reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Ewcia, Ty nie narzekaj, tylko sciagaj i przechowuj... za jakis czas moze sie przydac...
tylko nadal nie rozumiem, po co w takim razie dajesz Filipkowi Bebiko... ::)

reklama
Shady, pij więcej wody! Albo ziółka herbapolu, są takie na laktację, zapomniałam jak się nazywają, ale na pewno w aptece Ci pomogą.

nazywaja sie Fito-mix i chyba niewiele daja... ;)
pije po 5 dziennie i jakos mleko nie naplywa... ale zawieraj melise i anyz, wiec dzidzia po takim mleku lepiej spi i fajniejsze wiatry puszcza... ;)

lepiej sie sprawdza herbatka Hippa, tez trzeba pic conajmniej 3 dziennie, wiec na dluzsza mete idzie zbankrutowac... :)

no wlasnie pije teraz ta herbatke hippa i fasktycznie daje rezultaty....ledwo wypije juz sciagam pokarm, jak narazie nie duzo no ale od czegos trzeba zaczac ;)

Witam :D
Widzę, że bb jest jedyną odskocznią dla zarobionych mam. Małgosia znam Twój ból. Twój mąż się wyniósł do drugiego pokoju, mój w dziwny sposób odkąd pojawiło się dziecko śpi jak suseł. Wcześniej wystarczyło skrzypnięcie, żeby się obudził.. ale najbardziej wkur... mnie jak rano wstaje i pyta: "jak tam mała spała dzisiaj ??"

Dziewczyny, a Wasi Mężowie od początku tak reagowali na nocne pobudki urządzane przez maluchy? Czy to sie pojawia z czasem? Chciałabym się nastawić...
U nas póki co spokój, Natalia daje pospać, ale jest jeszcze malutka, więc biorę pod uwagę, że lada dzień to się może zmienić. Na razie budzi się w nocy dwa razy, dziś trochę nad ranem marudziła i wciąż chciała jeść, ale za to póxniej dała pospać do 11:00 więc nie możemy narzekać.

hi hi, moj tez tak troche jakby byl ojcem z odzysku... ;)

przewinal dziecko raz w zyciu, przy kapieli bardziej przeszkadza niz pomaga, a prezesem sie zajmie tylko jak ja mu powiem, bo chyba nie rozumie co to znaczy jak dziecko kweka i piszczy w lozeczku... ;)

ale tatusiowie przydadza sie za jakis czas... teraz to oni chyba faktycznie nie wiedza co z tym dzieckiem zrobic i trzeba poczekac na okres, kiedy bedzie sie dziecko wychowywac, a nie tylko nim opiekowac... ;)

reklama
Cześć kochane!
Ale miałam dzień.
Załatwiłam się w nocy  bo Mały zasnął przy I piersi i nie dałam mu już drugiej. Zanim ja i on obudziliśmu sie do drugiego karmienia miałam już wyciek z tej nieopróżnionej piersi (przypominała ona już wtedy kamień młyński i wyglądem i twardością), a nad ranem dostałam gorączki o bólu w piersi nie wspomnę, no i łamanie w kościach jak na grypę - objawy zapalenia piersi.
Już jest lepiej ale musiałam zażyć apap na zbicie temperatury, oczywiście przystawiam Małego "spod pachy" do tej bolącej piersi, okłady z kapuchy też przyniosły ulgę.
No teraz dopiero czuję, że jest lepiej. Ale tego stanu nikomu nie polecam.
Wszystko przez moje lenistwo i przez to że nie chciałam już budzić Małego. Teraz jak go nie będę chciała budzić użyję laktatora. Ale mądry Polak po szkodzie. ::)

Do góry