reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Doxa, ja swojemu pochowałam gazetki komputerowe, a w to miejsce podłożyłam dzieciowe... nawet sie specjalnie nie zdziwił...
informacjami porodowymi nie chce go katować, wystarczająco jest przerażony, zwłaszcza po tych moich dwóch utraconych ciązach...
nie chcę, żeby był ze mną przy porodzie, bo wtedy mogłabym zapomnieć o kolejnych dzieciach... on po prostu jest taki, ze jak mnie coś boli, nawet brzuch, czy glowa... to go to męczy, ze nijak nie może mi pomóc... czasami mnie to nawet śmieszy... :)

no i faktycznie, ta szkoła rodzenia to dobry sposób, żeby "wyjśc do ludzi", kiedy się większośc czasu spędza w domu...
ja natomiast marzę o totalnym wyciszeniu... takie, jakie mieliśmy na dzialce, gdzie absolutnie nikogo wokół nie bylo... tylko ptaszki, pszczółki i takie tam...

ja to chyba mogłabym życie pustelnicy prowadzić... tylko ciekawe na jak długo... ;)

reklama
A my właśnie wróciliśmy z obiadku u teściowej :laugh:  (mężuś ma dziś wolne, ale się uczy bo jutro i w niedzielę na uczelnię biegnie, student jeden ;))

Teddy, ja to prawie na pustelni mieszkam ;)  Pod samym lasem, kilka domów na ulicy, nawet nie ma asfaltu ani oświetlenia, sądziedzi w pracy albo na własnych podwórkach ... Tak więc pozostaje mi śpiew ptaków i towarzystwo moich psów. A i do tego nie dojeżdżają tu autobusy, więc życie towarzyskie ograniczone ... I tak w spokoju, bezstresowo całymi dniami sobie wypoczywam w ciąży ;D ;D ;D

Jestem już kochane moje!!! ;D ;D ;D
Niestety nie udało mi się załatwić tego usg 3D, ponieważ w Rudzie Śląskiej nikt dziś nie odbierał, w Bytomiu jest, ale jedynie w czwartki a namiary z Zabrza odebrałam od Was dopiero teraz (nawiasem mówiąc dzięki Frezja!!).

Za to byłam odreagować na zakupach: kupiłam naszemu maleństwu rożek, pajacyk, 2 pary skarpeteczek malusieńkich, 3 czapeczki i komplecik:śpioszki i kaftanik!! ;D ;D ;D

Potem byliśmy z mężusiem w Makro i dokupiłam sobie parasol na taras.... :D...a póżniej na obiadku (a raczej na przepysznej pizzy).

Doxa kabaret "ani mru mru" jest superancki!!!
Opowiesz jak wrócisz... :D :D :D

Mała dziś zrobiłam sobie w sprzątaniu przerwę: od czego się ma męża kiedy nie idzie do pracy.... :p ;D ;D

Kaszu... dziewcze drogie...
kto u Ciebie tak brudzi, skoro mąż w pracy, a Ty ciągle sprzątasz??? ;)

pobiegałam sobie wlaśnie po stronkach z ciuchami ciążowymi i doszłam do wniosku, ze chyba producentom się w głowach nie mieści, że babki o rozmiarze 44-46 zachodzą w ciąże... ::)
o bieliźnie nie wspomnę... o ile normalny biustonosz jeszcze od biedy dostanę w rozmiarze 75G (H znalazłam tylko jeden - za "jedyne" 159 zł - już o nim zapomniałam), o tyle takie dla karmiacych kończą sie na E... ::)

zastanawiam sie teraz, jaka jest relacja miedzy rozmiarami zwyklymi, a tymi dla karmiacych...

Witam w ten słoneczny dzionek !!!

Widzę, że FREZJA mnie wyprzedziła z tym adresem dla KASZU74 :-) Fajnie dziewczyny, że tak szybko reagujecie to jest wspaniałe :-)

Widzę, że pomału kompletujecie odzież swoich przyszłych potomków... ja chyba też w końcu zacznę bo strasznie mnie korci. Zacznę chyba od kupna pościeli. Właśnie znalazłam taką i chyba sie na nią zdecyduję http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52087432

Myślałam że nikogo nie będzie na forum bo taka śliczna pogoda.Wróciłam niedawno z działki i z nudów weszłam na forum a tu taka niespodzianka.Chyba troszkę dzisiaj przesadziłam ze słońcem bo boli mnie teraz głowa i jestem strasznie zmęczona.Jutro chyba będę wypoczywac w domciu. :laugh:

:laugh:
I znowu czeka nas piękny dzionek.
Nie wiem jak Wy, ale ja zamierzam trochę ogarnąć mieszkanko i razem z Marcinkiem (mąż :-) ) mykamy na działkę.
Oj nawet nie wiecie jak chciałabym się trochę poopalać :-( a tak siedzę non stop pod parasolem. Moja siostra wygląda już jak mulatka, a ja przy ij świecę bladością :-[ ale czego się nie robi dla maleństwa.

Paola-co do pościeli to sama nie wiem co wybrać. Podobają mi się te żyrafki na kremowym tle, ale znając siebie zanim ją kupię przejżę jeszcze nie jedną ofertę :laugh:. Chociaż szczerze mówiąc nie lubię "pstrokactwa" a większość pościeli taka właśnie jest. Żyrafy są stonowane. Więc....

Dziewczyny czy rozglądałyście sę za łóżeczkami? Rozmawiałam z siostrą i ona nie polecia mi zakupu łózeczka z DREWEXU z szufladą, bo ciężko chodzi i jest strasznie płytka - bezużyteczna.
A Wy macie już jakieś typy?

reklama
Jolik 3-elementową posciel w żyrafki mozna kupić za 65 zł, a nie za 105... gdzieś widziałam, więc faktycznie poszukaj zanim ja kupisz na allegro...

a ta szuflada pod łóżeczkiem to się do niczego nie nadaje, nie to, że mała, bo zawsze coś tam sie zmieści, ale ciężka i strasznie głośni chodzi... i to niezależnie od tego jakiej firmy jest łóżeczko, więc odrdzam...

Do góry