reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Czesc Dziewczyny,
Magda straszne, takie wredne baby nie powinny pracowac w takich zawodach, na budowe z nimi tam moga sobie byc wredne.  I co do ginka, to weisz moze powinnas sie rozgladnac za innym, mi moj juz hcyba wszystkie badania podloncem zrobil, no i na kazdej wizycie mocz.  Ale co do USG to tez tylko robi jedno na poczatku, drugie kolo 20 tyg, no i trzecie gdzies podkoniec, chyba ze so jakies problemy to wtedy za kazda wizyta.

A tak na marginesie to wam zazdroszcze tej pogody u nas sie calkowicie popsula.  Pierw byly upaly a teraz zimno i pochmurnie.  :mad:

Małgosiu to super mi też pasuje, może w CH Targówek? To chyba tak mniej więcej w połowie drogi każdej z nas wyjdzie! ;D  Wejście główne, przy aptece, OK? A potem to możemy zrobić co zechcemy i udać się gdzie zechcemy ;)

Droga Magdo,

Nie znamy się, ale w kwestii ciąży późno odkrytej przez lekarzy ginekologów (podkreślam słowo lekarzy), mam wiele do powiedzenia. Moje dziecko objawiło się w dniu 17 lipca 1999 r. po wnikliwym oznaczaniu hormonów w moim organiźmie. Wcześniej gdy dnia 30 kwietnia nie dostałam miesiączki, zrobiłam test. Negatywny. Pełen spokój i luz. Ale miesiączki brak. Przy czym warto zaznaczyć, że brałam od 10 miesięcy pigułki antykoncepcyjne i nie należę do osób, które o tym zapominają.
Koniec maja - okresu brak, test - negatywny. Ok, idę do Lux Medu, do ginekologa. USG dopochwowe - ciązy nie ma, a miesiączka lada dzień nastąpi. Ok, zmieniam pracę, składam wymówienie w starej, zgłaszam się do nowej!
18 czerwiec - pierwsz raz wywoływany okres. Bezskutecznie.
30 czerwiec - drugi raz wywoływany okres. Bezskutecznie. (Dodam już u innego lekarza i w innym ośrodku)
Poczatek lipca - koleżanka  jeszcze nie lekarz (nie ginekolog), proponuję, abym zrobiła badanie z oznaczeniem poziomu hormonów w organiżmie. Wynik: ewidentnie wskazujący na ciążę. Dnia 17 lipca robię, więc kolejny test. Wynik pozytywny tym razem! Tydzień później inny ginekolog potwierdza ciążę 3 miesięczną!! Zaszłam 29 kwietnia.

Doxa,

Super!!
Możemy iść na kawę i ciacho, a potem to się zobaczy!! Hi, hi!

Ok, jak się poznamy?
Daj też tel na wszelki wypadek. proszę!

reklama
Kochana, mój tel jest na naszej liście ;) oto on 0501 124 364, ja Twój już wbiłam sobie w komórkę.
hmmm jak się rozpoznamy ... może jakiś znak ustalimy?
Możesz też obejrzeć wątek brzuszek, tam pojawia się gdzieś moja "gębula", a jeśli masz jakieś swoje zdjecie to zamieszczaj szybciutko ;D

Do góry