reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Doxa, bo napisałas o szarlotce...

Magda - jak Twój Mąż zostanie sam z Weroniką to zrozumie jak to jest. Mój facet jest super (a w zajęciach z Natalia im ona starsza tym on fajniejszy ;) , a też się któregoś dnia zdziwił, bo Natalia nie zasnęła tak jak mu zwykle usypiała tylko chciała się z nim bawić i jak ją odkładał to się darła. I okazało się, że podczas kilku godzin, podczas których mnie nie było on miał 10 minut dla siebie ;) Ale nigdy mi nie powiedział, że nie mogę byćx zmęczona, bo siedze w domu. Chyba jednak coś w tym jest, że gdy mieszkając z kimś podchwytuje sie zachowania tych osób. A może on się wstydzi przed babcią ew. wzięcia udziału w pracach domowych? I dlateego tak sie zachowuje?

reklama
Doxa tak dostałam wszystkie meile :) Jeszcze raz dziękuję. Teraz w wolnych chwilach (od bb oczywiścia ;) ) próbuję to jakoś poskładać, na razie w wordzie.

Magda - tylko nie pomyśl sobie o mnie źle - jak babcia będzie Ci tak gadać, zaciśnij zęby i nic nie mów. Twoje komentarze tylko sprawiają jej pewnie radość, że Cię bolą jej uwagi. Starsi ludzię często są złośliwi z czystej przekory. Pomyśl sobie na pocieszenie, że babcia żyć wiecznie nie będzie.

Ojejku, Magda, strasznie mi się przykro zrobiło jak to przeczytałam.
Przepraszam ale muszę to napisać: CO ZA JĘDZA !!! Ta babcia oczywiście. :) Jak facet pieniądze do domu przynosi to juz wszystko???!!! Jakby nie on to co? Babka by musiała rękawy zakasać i zamiast klepać to by pomogła węgiel nosić.

Mój ostatnio w ogóle nie przynosi kasy i co mam powiedzieć. Że już nie mój mąż??!! Czekam aż rozkręci ten interes i też nie wiem ile to potrwa. Zawsze tak jest w życiu, nie wszystko jest różowe (mój ulubiony ostatnio kolor ;)) Jedni mają to inni tamto. To tak na pocieszenie. Jak mi gorzej to zawsze pamiętam że wiecznie tak nie będzie ;)

Te wszystkie babcie mamusie itd są zwsze (zwykle) zakałą małżeństw. A Ty jesteś najlepszą mamą jaką Weronika mogła wymarzyć i niech babcia zamknie tą jadaczkę. Przepraszam ale aż mnie obruszyło. Nie powinnam tak się wtrącać.

Po przeczytaniu Twojego postu od razu zobaczyłam buziulkę Weroniki, taką szczęśliwą. ...i niech się baba zamknie. Jestem z Tobą.

No własnie, ja to sie zastanawiam skąd się w ludziach tyle złego bierze. Po co tak gadać, przygadywać, komentować. Dziewczyna zajmuje się córeczką, całym domem, mężem, a ta gada i narzeka i sprawdza. Chyba tylko po to, żeby ktoś się stresował. Magda - trzymaj się, a jak będziesz chciała się wygadac na kogokolwiek to wal śmiało.

no i dotarłam do galeryjki.
Faktycznie Jasiowi nieźle włoski rosną :)

a Tymuś (już to pisałam) jak prawdziwy  ;) mężczyzna, pilocik, wcześniej gazetka.

Słodziaki.

dziś pisałam że Iga się nie przewraca. Więc spieszę donieść że dziś przewróciła się z plecków na brzuch i zanim zdążyłam po aparat skoczyć to za ciosem z brzucha na plecy. ....x2

Syla dzięki .Wstawiłam do galerii ostatnie zdjęcie małej tzn najbardziej aktualne obecnie.
A z tymi pieniędzmi to tak nie do końca , bo ja jeszcze mam swój dochód a za chwilę będę dostawać wychowawczy, także tak zupełnie bez grosza w budżecie domowym z mojej strony to nie jest.Był czas kiedy Piotrek rok czasu  nie pracował i złego słowa mu nie powiedziałam , żyliśmy z mojej pensji i jakoś z głodu nie umarlismy nawet wzięłam wtedy dodatkowe pół etatu i nawet na wakacje starczyło , żeby gdzieś pojechać ale to oczywiście teraz nie jest wazne ani w ogóle brane pod uwagę. Mam nadzieję , że jednak to sie zmieni powtażam sobie , że wieczne to są tylko pióro i ospa.

Gratuluję. Natalia tylko w lewo z pleców na brzuch. O, przypomniało mi się, i znów mi Kamil łóżeczka nie obniżył i jej jutro tam nie zostawie, bo mi sie skubana na ochraniaczu podciąga.

Dobej nocy.Ja juz naprawde padam na twarz i za chwilę zebami bedę pisać. Dziekuję za zrozumienie i słowa otuchy tego mi było potrzeba - wsparcia psychicznego.Bardzo wam dziękuję.

reklama
Magdusiek, bo mochery nie mają nic innego do roboty, jedyna rozrywka albo w przychodni siedzieć albo właśnie komuś życie "umilać".

Nie chciałam nikogo urazić.

hi, hi, Magda dobre podejście. Nigdy nic nie jest na stałe, trzeba tylko widzieć tego wartość. Babinka najwyraźniej nie widzi. No ale może ten typ tak ma. Najgorzej jak się ktoś 3 do małżeństwa wtrąca.

Do góry