reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

No my już po kąpieli i jedzonku. Mała leży w łóżeczku. Mam nadzieję że dzisiaj mój skarbek się wyśpi. Bidulka całą poprzednią noc zawaliła i w ciągu dnia też prawie nic nie spała :( ....a ja piję Karmi na laktację, hi, hi

Ida, takie rzeczy często wchłaniają się do 3 miesiąca.

Efunia, to przykre co piszesz o położnych (inne dziewczyny też miały nie ciekawe doświadczenia z nimi :(). Podejście położnej jest tak ważne. Przecież to ona jest z nami w pierwszych chwilach z dzieckiem.....Nie rzadko ciężkich chwilach.

reklama
j czytam opis Efuni to cieszę się, że rodziłam tam gdzie rodziłam :) Położne super. jedna mniej sympatyczna, ale reszta - cudowne kobiety, naprawdę. Pokazały wszystkie pozycje, jak jednego dnia Natalia nie chciała jeść to przychodziła, sprawdzały, super.

dobry wieczor,
ja niestety przyłaczam sie do negatywnych opinii na temat połoznych. przez nie prawie zrezygnowalam z karmienia piersia. przykro ze to kobiety, bo powinny wiedziec jak to jest jak sie rodzi ( przynajmniej w wiekszosci). miłe okazywały sie dopiero jak sie okazało ze znam w szpitalu troche osob.

my bylismy dzis na szczepieniu - skojarzona szczepionka Glaxo Infarnix hexa. Mały na razie ok zadnej gorączki. Troche marudny, bo go chyba boli to miejsce po wkłuciu. Bidulek :(

Magdusiek a w którym szpitalu rodziłaś?
Ja w Bródnowskim i też miło wspominam położne. Jak były problemy z przystawianiem to przychodziły o każdej porze dnia i nocy i pomagały n-ty raz - chociaż niejedna by pewnie straciła już cierpliwość. Zresztą pisałam o tym opisując poród. A co do pozycji to mówiły że każda dozwolona i trzeba sobie znaleźć najwygodniejszą.

Efunia nie przejmuj sie więc jakimć niedoinformowanym lekarzem ;D
Czytałam gdzieś ze pozycja spod pachy jest jak najbardziej wskazana przy zastojach pokarmu - kiedy są zgrubienia właśnie pod pachami - podobno pomaga je usunąć.

Zreszta znalazłam fajną stronkę i tam są pozycje prawidłowe i nieprawidłowe:
http://www.laktacja.pl/karmienie/pozycje.htm

Próbowałam nawet tej spod pachy ale jakoś mi nie wychodzi wiec póki co stosuję klasyczną i kilka razy udało mi sie leżąc na boku.
Dobranoc kobietki!

hehe dziś jestem pierwsza... ;D
witam babeczki :)
tymosław ustalił już swój dobowy rytm. je co ok. 3 godziny i w dzień i w nocy. więc w nocy jemy o 22, potem o 2 a potem o 6-7... no, nieźle...

czesc :)

widzisz efunia, uklada sie wszystko.... :)

Ja dzisiaj paskudnie chora, nie mam goraczki ale okropelny katar, spadam zaraz do lozka.
MOja Anula wczoraj w dzien jadla co 2 godziny...ale nie zalowalam jej, bo potrzebne jej przeciwciala :laugh: a w nocy kochana znowu spala 9 godzin ::) teraz zjadla pokrecila sie, zrobila kupke i dalej spi - wiec i ja spadam sie wygrzac w lozeczku ;)

Hej !
Orzech - współczuję Ci tego przeziębienia :-( Zmykaj jak najszybciej do łóżka !

A u nas nocka wspaniała ! Tymuś budził się co 4,5 godziny !!! Jest coraz lepiej :-)
Teraz też śpi jak suseł od godziny 6 !

Efunia - gratuluję ! Super, że Tymuś się unormował !

Ja w szpitalu trafiłam na super położną, która naprawdę mi pomogła w ciężkich chwilach. A tych trochę było !

cześć dziewczyny!!
niewiem czy już wiecie,ale moja niunia jest już ze mną od wtorku ;D budzi się co 3 godziny do jedzenia....karmie ja sztucznym mlekiem ponieważ w szpitalu podawali jej sztuczne i w dzień co przywieźliśmy ja do domu nie chciała chwycić cyca :( odciągłam jej do butelki mleko,dostała biegunke... :( trudno...teraz jest dobrze....ona jest taka spokojna..a ja tak się denerwowałam jak byłam z nią w ciąży ,a tu taki aniołek z niej...płacze tylko jak ma niespodzianke dla mnie w pampersie i jak jest głodniutka ;D

Cześć,

A mnie się spać chce, mimo, że Natalia ładnie spała....

Luszka, rodziłam na Zelaznej i bardzo polecam. Jeśli namówię Kamila na kolejne dziecko to też będę rodziła na Zelaznej i z tą samą położną - super było. Wrzuciłam opis do wątku o porodach ;)

reklama
Do góry