reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Wiecie co, tak sobie czytam i czytam co piszecie i dotarło do mnie, że i tak będe jeszcze raz czytała jak nadejdzie pora, albo jak czegoś nie będe wiedziała. Wy macie już kompletnie inne sprawy, a ja ani ciąży nie czuję ani dziecka póki co nie mam ;)

reklama
Syla, Doxa dzięki, teraz mi lepiej nie czuję się tak wrednie  ;)

Małgosiu CIEMIENIUCHA TO - Nasilone złuszczanie się owłosionej skóry główki, pojawiające się u niektórych niemowląt wkrótce po urodzeniu. Nie wygląda estetycznie, ale nie powinno nas niepokoić.

Przyczyną są przejściowe zaburzenia w pracy gruczołów łojowych, które mijają zwykle około 3. miesiąca życia. Nie mają związku ze sposobem karmienia, jak dawniej przypuszczano. Na szczęście łuszczące się miejsca nie swędzą. Jeżeli łusek jest niewiele, wystarczy codziennie myć głowę malucha szamponem dla dzieci i dokładnie ją szczotkować szczoteczką z miękkim włosiem.

Jeśli łuski tworzą twardą skorupę, można nacierać na noc główkę malca dziecięcą oliwką lub wazeliną i wkładać mu bawełnianą czapeczkę. To zmiękczy ciemieniuchę i ułatwi oczyszczanie skóry. Do mycia głowy można używać namoczonych w wodzie otrąb, które są dobrym środkiem kojącym i zmiękczającym wrażliwą skórę.

Dziewczyny narszcie Mały dał mi chwilę aby do Was zajrzeć.

Po pierwsze. Efunia w nocy urodziła!!! Miała cc, nic więcej nie wiem, ale wnioskuję że nareszcie ktoś mądry przerwał jej cierpienie, bo pisała wcześniej, że miała bolesne skórcze.
Na pewno jak tylko wróci wszystko nam opisze.

Widzę że sypnęło sie mamuś przez ten czas.

Monique, Ewcia, Luszka, Damaris, Ina bardzo, bardzo Wam wszystkim gratuluję!!!!

Małgosiu mój Dawidek też miał dzisiaj bardzo ciężką noc. Może to pogoda wpływa na nasze dzieciaczki.
Jestem umordowanai marzę żeby sie wyspać, a on znwu woła.
Jakiś taki marudny sie zrobił.

reklama
Do góry