reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

shady pisze:

hej laseczki.....ale macie dylematy....hihihi ja na szczescie nie cierpie z powodu niewychodzenia z domu, za zimno.....nienawidze zimy, a maly to nie byk na dworze tyydzien bo nie chce go wyziebiac, jak ktoras z was napisala ze chodzi przy takim mrozie 2 godziny od razu zaczelam zamarzac ;) moge w upal chodzic i 10 godzin ale w mroz nigdy brrr

bo to sie ubrac trzeba...

reklama
shady pisze:

sluchajcie co to moze oznaczac? malemu krwawia wargi.....czy to mozliwe zeby to od zabkowania????

wargi? moze powietrze jest za suche i ma spierzchniete - doroslym tez sie to zdarza (ja mam tak w tej chwili, niby stale pije, ale siedze przy kaloryferze)... w takiej sytuacji musi wiecej pic.

Cześć,
Ja w takie zimno też nie chodzę na spacery.

Vertigo - Natalia zasypia przy piersi albo noszona przez babcię :) No i oczywiście na spacerze. Teraz nauczyła się koło 10:00 długo jeść i przysypiać co jakiś czas, dość męczące, nie dość, że nie mogę się ruszyć to jeszcze bez sensu dla niej. Mam nadzieję, że minie.

magdusiek pisze:
Teraz nauczyła się koło 10:00 długo jeść i przysypiać co jakiś czas, dość męczące, nie dość, że nie mogę się ruszyć to jeszcze bez sensu dla niej. Mam nadzieję, że minie.

wiesz co, magdusiek? ja tam nie wiem... moze faktycznie rad poradni latacyjnej nie nalezy przeceniac, ale tam mowia, ze nie ma czegos takiego jak takie dlugie karmienie - karmisz 20min z jednego cyca, potem 10min z drugiego i pol godziny przerwy, potem mozna ew. zabawe powtorzyc od krocej jedzonego cyca. bo tak to ona ssie a nie je i nie wie w koncu czy jest najedzona czy nie. a trzeba dzieciaki uczyc, ze ssanie cyca jest dla zaspokojenia glodu i koniec - inaczej bedzie na Tobie wisiala do 3roku zycia. no ja akurat tej zasady sie trzymam.

Vertigo pisze:
brak spacerow moze byc. jezeli nie wietrzysz go w ogole (Tola dlatego 'spaceruje' przy balkonie) to moze tak miec... do tego suche powietrze i wystarczy. mnie tez taka pogoda i siedzenie w domu wkurza.

Wietrzę go podobnie jak Ty. Tyle tylko, że przy otwartych na oścież oknach. Wczoraj temperatura w pokoju spadła do 0 stopni, a na dworze był -16. Spał ponad dwie godziny. Jeżeli tylko nie wychodzimy na spacer to wietrzenie odbywa się w domku ... Mnie się bardziej wydaje, że on z racji swojego "powaznego" wieku zmienił upodobania tak jak znajomy Anulki i nie będzie go już tak łatwo uspać w ciągu dnia. U nas nie ma czegoś takiego jak usypianie na rękach :-).

niby tak, wszystko wiem, ale jak jej zabieram i staram sie ja zabawiac to sie awanturuje, gdy ja wtedy przystawie to dalej je. Ona jest najedzona i nie ciagnie wtedy gdy sama odpadnie. juz sie chyba poddałam, Natalia zwykle nie płacze ani nie krzyczy a gdy jej skracam czas karmienia to owszem.

reklama
Witajcie!
Dzisiaj w nocy było u nas ponad -30st i mój diesel nie chciał rano zapalić :(  Mam nadzieję, że do czwartku pogoda się poprawi, bo inaczej jak ja do Was dojadę ???

Wszystkiego naj, najlepszego dla DAMIANKA, FILIPKA, TYMKA i GRZESIA!!!!

Dzisiaj mamy męskie święto ;)

Do góry