reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

reklama
Idę dziewczyny ;)

Przestawiam dziecię coby później rano wstwało - dzisiaj przetrzymałam ją bez spania od 18 do 19,30(oj ciężko było ::) ), a potem kąpanie i lulu. I teraz mam nadzieję, że po kilku dniach zakuma moje dziecię i przestanie wstawć o 6.18. Ale trzymajcie kciuki- bo coś tak czuję, że zamiast dłużej to z tego wszystkiego krócej pośpię ;D

Dobranoc

Jarrela u nas nie ma znaczenia czy Oli padnie o 19, czy 20 czy nawet o 22 i tak rano wstaje, ale szczęśliwie jeszcze tata jest w domu, więc Oli mu asystuje przy goleniu, śniadaniu itp. a ja dosypiam ;)

Hej kochane!!!

Dawno mnie tutaj nie było, ale miałam strasznie dużo spraw na głowie!!!

Otóż od 3 kwietnia mamy otwarty nasz sklep z artykułami dziecięcymi!!! Nareszcie dopiełam swego! ;D Sklep znajduje się w Rybniku, więc zatrudniliśmy dwie babki na pół etatu każda. Są to osoby znajome i zaufane, ale mimo to wraz z umową dostały także do podpisania protokoły - umowy o odpowiedzialności majątkowej za sklep!

Mamy w sklepie super rzeczy, bardzo tanie począwszy od ubranek, akcesoriów dziecięcych, po zabawki włącznie ;D ;D!

Tak więc jestem strasznie zabiegana załatwianiem kolejnego towaru do sklepu - od otwarcia już trzy razy byliśmy po towar!

Oprócz tego mój małż nareszcie kupił ten samochód ciężarowy i od wtorku po świętach zaczyna sezon - znów go nie będzie od rana do wieczora... :( :(

Laura ostanio zrobiła się typowym "cyckiem" mamuni... ;D
Do nikogo nie pójdzie na ręce, jak ktoś obcy się do niej uśmiechnie - ona zaraz w płacz ::), non stop musi być na rękach, bo jak się ją choć na chwilkę położy samą, to tak wrzeszczy, że mało co się nie zanosi... ::)
Mówię Wam SZOK!!!

Troszkę mnie to wszystko przeraża, bo na samochód wzięliśmy dosyć sporą pożyczkę (ale to się spłaci), jednak teraz na głowie sklep, cała księgowość, przede wszystkim Laura - non stop na rękach, prowadzenie domu, no i obrona pracy....
Nie wiem jak ja dam radę z tym wszystkim!

Jedno wiem napewno: miałam zamiar po obronie licencjata iść dalej na magisterkę, ale niestety będę musiała póki co opóżnić to wszystko dopóki Laura nie ukończy trzech latek (wtedy pójdzie do przedszkola i będę miała trochę czasu), no i wtedy poszłabym juz kończyć studia na Uniwersytet Opolski, bo z Kędzierzyna mam bliżej!

Nagle to życie zaczęło biec w niesamowity tempie, ale cieszę się, że mam was i wsparcie z waszej strony! :D

Rany Kaszu że Ty jeszcze na bb zajrzysz :) A tym że Laurka tylko Ciebie toleruje nie martw się - po prostu dorasta, część dzieci właśnie tak ma w pewnym wieku :)

A ja jutro (znaczy już dziś) najprawdopodobniej jadę wieczorem już na święta do Łodzi, więc odpadnę przymusowo z bb :( :( :( Znaczy na odwyk jadę ;D

My też jeszcze nie chrzciliśmy i myśleliśmy nad majem, ale to tak mało już czasu, a organizować będziemy właśnie w Łodzi. Może jeszcze przesuniemy (ja nawet bym wolała później ale coś teściowie niezbyt zadowoleni że to tak "późno" i jakoweś kąśliwe uwagi już zaczynają rzucać)

reklama
Do góry