reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

a wlasnie Jolik, ja tez za Ciebie trzymalam kciuki, tylko tajniacko, ale gratuluje juz nie tajniacko ;)

A powiedz mi, to Twoj dzidek byl w innej pozycju i teraz sie przekrecil tak nieprawidlowo?
Jak lezal wczesniej?

P.S. ta malutka kolo mojego suwaczka to nasz wlasny Dzidek

reklama
Orzech teraz podobno leży głową w dół jakby szykował się wyjść na zewnątrz.
Musze dokładnie o tym poczytać bo w gabinecie jakoś nie miałam siły o to pytać. Załamała mnie ta informacja. Po prostu boję się !!!
DZIĘKI ZA TAJNIACKIE TRZYMANIE KCIUKÓW !!! :-)

Jolik no to witaj w klubie ;)
Ja mam USG w poniedziałek u lekarza z rejonu, podpytam się go jak dziecko leży, mi się wydaje, że już nie jest tak nisko!
Jolik a jak szyjka i ew. skurcze?

Orzech witaj w naszym gronie na dobre! Jesteś kolejną mamusią z tym samym terminem co ja (jeszcze Teddy i Syla)!  ;D
Może podaj więcej informacji o sobie: skąd jesteś i jakiś kontakt do siebie to umieścimy Cię na naszej liście w wątku "Nasze komórki i terminy porodów"

Jolik jest jedna dobra strona tego wszystkiego: w końcu pójdziesz na zwolnienie, odpoczniesz sobie i będziesz częściej z nami plotkowała! ;) ;D ;D
Nie marw się biedulko, ja też na początku baaardzo się zestresowałam, aż z wrażenia 3 dni plackiem leżałam ;D. Wszystko będzie dobrze!
Napisz dokładnie co lekarka Ci powiedziała! Czyli dziecko leży ułożone główką w dół, tak? Nisko leży? Ile cm ma szyjka? Czy jest twarda i zamknięta? A masz do tego skurcze macicy?

no to ja tez w tym klubie, ale moj lekarz nie mowil nic, ze to niedobrze, wrecz przeciwnie.
Zmierzal mi tylko (USG od dolu) grubosc szyjki i powiedzial, ze wszystko jest swietnie, dobrze zamkniete
nic mnie nie boli, wiec spokojnie zyje dalej :)

Cześć Orzeszku,

Fajnie, że do Nas dołączyłaś!
Co do pozycji Dzidzisia, to mój Mały też jest głową w dół, nożki po prawej stronie. Ale to nic nie szkodzi, pod warunkiem,że szyjka twarda i długa. U mnie ok. pomimo bólów podbrzusza, tak jak pisałam "szyjka trzyma" powiedział wczoraj GIN "lepiej nie będzie"

Doxa :) no wiem wlasnie, ze jest nas wiecej na ten sam dzien, ciekawe jak bedzie wygladala ta koncowka.

Ja nalerze wlasciwie do mam slaskich - dokladnie mieszkam w Gliwicach a wlasciwie nie mieszkam, bo teraz miezskamy w Berlinie, ale w Gliwicach jestesmy bardzo czesto :)
moje GG 1200295

Malgosia 76, czesc! Twoj gin mial na mysli to, ze lepiej byc nie moze?
Ja mojego zrozumialam wlasnie w ten sposob, glowka do dolu, lozysko na tylnej scianie, szyjka zamknieta - jest OK.
Na razie podbiegam spokojnie do metra i chodze na basen, ale poleguje tez jak moge i to na lewam boku, na szczescie tak mamy ustawiony TV ;)

Doxa,

Ale czy Ona rodziła na Starynkiewicza? I kto ją obsługiwał?
Ty się dowiedz, bo jeżeli faktycznie tak było to zastanów się jeszcze raz, a już na pewno szukaj GIN, ze szpitala. Ja podtrzymuję swoją ofertę pomocy. Jeżeli się zdecydujesz w tzw. międzyczasie, kiedy mnie nie będzie, to dzwoń do mnie, umówię Cię z Kaśką!

reklama
jestem, mam dość :(
jutro też będzie źle, ale zawiozłam dziś kompa do pracy i sobie neta podłączę i między robieniem bukiecików napiszę coik ;D
a co do glugozy to nawet mi smakowała ,a potem po śniadanku zjadłam bułeczkę drożdżową z serkiem , a po południu zjadłam 2 batoniki PRINCESSA i pół czekolady MILKA z jogurtem, no i poopijałam colą ;D ale mieszanka- prawie jask dawka glukozy ;D
takie słodkie to chyba na dziewuszkę ;D

Do góry