reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Doxa - ile mój skarb waży to nie wiem bo ostatnio był ważony 5 tygodni temu na profesjonalnej wadze :-) Dzisiaj przy kapieli jak bedzie golusieńki to się zważymy . A w przyszły czwartek będziemy wiedzieli dokładnie. Wybieramy się wtedy do lekarza po dwie szczepionki.

Napisała mi, że jest na tyle duży, że będzie go prowadziła do przedszkola, a wiecie jak jest w przedszkolu. Dzieci łapią infekcję za infekcją. Bedzie się zapewne chciała opoiekować wtedy swoim synkiem :-( a co wtedy z moim :-(

Jutro znowu przychodzi kobieta, która przez telefon bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiła, ale co z tego zskoro w planie ma wyjazd na 2 m-ce do Stanów :-(

reklama
Witam, witam :)

Młody usnął. Ciekawe na jak długo  ;)

Vertigo Debridat tez mozna stosowac na śłuzowate kupki. U nas zostały tylko te kupy, zadnych innych objawow skornych nie ma , a jem normalnie nabiał. Moze to jednak nie było to co podejrzewalismy. Chociaż w rozmazie krwi kwasochłonne wyszły 8 ( norma do 5), a to swiadczy o jakijs tam alergii. No ale alergolog powiedzial, ze na razie ok.
Ja pije herbatke na laktacje ale z herbapolu tzw. zioła mlekopedne skład: melisa, anyz i koper z przewaga anyzu.

Mojemu dziecku znowu się coś z samodzielnym zasypianiem poprzestawiało. W nocy zasypia bez problemu, ale w dzień ... ciężko mu to idzie, zazwyczaj płacze jak teraz :-( Nie wspomnę, że w ciągu dnia śpi tylko czasami po 30 minut ! :-(

a no widzisz, lindsay tez to pije, ale anyz tez moze uczulac - i zastanawiam sie czy to to czy cytryna (bo ja przciez nic uczulajacego wczesniej nie jadlam, poza jajami i kurczakami - ktore teraz tez odstawiam)... poza tym sprawdzimy jeszcze na usg brzuszka czy Tosia nie ma czasem jakiejs anatomicznej niedoskonalosci, kotra moglaby skutkowac tymi kupkami. jak przez te dwa tygodnie na bakteriach i smeccie nic sie nie ruszy to zabieramy ja do alergologa specjalizujacego sie w przewodzie pokarmowym, bo skora to u nas tak naprawde nie problem.

martulka pisze:
Cześć i czołem i miłego dnia drogie mamy i bobasy!  ;D
Jolik wkrótce trafisz na nianię idealną! Kto szuka ten znajdzie! ;) Nie martw się! U mnie niańczyć będzie teściowa! ::)

Jestem w szoku- już od kilku dni Gabrielka budzi się w nocy do jedzenia ( do tej pory to ja musiałam nastawiać budzik :laugh: Przez kilka tygodni dałam sobie z tym spokój i mała przesypiała całe noce, ale niestety schudła z tego powodu  :p)
Ile razy w nocy jedzą wasze dzieci? Budzicie do karmienia?

Martulka, moja mała budzi się nadal co trzy godziny w nocy. Ma tylko jedną dłuższą przerwę po pierwszym "nocnym " zaśnięciu. Wczoraj było tak: 23, 3, 6, 8:30. Był już okres że zdazały się noce gdzie przesypiała jedno karmienie ale znowu jest 3 do zera :)
Z jednej strony to nie jest fajnie bo te nocne pobudki to żadna frajda ale z drugiej strony wszędzie mówią że nocne karmienia są najlepsze dla dziecka i nie powinno się na siłę z nich rezygnować. Natura sama reguluje więc staram się za bardzo nie ingerować...no chyba że Iga tak cicho piszczy że mnie to nie ruszy. ;)

Lindsay - a ja myślałam, że Tymek ma tylko takie odchylenia :-) Wieczory u nas są naprawdę bezproblemowe, noce to już bajka natomiast dnie ... ostatnio nie bardzo. Męczy się, a ja razem z nim bo serce mi się kraje jak on płacze :-(

Doxa -a Oli ile waży? Tylko mi nie mów, że podobnie jak Jaś bo zacznę się martwić. Tymek napewno tyle nie osiągnął :-)

Vertigo zeswatajmy je.  ;D
Napisz mi koniecznie jak po tych lekach bedzie. A wiesz ze mojej kolezance lekarz powiedzial ze do 3 miesiaca sluz to nie problem. I moj bratanek, ktory ma 3 latka tez mial sluz w kupce. Głupieje ::)

reklama
Jolik u nas ksiazka "usnij wreszcie" nie miala zastosowania, bo Macio sam decyduje jak i kiedy. Tak sobie wychował rodziców ;) :)
Meczymy sie troche.

Do góry