reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Problem z mowa jest wtedy, kiedy u dziecka brak komunikacji jakiejkolwiek . Komunikacja werbalna czyli słowa, zdania to co wypowiadamy w tym wieku może byc na bardzo róznym poziomie. Problem pojawia sie wtedy, kiedy brak jest komunikacji pozawerbalnej czyli jezyka gestów, mimiki.

reklama
Witajcie,
Wlasnie odpicowalam chate lacznie z pozostalymi oknami, "wydalam obiad" - jak to Magdusiek pisala to strasznie mi sie to spodobalo:-) i teraz na bb. Natek zasnal wlasnie drugi raz dzisiaj. Ide robic jakis make-up bo wygladam nieciekawie. Teddy ja swego czasu czytalam duzo o adhd bo juz myslalam, ze Natek ma, ale wyluzowalam. Chociaz od tego czasu zauwazylam, ze jest mniej nadpobudliwy, moze dlatego, ze mu ograniczylam mieso drobiowe;-) Nie wiem ile w tym prawdy, ale moja kolezanka ma corke i w wieku bodajze 3,5 (teraz 5) roku ona nie mowila zdaniami i miala swoj jezyk a logopeda kazal jej usunac wszystkie zeby to sie wtedy nauczy mowic:szok: Trche chyba przesadzila ta koleznka, ale ona z tych co bojna wyobraznie maja. Teddy podejdz do tego spokojnie, przeciez Krystian ma dopiero 1,5 roku.

witam z rana... :-)

tym razem z domu... wreszcie mam chwile, by popracowac... dzis zarabiam na ekspres do kawy... ;-)
chlopaki pojada gdzies z dziadkiem, bo juz dzis wyjezdza i znow pewnie za pol roku sie zobacza w realu... :-)

pogoda piekna, a mialo byc brzydko... i wez tu sobie czlowieku cos zaplanuj...

a u mnie właśnie nie za piękna! no ale cóż, tak to jest jak się ma dinozaury niedaleko... ;-)
witam,
Teddy jak to zarabiasz na expres do kawy? a ta kawę co nam tu hurtowo serwowałaś to z czego była? ;-) :-)

moje dziecko wczoraj zasnęło mi na rękach o godz.19 i obudziła się dziś rano o 6.30... :-p

a ja jutro do pracy... buuu ale za to ostatni dzień w weekend aż do września! :happy:

toż ja w głowie miałam (podczas picia tej kawy) że ona właśnie z tych buczących, pewnie dlatego taka dobra była!
P.S. a jak sie zarabia na taki buczący, bo mnie też się marzy...

wczoraj przyszedł facet oglądać nasze mieszkanie. A moje dziecko od razu wpadło w szał! Zaczęła strasznie, ale to strasznie płakać! Nie pozwala mu nigdzie wejść! Gdzie postawił nogę to ona go odpychała i wołała:"nie"! Bylismy w szoku! Nie dała się uspokoić! I pot ym właśnie tak mi zasnęła na rękach! Co to było? Czy dzieci aż tak wyczuwają ludzi? TZn ich charaktery? Co ona sobie w główce umysliła?

reklama
Do góry