reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Ewcia po co w nieskończoność wałkować ten temat? :(
Każdy ma juz na ten temat swoje zdanie i myślę ze nie ma sensu wracać do tego tematu. To tylko psuje atmosferę na forum.

reklama
Vertigo pisze:
czy ktoras z Was szczepila babla przeciwko pneumokokom ??? wlasnie sia nad tym zastanawiam...

ja sie zastanawialam, ale juz mi przeszlo.... moooze jak bedzie starszy i bardziej narazony na mozliwosc zakazenia....

ja po rozmowie z pediatra też na razie zrezygnowałam ale nie wiem czy sie jeszcze nie zdecydujemy bo od września Natalka idzie do żłobka buuuuuuuuu

duralex, ja sie dzis skonsultuje
Teddy, wiesz co? nie wiem czy warto czekac...

moja siostra, hodowana w domu w higienicznych warunkach o malo nie umarla z powodu sepsy. miala wtedy roczek... takze troche strach i w zasadzie zdecydowana jestem nie czekac.

Nasz pediatra poradził żeby z tym szczepieniem się wstrzymać. Mamy zamiar Tymka go zaszczepić, ale jak skończy roczek.

no tak, ale teraz co chwila te szczepienia... boj sie, zeby mi Prezesa nie rozlozylo...
ja myslalam i zaszczepieniu w wakacje lub po...

reklama
Vertigo pisze:
Vertigo- bardzo rzadko odnotowywane są przykadki zakażenia, a obowiązkowych szczepionek dziecko dostaje teraz tak wiele, że nie warto ryzykować powikłaniami jeszcze jednej. Powiedziała jeszcze, że dlatego nie jest obowiązkowa bo rzadko występuje. My Tymka napewno nia zaszczepimy, ale jeszcze nie teraz.

Do góry