reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

po tym wczorajszym usg długo nie mogłam zasnąć, za każdym razem wrażenia są niesamowite, zwłaszcza ta 4cm stópka ;D
teraz to nie wyczekam do 31 tyg żeby iśc na usg i zobaczyć cip tam w końcu "zakwitło", a nasze maleństwo dalej jest dzidzią, tuptusiem (tak jak mój malutki kotek)itp...
pisałam wam że z tym że to synuś cos mi nie pasowało, ale do 3 razy sztuka i może się dowiemy :D boy czy girl :D

reklama
Kika - ale numer z płcią Twojego dzieciątka! Fajnie by było jakby to była dziewczynka! Miałabyś parkę tak jak Syla!

Dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy.Miałam USG w środę na którym wyszło że będzie chłopiec poza tym wszystko w porządku!!!Mogłabym pisać o tym i pisać gdyby nie wczorajsza wizyta u gina.Powiedział mi że mam silny ucisk na szyjkę i jestem zagrożona przedwczesnym porodem ponieważ pod tym uciskiem szyjka może się zacząć otwierać!!!Jestem przerażona!!! :( Od paru dni czuję silne ciągnienie w dole brzucha,także dziewczyny nie bagatelizujcie żadnych bóli.Mam dużo wypoczywać i robić tylko to co muszę.Proszę jeśli któraś z Was wie cos o tym lub to miała to napiszcie mi czy to częsta przypadłość i czy aż tak poważna.Na razie chce mi się tylko wyć!!!

SYLA - teraz to zauważyłam że nasze dzieciątka -i to starsze i to mini- będą w tym samym wieku- mniej więcej ;D
a jak to będzie dziewczynka to moja też bedzie miała na imię JULIA :D

WITAM WSZYTSKIE KOBITKI
JA NADAL LEŻE , MAM ANTYBIOTYK - TAKI OCHYDNY ZE PRZY KAŻDEJ DAWCE AZ SIE DZWIGA:9 ALE CO ZROBIC .
POPRAWIE SOBIE HUMOR OGLADAJAC KASETE Z WESELA WCZORAJ ODEBRALISMY. ZDJECIA BEDA W PONIEDZIALEK WIEC RZUCE NA SKANER I DAM NA FORUM.

REMONT DALEJ ALE WAZNE ZE ZACZETY...BLIZEJ KONCA.
ZA CZESTO NIE BEDE WPADAC BO SAME WIECIE JAK JEST PRZY REMONTACH CO CHWILE TRZEBA KURZ ZAMIATAC BY NIE BYLO GO WSZEDZIE
ALE MYSLE ZE CALY LIPIEC NADROBIE WSZYSTKIE ZALEGLOSCI
POZDRAWIAM WSZYSTKIE BRZUCHATKI:-)))

Witam Kochane Kangurzyce :)

Małgosia, dzieki za info, z moim gin jest cos nie tak, dlatego zapisalam sie do innego, wizyte mam 1.07.
Badania ginekologiczne od dolu mialam na kazdej wizycie;
Dzisiaj rozmawialam z kolega z pracy - sa z zona w ciazy z terminem tak jak my :) Jedyny facet w pracy, ktory tak dobrze rozumie moje ciagle latanie siku ;)
Wczoraj bylam na zakupach - ta mode wymyslili specjalnie dla nas - same bluzeczki rozrzeszane tuz pod biustem - rewelacja hihi :) Ogladałam tez łożeczeka i kolyski z baldachimami, jakie one piekne, a do tego te wszystkie dodatki (fotelik, półeczka do przewijania, lampka, posciel ech :)

Karen gratuluję chłopczyka! Masz jakieś fotki?
Kochana, ja mam dokładnie to samo!!! Mój mały siedzi główką bardzo nisko! Mam się oszczędzać i polegiwać. Do tego mam skurcze macicy (twardnienie dolnej części brzucha) i przyjmuję Fenoterol. Trzymaj się i dużo wypoczywaj a na pewno donosisz maleństwo!!! A jak Twoja szyjka? Jaką ma długość i czy jest twarda i zamknięta?

Doxa Fotki mam ale nie chcę nadwyrężać Twojej dobroci.Pocieszyłaś mnie trochę co do szyjki to nic nie wiem ale jest zamknięta bo powiedział mi że pod tym naciskiem(nie wiem czego) może się zacząć otwierać.Jestem strasznie niedoinforowana bo jak to usłyszałam to jakby mnie poraziło i o nic nie zapytałam.Umówiłam się na dzisiaj prywatnie do innego gina żeby i on to zobaczył.Powiec mi czy Ty też masz takie ciągnienia bo to nie do końca ból w dole brzucha?

reklama
Karen miałam tak przez jakiś czas, czułam ciążenie w dół itzn. miałam wrażenie że coś mi zaraz wypadnie ;) Teraz już tego nie czuję, za to mam częste skurcze. Leż dużo, a będzie dobrze.
Wypytaj się dokładnie tego drugiego lekarza o stan szyjki, tzn. czy jest zamknięta, twarda i jaką ma długość. U mnie z szyjką na szczęście jest wszystko OK!
A miewasz twardy brzuch?

Do góry