A ja dziś odebrałam wyniki ALT 70 i ASP 40... No i swędzi mnie od 2 tygów skóra. Po prostu extra jak nie żelazo to zapalenie gardła a teraz jeszcze coś się przypałętało... Zdecydowanie dużo bardziej stresująca ciąża. Miała któraś z Was taką przypadłość z wątrobą? Czego się spodziewać? Wizyta u lekarza za 2 dni a ja już nie wiem co z sobą począć ze stresu
reklama
Zanim zaczniesz panikować, że to cholestaza, zrób jeszcze badanie na stężenie kwasów żółciowych, jeśli będzie w normie powinna wystarczyć dietaA ja dziś odebrałam wyniki ALT 70 i ASP 40... No i swędzi mnie od 2 tygów skóra. Po prostu extra jak nie żelazo to zapalenie gardła a teraz jeszcze coś się przypałętało... Zdecydowanie dużo bardziej stresująca ciąża. Miała któraś z Was taką przypadłość z wątrobą? Czego się spodziewać? Wizyta u lekarza za 2 dni a ja już nie wiem co z sobą począć ze stresu
W porządkuMoje wyniki dzisiejsze. Co myślicie o glukozie? Mocz okej więc już nie wstawiam fotki. [emoji3]Zobacz załącznik 946518
To był Twój pierwszy test obciążenia glukozą w ciąży? Z wyniku na czczo wychodzi cukrzyca, ale że po 30tc cukry szaleją krzywa nie ma sensuMoje wyniki dzisiejsze. Co myślicie o glukozie? Mocz okej więc już nie wstawiam fotki. [emoji3]Zobacz załącznik 946518
Joannaa24
Fanka BB :)
Drugi. Tydzień temu cukier w moczu mi wyszedł i musiałam powtarzać.To był Twój pierwszy test obciążenia glukozą w ciąży? Z wyniku na czczo wychodzi cukrzyca, ale że po 30tc cukry szaleją krzywa nie ma sensu
Ojej, nie powinno się powtarzać testu, to strasznie obciąża trzustkę... A w którym tygodniu już jesteś?Drugi. Tydzień temu cukier w moczu mi wyszedł i musiałam powtarzać.
Natalia91
Fanka BB :)
No nie tak do końca w porządku bo masz na czczo za dużo, norma dla kobiet w ciąży jest do 92 masz 94 czyli cukrzyca. Ale spokojnie już do końca blisko, przejdziesz na dietę i będzie wszystko dobrzeMoje wyniki dzisiejsze. Co myślicie o glukozie? Mocz okej więc już nie wstawiam fotki. [emoji3]Zobacz załącznik 946518
O właśnie, nie pamiętałam 91 czy 92, ale 94 to już niestety cukrzyca, mogę tylko pozazdrościć, że zdiagnozowana na ostatniej prostejNo nie tak do końca w porządku bo masz na czczo za dużo, norma dla kobiet w ciąży jest do 92 masz 94 czyli cukrzyca. Ale spokojnie już do końca blisko, przejdziesz na dietę i będzie wszystko dobrze
reklama