reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

dzień dobry:)
frezja mam pytanie odnośnie wkładki. pisałaś gdzieś, ze gin ci zaproponował wkładkę właśnie... ja też chyba się zdecyduję... ale ty pisałaś o wkładce za 300 złotych zdaje się??? mnie zaproponował nova t, podobno jest mała, więc dla mnie najlepsza... okazało się że kosztuje ok. 100 złotych... a tobie jaką proponował? ale pisałaś też że założenie kosztuje 8 stów??? kurcze i to mnie gnębi. czy ta cena jest związana z tym, ze chodzisz do gina prywatnie czy też założenie wkładki nie mieści się w rodzaju usług finansowanych przez nfz?
mój ginekolog odradzał mi cerazette... po ciązy i porodzie nabrałam do niego absolutnego zaufania i od razu zrezygnowałam pomysłu brania tych pigułek (bez żalu zresztą gdyż pamiętam jak fatalnie mój organizm reagował na inne piguły).
i jeszcze co do wkładki powiedział, ze będzie u mnie problem z założeniem przez moją szyjkę :mad: i że w takim wypadku najlepiej zakładać podczas krwawienia (tak bynajmniej zrozumiałam)...
czy któraś z was ma jakieś doświadczenia z wkładką?
vertigo a kiedy decydujesz się na zastrzyk? i ile taka przyjemność kosztuje? no i liczę na relację jak się będziesz czuła w trakcie jego działania....

reklama
czesc babeczki :)

Moja Anula spi od 19-tej do 8-smej 9-tej rano. budzi sie na jedzenie 1 albo 2 razy...mlaskaniem :laugh: bez zadnych uciskajacych cwiczen, tylko po wariackeij kapieli ;)

Joliku powaznie myslicie, ze te kupku to po smietanie...ja stale zajadam ser bialy ze smietana i nic malej nie jest.
Co takiego jest w smietanie, ze moze tak zle dzialac?

efunia wiesz? ja tez pytalam lekarza o zastrzyk,odradzil, bo kazdy hormon, obojetnie jak podany przechodzi do mleka, wiec jak go chce to mam przyjsc jak skoncze karmic, ale ma racje, zgadzam sie z nim w 100% bo nie chce malej faszerowac hormonami bez sensu, sama mialam problemy hormonalne i przez to klopoty z zajsciem w ciaze, wiec nie chce zafundowac jej pigulkami podobne zaburzenia. tak wiec pigulki od momentu jak przestane karmic....a poniewaz w tym czasie trzeba bedzie myslec juz o nastepnym szkrabie, wiec mam z nimi na razie spokoj :laugh:

efuniu, dzisiaj albo w piatek... ale musze przyznac, ze losy tego zastrzyku sie waza - boje sie, ze bede przez te 3mce cierpiec i ze cykl bedzie potem ciezko wyregulowac. chociaz wizja prezerwatyw tez mnie nie cieszy. a spirala odpada, bo mi sie cialo obce w srodku zle kojarzy.

ale lipa! no teraz jak maz w pracy i kompa nie okupuje i Antonina daje posiedziec to nikogo nie ma
g045.gif

Hej mamuśki,
Orzech - stawiam na śmietanę bo jak pamiętasz Tymuś miał początkowo problemy z tolerancją nabiału. Ser żółty nadal jest zabroniony, a śmietany do tej pory tez nie używałam w większej ilości. Dlatego oskarżenie padło na śmietanę :-(

Vertigo - ale Twoja Tosieńka słodziutka :-) ...

Wiecie, do pracy wracam zamiast 6 to już 4. Miałam nawet pójść 3 lutego, ale jakoś udało mi się szefostwu przemówić do rozsądku, że mam tylko kilka dni na wprowadzenie niani w zwyczaje Tymusia. Zawsze to jeden dzień więcej :-(
Ja się chyba zastrzelę to już za dwa i pół tygodnia buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

reklama
Orzech -ojjjjjjjjj ta babeczka jest mniamniaśna :-) Taka wilgotna i baardzo smaczna :-) Rodzynki, orzechy włoskie i ja dodaje jeszcze suszonej papaji ... Efekt super :-)

Do góry