reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

shady, nie liczysz od dnia urodzenia, tylko od dnia, od ktorego ZUS Ci laskawie nalicza macierzynski... bo to sie czasami rozni.... :)

doliczasz 16 tygodni i masz date rozpoczecia ew. wychowawczego...
skladasz najpozniej 2 tygodnie przed tym terminem, bo jak nie, to pracodawca akceptuje Ci urlop 2 tygodnie po zlozeniu wniosku - i jesli wychowawczy nie zacznie Ci sie tuz po zakonczeniu macierzynskiego, to w miedzyczasie moze Ci wreczyc wymowienie... i wtedy dupa zimna...

reklama
Teddy pisze:
widze, ze jestes czesto przez pol dnia na liscie aktywnych na glownej

Teddy ja się tak zastanawiam bo zazwyczaj mam włączony komputer 24h na dobę i tym samy jestem podłączona do Internetu 24h na dobę i stronę BB mam cały czas otwartą ;) więc pewnie jestem też cały czas na liście aktywnych ::)

cholera. Wy sie nie podsmiewajcie, bo mi troche glupio... ale z drugiej strony do nianczenia to mam wlasne dziecko, a Lucky momentami przegina... :)

no nic, szkoda tylko troche... bo ja sie obrazac, to o cos powanego a nie o taka bzdure...

o rany ale się porobiło :(

Lucky, no co Ty, nie wygłupiaj się!

Teraz z dzieciaczkami wszystkie mamy już mniej czasu więc czasami wpada się na bb jak po ogień (z tęsknoty) i leci się dalej.
Nie obrażaj się tylko przychodź na następne spotkanie, trochę się rozerwiemy i będzie ok. Ja też czasami nie w temacie ale to niczyja wina. Po prostu brak czasu i tyle. Może wszystko wzięłaś za bardzo do siebie.

Efunia a przepis na przeczyszczenie dziecka to cheepsy z sosem czosnkowym, bigos, mmm...i co jeszcze, mieszczne sałatki.... :)

O powrocie do pracy nawet nie chcę myśleć. Mężowi wczoraj powiedziałam, że napiszę podanie do szefa. On na to tak, tak, a ja dodałam: ale o rozwiązanie umowy ;D Ale się zdziwił. Mi to już zaczyna na mózg padać ale niestety nie mam wyjścia musze wrócić. Dzisiaj czułam lekką depresję :) Nie wiem co mam ze sobą zrobić. Joliku, wiem co czujesz :(

Przedłużają ten macierzyński czy nie??? Nawet jakby przedłużyli to obejmie on tylko niektóre z nas.

hi hi... Doxa, faktycznie jestes... jak czesto odswiezasz strone to tak... :)
.... a nawet wiecej - jestes w pierwszej dziesiatce najaktywniejszych calego BB...... ;)

Doxa, nie wiem czy się załapię bo nic o tym nie mówią. Ja chciałabym wiedzieć czy przedłużą czy nie a oni teraz polityką się zajmują ;) i każdy udaje dobroczyńcę tylko zadnych konkretów...

Syla, przed Nowym Rokiem mowili, ze to bedzie sprawa, ktora zajma sie w pierwszej kolejnosci po Nowym Roku... maja dac te krotki vacatio legis... wiec Ty sie moze zalapiesz, ja niestety nie, bo mi2 tygodnie zostaly...

reklama
dzisiaj Andrzej mi powiedział że jak wrócę do pracy a on będzie jeździł do firmy na kilka dni w tygodniu to będzie małą zabierał ze sobą i będą teście się Igą zajmować.

Chyba oszalał!!!!!
A ja będę wyć w poduszkę nocami. Zdaję sobie sprawę, że nie uda mi się długo utrzymać laktacji nie karmiąc dziecka 10-11godzin (tyle mnie nie będzie w domu) ale mimo wszystko chcę mieć dziecko przy sobie a nie u teściów. Wezmą mi dziecko i zagrzeją na przywitanie. Nie no chore. Jak ja Wam zazdroszczę że zostajecie z dzieciaczkami (tak pozytywnie)

Teddy, to przerąbane... Ja może będę miała farta bo mam dłuższy urlop niż większość z Was (18 tyg jest na drugie dziecko). Jeśli rzeczywiście się pospieszą. Może udać się na styk.

Zmieńmy temat bo źle mi się robi, Wam pewnie też...

Do góry