reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Hej,
I znowu nas zasypało... i znowu nici ze spacerku :-(

Lucky - a ja bym poszła na to spotkanko i ... biedny byłby mój mąż jakby mi cos takiego zrobił !!!

reklama
lucky ja karmię piersią i mój mały miał takie kolki, ze się nie da opisać. to był wrzask po 5-6 godzin bez przerwy. czasem myślałam, ze się wykończy od tego krzyku. nic nie pomagało. ŻADNE sposoby!
pomogło nam dopiero lekarstwo z paverinum i luminalem (ten luminal, to odrobina na uspokojenie maluszka)... dostawał je przez miesiąc. teraz wystarcza już właściwie esputicon (2 razy dziennie 2 kropelki), ale miał 2 kolki gigantki w przeciągu ostatnich 3 tygodni i podaliśmy mu znów to lekarstwo silne.
u nas dochodziła jeszcze alergia na białko. też dawaliśmy bebilon pepti w malutkich ilościach, bo ja cały czas karmię piersią, ale to nie pomagało. teraz od soboty dni podajemy nutramigen (30-60ml wieczorem) w związku z ulewaniem i mam wrażenie, ze on jest lepszy niż bebilon pepti. poprawiły się kupki (nie są już takie śluzowate jak dawniej) i mały mniej ulewa. tyle, ze to obrzydliwe wyjątkowo, więc dosładzamy glukozą.

hej laseczki :) humor mi nadal niespecjalnie dopisuje :( moj maz nadal nie dostrzega z jakiego powodu mam zly humor, dowiedzial sie przyczyny dopiero wedy gdy rozmawialam o tym z moja kumpela p[rzez telefon..............i jeszcze pies mnie dobil: w nocy mial megasraczke i znowu po raz drugi siedzialam pol nocy w kuchni i szorowalam podloge i szafki ... k..mac

Lucky dlatego ja uwazam ze kobieta bedaca matka powinna byc odseparowana od jakichkolwiek idiotycznych tekstow....co to za tekst ze dziecko na cycu nie ma kolek??? co za bzdura, ale co sie dziwic ....moja mama twierdzi ze kolki sa od zimnego jedzenia (jak dowiedziala sie ze moje dziecko je mleko w temperaturze pokojowej jedynie ciut podgrzane w mikrofali na 10 sekund myslalam ze wylewu dostanie stad ta jej teoria) i ze ja nie mialam kolek (tylko ciekawe dlaczego darlam ryja calymi dniami).....a stresy powoduja ze mleka wcale wiecej nie bedziesz miec ehhhh....to nadal utwierdza mnie w przekonaniu ze wiek niewiele ma do rzeczy (po akcjach z moja siora cioteczna, ma lat 28 a zachowuje sie jak 15-latka) dlatego nigdy nikomu wieku nie wytykam ale i tez sprawdza sie teoria ze faceci w rozwoju sa dwa lata za nami...Lucky ja takiego tekstu ze znajdzie niuniu inna mamusie nie podarowalabym, ja czasem mam serce blisko g owna i sie unosze honorem ale to juz moim zdaniem zniewaga :(....a co do spotkania to bym na nie poszla i ciekawe jakby sie mezus tlumaczyl, radze Ci idz, bedziesz wiedziala na czym stoisz :)

nas tez zasypalo, na chodnikach lezy ponad 10 cm :laugh: ale srodki chodnikow sa odsniezone...ciekawe cuy wszedzie, czy jak sie wybiore z wozkiem to bede miala "slepe odsniezenie" ;)

Moja mala juz zjadla i poagadala sporo z mamusia, teraz ma drzenke :)

Lucky jak juz tak go podchodzisz z tym umawianiem to idz na to spotkanie i doprowadz sprawe do konca,pogadajcie spokojnie sami bo bedzie tak jak wtedy z tym listem i sms'ami :(
zacznijcie o siebie dbac a wszystko przejdzie, zawsze mowilas, ze pobraliscie sie z milosci i ze chcialas miec dziecko tak wczesnie, to gdzie teraz Twoj rozsadek???
Ty jestes matka i to Ty wiesz najlepiej co jest dla Twojego dziecka dobre, a za takie teksty, ze on znajdzie inna mamusie, to powinien........no az mi palce odmawiaja posluszenstwa.
zacznijcie zyc wlasna rodzina i kozystajcie tylko z pomocy rodzicow i tesciow a wszystko bedzie lepiej, tylko zacznijcie wierzyc w ta Wasza rodzine.
Ny wychowanie Wikuni masz duzo czasu, a zepsuc malzenstwo jest bardzo latwo uwazejcie na to.

Kika bez takich tam tekstów. Wsiadajcie w samochód i przyjeżdzajcie. My juz czekamy :-) Tym razem obejdzie sie bez czołgu ...

Witajcie Kobietki
Nas też zasypuje więc chyba nici ze spaceru. Poza tym nie najlepiej sie czuje przez ten okres. :(

Lucky następnym razem zapytaj teścia skąd ma takie informacje. Ja karmie tylko piersią i kolki się zdarzayły. I nie przejmuj sie takimi tekstami bo stres na pewno nie polepszy sprawy. Wiktoria na pewno wyczuje Twój nastrój a po co macie sie denerwować.
Jeśli chodzi o męża to zgadzam sie z dziewczynami. Idź na spotkanie i wyjaśnij sprawę. Przynajmniej bedziesz miała jasną sytuacje co i jak.
Mam nadzieję że wszystko dobrze sie ułoży. Trzymam kciuki. :)

oki, poprosiłam teścia o pomoc
28456dv.gif

zamówiłam tez
28461uc.gif

kubus zje i wyjade za godz wiec oczekujcie bo przybywamy
ciezarowka5le.gif

reklama
czesc laski i bobaski... :)

shady pisze:

(tylko ciekawe dlaczego darlam ryja calymi dniami).....
no i chyba Ci sie to spodobalo... ;)

Lucky ja bym nie podarowala... za takie cos moj pan po powrocie ze "spotkania" zastalby walizki za drzwiami i zmienione zamki... u mnie to nie dlugo...
taki czlowiek nie zasluguje ani na corke, ani na zone... po prostu toche sie pospieszylas i wyszlas za idiote....
cokolwiek by sie w zwiazku dzialo, jesli malzonek nie broni na zewnatrz swojej najblizszej rodziny to jest gowno wart jako maz i ojciec...
... pewnie bedziesz sie starala jakos zalaodzic te sprawe, ale to juz nie pierwszy raz, kiedy on Ci taki numer wykreca... no i nie jestem pewna czy warto...
ale trzymaj sie dziewczyno, cokolwiek postanowisz...

Do góry