reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Witam!

Czy ja sie wreszcie doczekam??? Spacery nie skutkuja, seks nie pomaga... Co poczac? :o W piatek wybieram sie na patologie - buuuuuuuu :( :( :( :( :(

Alunia my wzielismy dowosy osobiste i zaswiadczenie o urodzeniu dziecka i to wszystko.....wiem ze jest jeszcze potrzebny akt slubu ale my nie musielismy go rbac bo to bylo w tym samy m urzedzie co bralismy slub :)
Alunia pisze:
Czesc wszystkim mamusia
dziewczyny co jest potrzebne do rejstracji i meldunku dziecka w USC

No, nadrobiłam :)

mmm, Kasia74, serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!! zaraz uaktualnię naszą statystykę :)

Dzieciaczki w galeryjce BOSKIE, nie można się napatrzyć.

Vertigo, jeszcze odrobina cierpliwości, ruszy jak przyjdzie czas. Trzymam kciuki aby jak najszybciej :)

Alunia, ja mam informację z USC że należy przynieść ze sobą dowody osobiste obojga rodziców i odpis aktu małżeństwa.
- jeżeli matka jest panną to odpis jej aktu urodzenia,
- jeżeli rozwiedziona to odpis aktu małżeństwa z adnotacją o rozwodzie,
- gdy rodzicami są cudzoziemcy to oryginał aktu stanu cywilnego z tłumaczeniem....to tyle jeśli chodzi o ścisłość ;)

lecę, zbieramy się do sklepu, trzeba porobić zapasy bo się kończą. Pieluchy idą jak woda, nie nadążam już za tym :)

Witajcie,
Właśnie wróciliśmy z Tymusiem z pobrania krwi. Biedaczysko strasnzie dzisiaj płakał. Miał pobieraną krew z piętki i dużego paluszka u nogi :-( Teraz ma go całego sinego :-( Mam nadzieję, że wszystko bedzie w porządku i nieprędko trzeba będzie powtórzyć te badania.

Alunia - potrzebne zaświadczenie o urodzeniu, akt małżeństwa i dowody obojga rodziców. PESEL załatwiany jest przez USC i należy się po niego zgłosić po 5 tyg do UM. Przy odbiorze warto też załatwić zameldowanie maluszka :-) https://www.babyboom.pl/dzieci_0_2/niemowlak/noworodek/rejestracja_urodzen.html

Teddy więcej o szczepionkach komórkowych i bezkomórkowych poczytasz na http://www.mp.pl/artykuly/?aid=16151

Shady ja próbowałam wprowadzać plan po ukonczeniu przez Tymcia miesiąca, ale nadal nie działa on tak jak powinien. Zawsze zdzarzy się coś co zburzy ten harmonogram :-(

Jolik dzieki....qrcze cos ciezko mi wychodzi wprowadzanie w zycie planu dnia....ja nigdy nie bylam zorganizowana a vo dopiero teraz ehhh...

Teddy nie dziwię się. Ja też za wiele nie wiem :-) My bierzemy bez Hiba bo odradził nam ją nasz pediatra. Może w późniejszym okresie zaszczepimy Tymcia tą szczepionką.

reklama
Dziewczyny ja na arzie tez nie daje rady by z wami popisac , mysle z zcasem to sie unormuje....teraz mały spi a tata obiad robi :-)
Na razie gonitwa bo urzedach i ubezpieczeniach.

Do góry