reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Vertigo a paracetamol jest gorszy czy slabszy? nie wymiotuje tylko jak wstal to go naciagalo chyba z glodu i zjadl ladnie zupki. Biegunki tez nie
ma tylko 2 razy zrobil rzadka kupe i zmierdzaca. Doktor przepisala Nam nutrilon cos takiego chyba. Rano dostal czopka a tu juz chyba mu temp. rosnie. A moze to tzrydniowka?​

reklama
Vertigo - ja po urodzeniu ponoć miałam szmery w sercu i "wielka wadę serca". Do momentu gdy rodzice trafili na mądrą lekarkę. Mam nadzieję, ze i u Tosi tak będzie. trzymam kciuki.
Tusiekn - zdrowia dla Was wszystkich.
Syla - trzymaj się.

Witam!
Widze,że wszyscy chorzy:-( Krzysiek zerwał się wczesniej z pracy i mogłam się wyleżeć po południu. Przez co chociaż głowa mnie mniej boli. Mam nadzieję,że nie pozarażam moich maluchów.

Tusiekn, przy anginie kaszel pewnie sie pojawi jak zacznie paskudztwo złazić, bo to drapie w gardle. Myślę, że angina jest łatwa do zdiagnozowania, więc chyba nie trzydniówka. A przy anginie temp. może byc wysoka. Zdrówka życzę.

Syluś, zdrówka!!! Brak mi Ciebie na forum.

tusiekn, przy trzydniowce nie ma zadnych objawow, poza temp. imho nie da sie pomylic zapalenia gardla czy anginy (bakteryjne) z trzydniowka (wirusowa). trudno mi powiedziec co slabsze - zalezy od dawki paracetamolu. ja daje pyralgine w czopkach, ew. 2/3czopka paracetamolu 250. a w plynie 7,5ml ibuprofenu lub 3ml nurofenu. ale to zalezy od wagi. wszystko poza nurofenem daje dorazie. nurofen zaczynam od 3x3ml, koncze na 3x2ml.
nie mam pojecia co to nutrilon...

tusiekn, rozumiem, ze ten nutrilon to w zwiazku z wymiotami? tylko nie wiem po co... ja bym dala lakcid, zeby sie chlopak nie wyjalowil po antybiotyku

tusiekn - ucałuj od nas Natka, życzę wam wszystkim powrotu do zdrówka!
Syla nie rozumiem, masz grypę i pracujesz czy leżysz - też zdrówka. Wpadaj częściej ;-)
Vertigo, wiem że to nie jest łatwe bo to serducho ale jak jeden słyszy drugi nie słyszy to może faktycznie jest tak jak mówi Magdusiek.

A wogóle to witam wszystkich!

Dziekuje kochane za zyczenia i buziaki. Natek po poludniu mial znowy 39,3 i goraczka sie pojawia jak przestaje dzialac lek tak wiec caly czas podajemy na przemian panadol syrop i paracetamol czopki 125 mg. Teraz niby chlodniutki, ale nocka...Vertigo Nutrilon B to oslonka do antybiotyku, tylko ze Natek zzwrocil antybiotyk, w herbatce tez nie przeszedl. Trzydniowka tez mi sie nie wydawala bo przeciez objawy to tylko wysoka goraczka i pozniej wysypka, a Natek robil brzydkie kupki. Vertigo a nie mozesz badan zrobic w innym miescie? A szpital UJ w kRAKOWIE? Ide juz spac bo nogi mam jak z galarety. DOBRANOC!

dziendoberek...

zdrowka dla Tusiow wszystkich, i dla Syli... i dla wszystkich w ogole... okropny okres chorobowy sie zaczal... :-(

za mnie dopadlo cos, co potocznie nazywa sie lokciem tenisisty... potworny bol calych przedramion... rece mi parlizuje, wypada mi wszystko, o malo Krystianowi krzywdy nie zrobilam kiedy go upuscilam (na losko na szcescie)...
juz wczesniej troche odczuwalam te dolegliwosc, ale ostatnio przy sortowaniu drucikow mi sie nasililo... musze sie wybrac do lekarza, bo cholera wie czym to sie skonczy...

Dzień dobry
Teddy - łokieć tenisisty to ne przelewki, współczuję, bo to ból niesamowity.

a ja się nawet wyspałam, Natalka przed 5:00 zapragnęła się przytuklac, kurcze, muszę znaleźć w czeluściach szaf i innych zegarek z podświetlaną godziną, bo się szewendam po nocy w poszukiwaniu czasu, a wtedy N. podnosi się w łóżeczku i mnie szuka i się wybudza.

reklama
Witajcie z rana:-)

Tusiek, przy anginie są wysokie temp. zresztą dziewczyny już wszystko napisały. Przy temp mogą byc wymioty, dziecko gorzej reaguje a mleko. Często również kaszel może wywołac wymioty. Bidulek angina bardzo boli, mam nadzieję że szybciutko Natowi przejdzie, przy antybiotyu przeważnie już na trzeci dzien jest zdecydowanie lepiej. Trzymajcie się wszyscy razem zdrowo i nie płacz, choroby się niestety przyplątują!!! Tusiek już dziś albo jutro powinien czuć się lepiej!

Vertigo, poszukajcie u Was jakiegoś dobrego specjalisty, wyobrażam sobie co przeżywacie przy klejnych badaniach, raz tak raz tak....

Kasiek, zdrówka, ja też się obawiam aby dzieciaków nie pozarażać. Co Ci jest? Równż grypa? ...i nie żałuj poprzedniej decyzji. Mądra kobitka jesteś więc jestem pewna, że podjęłaś właściwą!

Teddy, a Ty do lekarza marsz!!! Jak będziesz pracowała bez siły w rękach???!!!!

Drzewko, nie pisałam że pracuję ale mnie chyba wyczułaś:tak: . Jeden dzień wisiałam na telefonie z firmą, jak tu można zasnąć i się wygrzać:no: , drugiego pół.... Wolałabym już chyba być u siebie w pracy przy biurku, bo tam wszystko wiem gdzie co mam a tak każdemu co chwila tłumaczyć, wolałabym już to sama zrobić:tak:

Lekarz kazał mi wyleżeć bo na wirus antybiotyku się nie daje więc jedyny sposób aby się nic nie rozwinęło bardziej syfiastego to wygrzać i wyspać się wyleżeć;-) . Andrzej robił co mógł ale Iga wiedząc że jestem w domu domyślacie się co robiła:-) . Jednego dnia obudziła mnie, co prawda łaskawie po 8 ale siadając mi na twarzy dupskiem i robiąc patataj...:-)
Ostatecznie jest już lepiej:-D
Kobieta nie może chorować, stara prawda!
Fakt faktem pierwsze dwa dni nie miałam siły chodzić, czułam jakbym miała gumę zamiast kości i mięśni:-D , telepalo mnie, teraz jestem młody bóg bez płuc, które już chyba wyplułam:laugh2:

ps
bąble w galeryjce oskie jak zwykle, a jakie dorosłe. Ja nie mogę!

...no i zdjęcia z wyjazdów super. Magduś widać że musiałaś wypocząć, nieźle się zjarałaś na tych nartach, super !!!

Do góry