reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Termin porodu inny z USG niż z OM

Ja mam aż 4 tygodnie różnicy. Z om wychodził na 26 października po usg pierwszego trymestru w 12 tyg lekarz ustalił termin na 23 listopada i tego się trzymamy. Jestem swiadoma ze moge wcześniej urodzić ale nie używam dwóch dat jak ktoś pyta na kiedy termin [emoji4]

reklama
Ja mam aż 4 tygodnie różnicy. Z om wychodził na 26 października po usg pierwszego trymestru w 12 tyg lekarz ustalił termin na 23 listopada i tego się trzymamy. Jestem swiadoma ze moge wcześniej urodzić ale nie używam dwóch dat jak ktoś pyta na kiedy termin [emoji4]
no to już jest konkret. A miałaś jakieś usg robione wcześniej? jaki termin wychodził? No i jak długie masz cykle; i czy regularne? Bo to wszystko ma wpływ - możliwe, że była mega późna owulacja.

Owszem, ale tylko do końca pierwszego trymestru. Później dzieci rosną różnie i już się terminu o pomiary nie koryguje. A autorka jest już w zaawansowanej ciąży. Więc jeżeli do ok 13 tyg ciąży lekarz nie skorygował terminu porodu, to powinna się kierować terminem z om
Zgadza się. Nie zerknęłam że to termin na "już" [emoji85] Ja żyje swoim grudniowym może dlatego [emoji13][emoji85]

Miałam w 9 tygodniu i tam też ustalił już na 23 listopada i potem w tym 12 potwierdził tą datę i już zadnych zmian do tej pory nie było co do zmiany daty [emoji16] Rzeczywiście cykle to mialam przekomicznie dlugie zdarzało sie ze raz na 3 miesiace mialam okres [emoji51] Ciężko bylo zajść wogole w tę ciąże a udało sie z strzałem po 3,5 roku [emoji86]
no to już jest konkret. A miałaś jakieś usg robione wcześniej? jaki termin wychodził? No i jak długie masz cykle; i czy regularne? Bo to wszystko ma wpływ - możliwe, że była mega późna owulacja.

Na pierwszym usg lekarz powiedział mi, że będzie to 24.09 i tak wpisał w kartę ciąży. Potem inny lekarz z usg podał 18.09, jeszcze inny 14.09, śmiałam się, że zaraz na sierpień przeskoczę 😁 Ale w szpitalu ginekolog powiedział mi, że najbardziej prawdopodobny uznaje się zawsze ten pierwszy termin i jego należy się trzymać.

Podczas pierwszego USG roznica w terminie z om było ponad 10 dni. Potem terminy na tyle się zbliżyły do siebie że nie było zbyt dużej różnicy ale i tak zawsze wg. USG był inny.
Urodziłam dokładnie w dniu terminu z OM. Poród sam się rozpoczął

reklama
Do góry