reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

shady,
z tymi kredytami walutowymi to mit. Bank nie ma prawa odmówić Ci kredytu walutowego. Sami sobie to wymyślili. Jeżeli nie masz rozeznania to proponuję umówić się na spotkanie z doradcą, który wszystko Ci wyjaśni. Ofert więcej niż kiecek na wieszakach. Trzeba mądrze wybrać, co do zarobków, to są one zróżnicowane. Przelicza to się na dochód na głowę, + opłaty stałe + musisz wziąć ubezpieczenie na życie, chyba, że takowe już masz. wteduy dopiero przyznają decyzję.
Do nas jutro przychodzi Pani wycenić naszą chatę i porobić zdjęcia do oferty.

Dość już tych pączków na dziś.

reklama
Shady dokładnie jak dziewczyny mówią :) Najlepiej popytać, sama mam zaciągnięty kredyt mieszkaniowy ale od czasu kiedy go braliśmy wiele się pozmieniało. Ważne też jest czy bierzesz kredyt na zakup nowego czy używanego mieszkanka (jeśli nowego jeszcze niewybudowanego do do oprocentowania kredytu trzeba doliczyć jeszcze tzw ubezpieczenie itd) Ale to wszystko wyjaśnią Ci jak zaczniesz pytać.

Fajnie, to tak sobie o kredytach piszecie, dla mnie to przygnębiający temat jak dobrze policzyć to już mam 3 wzięte, następnego to już pewnie nie dostane. 8)

Doxa, pustawo to powinno być jeszcze bardziej, bo było oficjalne ostatnio-czwartkowe spotkanie. Przybyłyśmy we trzy i nieźle nam zesżło, ja dopiero teraz do domu dojechałam, a o 11:00 się spotkałyśmy ;)

Kobietki,
ja w kwestii formalnej. Ponieważ jesteśmy jedynymi, jak dotychczas pozytywnie rozpatrzonymi, zablokowanymi dla obcych mamuskami, chciałabym zaproponowac jakies podziękowanie dla naszej Aletki. Po pierwsze sprawa miała trwac 3-4 tygodnie, a trwała tydzień, po drugie ponoc dziewczyny z września bujają sie z tym tematem już któryś miesiąc bez skutku. To może jakoś gremialnie? ;)

Część skrewiła tłumacząc się tradycyjnie, część miała ważne powody i tych nie tykamy. Była Duralex z Miśką, Teddy z Prezesem i my. Dzieci w super humorach, mamusie również, Prezes nawet spróbował bitej śmietany, wypiłyśmy kawę, zjadłyśmy, nie pączki co prawda, ale jednak, a później plotłyśmy i plotłyśmy i końca nie było widać. Następnie Duralex oddaliła się z rodziną, a my plotłyśmy dalej :) Później udałyśmy się na tradycyjne zakupy w sieci smyk, po czym okazało się, że godzina późna, pozegnałyśmy się i tak to. Kto nie był niech żałuje i następnym razem przybywa :)

reklama
Witam :).. Ja też dopiero dotarła do domku ;D Miśka padła..
Małgosia widzieć się będziemy jak przeniesiecie spotkania na sobotę ;D
Shady jeśli chodzi o kredyt to dochody przelicza się na członka rodziny (tzn. po odjęciu od dochodów zobowiązań dzieli się to na głowy - w każdym banku jest inaczej ile ma Ci zostać), ponadto musisz zwrócić uwagę na możliwość wcześniejszej spłaty części lub całości kredytu bez dodatkowych kosztów, w przypadku kredytów walutowych ile kosztuje ewentualne przewalutowanie, a poza tym oprocentowanie zależy od tego, jaki masz wkład własny.. a jak szukasz pomocy to zajrzyj do expandera.. oni mają tam oferty chyba ze 20 banków :)

Do góry