Dzieki
kochane!
Ja jeszszcze do tej pory nie mogę uwierzyć. Chyba się poryczę za sekundę. Kiedyś Wam pisałam że moja mama (która zmarła w tym roku) przyśniła się mojej siostrze (która też jest w ciąży) i ponoć powiedziała że te dzidzie to 2 prezenty i miały to być 2 dziewczynki, moja siostra już dawno wiedziała że ma w brzuszku dziewczynkę a mi mówili że chłopiec ale nie na 100% a teraz okazało się że ten mały duszek to córcia (wspaniały prezent co?)...no i ryczę ze szczęścia.
Doxa więc opowiadam, ale będzie to długa opwieść bo słowa wylewają mi się samę z buzi.
Więc na początku zapytał się mnie kiedy miałam ostatnie USG powiedziałam że 2 tyg temu (głupio mi było że tak często) ale Makowski poprosił mnie o to USG, powiedział, nic tam nie ma konkretnego i ważnego. Zapytała się co na to moja gin prowadząca ja że nic....
Później się położyłam, zapytał się jakie damy imię a ja powiedziałam że zależy kto się urodzi
A on na to jak to kto dziewczynka!
A ja osłupiałam. Mówię jak to dziewczynka nie możliwe miał być chłopak. Lkarz: kto pani mówił że chłopak.... No ja oczywiście oszalałam ze szczęścia. Lekarz aż się śmiał. Wypytywałam czy na 100% i resztę nie pamiętam w takim transie byłam
Powiedział że jak się urodzi chłopak to mam mu go przynieść i pokazać. :laugh:
Później po kolei badał, serduszko, mózg, łożysko, brzuszek, powiedział że żołądek prawidłowo wypełniony, nóżki, pokazywał mi całe serduszko 4 komory, tętnicę płucną (czy jak to się tam nazywa), mięsień.... Później patrzyliśmy na jej buzię.
Mówi: widziała pani jak się uśmiecha, rzeczywiście później znowu się uśmiechnęła. Taki cód że dziwię się że też mi oczka nie puściła
później zasłoniła się rączkami....
Na początku, zanim się położyłam powiedziałam że pierwsze dziecko było duże i powiedział mi że drugie pewnie też będzie spore bo mam duży brzuszek. Ja na to że na ostatnim USG wyszło że jest małe i że termin przesunął mi się na 2 połowę paździenika.
Teraz okazało się że wg rozmiarów to 24,2 tc waży 670g. dr Makowski jak już później opisywał to powiedział duża piękna dziewczynka.
a oto niektóre opisy: Łożysko ściana przednia poza ryzykiem przodowania, głowa, struktury wewnątrzczaszkowe - obraz prawidłowy, szerokość komory bocznej mózgu 5mm (norma), twarzoczaszka, kręgosłup, tkanka podskórna, przednia ściana brzucha -prawidłowe, kończyny prawidłowe, .....
Jestem szczęściarą nawet nie wiecie jaką