ;-)

Teddy, i z tego powodu ja nie farbuje wlosow w ogole. mam naturalne, a co! ;-)

u nas znowu fatalna noc. wzielam Muche do siebie. ostatni raz, bo mi z lozka spadla :baffled: po poludniu spala w sumie niezle. a teraz jeszcze walczy w lozku. moze to jednak przez to przesuniecie? zmniejszylismy je dzis o pol godziny- moze pomoze.

zakupilismy rowerek. ale moze nie bede komentowac zakupu, bo o malo mnie w tym sklepie szlag nie trafil. nastepnie poklocilam sie z malzonkiem i zamiast fajnego obiadu jedlismy jakies makdonaladowe badziewie. a potem podrzucilismy Muche do dziadkow i nawet udalo nam sie zrobic zakupy.
jestem wykonczona. i juz sie ciesze na nastepna przeurocza noc :sick:

Cukiereczku, ja tez nie farbowalam od kilkunastu lat (w szkole miewalam szchownice, albo pasy kolorowe)... ale niestety po porodzie tak mi sie zobrzydliwil kolor, ze wygladalo jakbym wlasnie miala zle polozony.. co centyletr to inny odcien i w dodatku zaczelam siwiec... wiec albo farba, albo nozyczki...
... no i nie ma to tamto, ja jestem do swoich wlosow bardzo przywiazana i z krotszymi ja to nie ja... ;-)
...chociaz po tych farbach i tak niedlugo pewnie bede musiala polowy sie pozbyc... ;-)

ehh... chyba jeszcze raz wystartuje do fryzjera...

Doxa, E? :szok: to ja bym miala cos kolo M skoro normalnie mam D? ;-)

Vertigo może i M ;-) A może jesteś jedną z nielicznych, które nie naszą tak drastycznie za małych miseczek!
Trzymaj się i mam nadzieję, że dzisiejsza nocka nie będzie tak zła!!

Teddy przy Twojej długości włosów, niestety fryzjerzy zawsze będą doliczać za farbę! Siłą rzeczy zużyją jej więcej niż np. przy moich włosach.

no ale cokolwiek by nie mowic, 300-pare zlotych to lekka przesada... :-)
podczas, gdy w cenniku sa ceny np. 80-150...

reklama
Dobry wieczór!
Pół dnia spedziłam na zakupach (a niby wczoraj wszystko kupiłam) a resztę na gotowaniu. Niby zwykły obiad na 10 osób...... dopiero teraz wyciagnęłam kopytka i czytam:tak: ale wiele nie napisałyście:tak:

Teddy, myslę, że jak nie kładłaś długo farby, to warto wybrać się do fryzjera. Zawsze to fachowiec. Albo chociaż zakupic farbę w sklepie fryzjerskim, tam też doradza i na pewno nie dadzą Ci pallety;-)

Vertigo, miłej nocki! a jutro Napisz jak się podoba Toli rowerek.
Doxa, u na też -20 w reserved. A jak TY masz E to ja pewnie też E;-)

Do góry