reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Orzeszku,

O pozycji Dziecka, nie mówił, że jest nieprawidłowa, tylko, że jest ok. ale wszystko jeszcze może się zmienić (co do główki w dół). Natomiast tekst "lepiej nie będzie" dotyczy moich ostatnich dolegliwości (bóle podbrzusza, zaparcia, biegunki) Dotychczas czułam sie dobrze i bez problemu funkcjonowałam, od 2 tygodni samopoczucie wyraźnie spada w dół. Do tego coraz więcej płaczę. Wcześniej się denerwowałam.
Cóż codzienna dostawa hormonów ciążowych!! ;D

reklama
Kika,

Faktycznie się zasładzasz. Ja to cały czas mogłabym jejść kwaśne. I dużo cebuli. Sałata z balsamico, pomidory, chętnie nie dojrzałe. A słodkie to na dopchanie po posiłku, w tzw. międzyczasie to jakoś nie.
Co do jedzenia na dzidziusia, to z Olką jadłam bardzo podobnie, tylko do tego leciał codziennie duży śledzik. Teraz z śledzikiem, jakoś niekoniecznie. Ale jem więcej owoców, z Olą nie!

Dziewczynki,

Żegnam się już dzisiaj. Zaraz mam Rodziców na kolacji i muszę sie zacząć szykować. Całuję mocno Każdą z osobna i mam nadzieję jeszcze zajrzeć jutro. Może się uda. Jeżeli nie, to pożegnam Was już tak na dobre w piątek.
Papatki Brzuchatki!! ;)

Dziewczynki witam Was serdecznie!!!
Byłam dziś z mężulkiem na mieście i pokupowaliśmy dla maluszka:
łóżeczko firmy "Drewex" za 110 zł z półokrągłymi wykońcxzeniami, materac do łóżeczka kokosowo-piankowy za 55zł, pościel 4-elementowa już razem z wypełnieniem:kołderką i poduszką za 139 zł, karuzelę z pozytywką na łóżeczko za 34zł, 3szt body: jedno z krótkim rękawkiem i dwa z długim oraz czapeczkę za 4.50zł!!
Tak się cieszę - na necie to wszystko było o wiele droższe i +koszty wysyłki. Aha i wybraliśmy sobie wózek w kolorze oliwkowo-kremowym na amortyzatorach z pełnym wyposażeniem za 460 zł - przeceniony z 825zL!!
I najlepsza wiadomość: przywieżli nam dzisiaj meble do sypialni!!! Hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nareszcie się coś dzieje!! ;D ;D ;D

Orzeszku witam serdecznie na naszym "rodzinnym forum" - można nawet tak powiedzieć, bo stałyśmy się sobie bardzo bliskie!!!

Aha!! Najważniejsze to to, że jutro jedziemy na to USG 3d do Rudy Sląskiej na 15:15 i już nie mogę się doczekać... ;D ;D ;D

Syluniu dzięki za adres suwaczka!!! Mam nadzieję że jutrpo nie okaże się, że jednak moja niuńka to niuń!!! ;D ;D ;D, choć dla mnie najważniejsze jest, aby maleństwo było zdrowe...

Najgorsze, że nawet za bardzo do mnie nie docierało co ona mówiła. Szyjka sie skróciła a macica obkurczyła to wszystko co pamietam, ale lekarstw żadnych nie dostałam. Zreszta na koniec powiedziała, że nie jest tragicznie, a to była dla mnie najważniejsza wiadomość. Mam dużo odpoczywać, nie przepracowywać się i wszystko powinno wrócić do normy.
ŻYJĘ TĄ NADZIEJĄ :-) Zresztą, Doxa Ty dajesz temu przykład, że wszystko może się ułozyć tak jak powinno.

Cieszę się ,że będę mogła z Wami rozmawiać w ciągu dnia. Szczerze mówiąc ja mam bardzo małą wiedzę na temat przebiegu ciązy, a od Was naprawdę można się wiele dowiedzieć. Ja dopiero teraz mam zamiar nadrobić moje braki. Ekonomi juz nie dotknę :-)

Po badaniu dowiedziałam się że jest oki, serduszko maluszka pięknie puka, macica jeden palec nad pępkiem, szyjka taka jak ma być, bez nadżerki. Jestem umówiona na USG na 08.07 na 16stą i już odliczam :laugh:

Frezja fajnie, że u Twojej dzidzi i u Ciebie wszystko w porządku.
Dziewczyny, czego dotyczy badanie krwi HBS? Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać swojej gin.

reklama
hej Frezja.....super, ze wszystko jest OK.
Mysle, ze tak samo bedzie u Karen, nie trzeba sie nigdy na zapas denerwowac i ladowac dzidkowi niepotrzebnie hormony stresu do jego malutkiego cialka ;)

Kaszu?? gdzie Ty robilas te tanie zakupy, My sie wybieramy do Zabrza do hurtowni, ale wlasciwie nie mam jeszcz rozeznania.
Ja widzialam lozeczka z Drewexu w Gliwicach za 725 zl, ale to bylo to duze 140/70, a Ty jakie kupilas?

Do góry