reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

Ja też po wizycie. Dziś nie oglądaliśmy małego na USG tylko detektorem.
Szyjka mi się skróciła w ciągu tych 3 tyg i ma 3 cm. Na twardnienie no spa, dodatkowko do luteiny duphaston i zamiana magne b6 na aspargin. Mam dużo leżeć, nie sprzątać i nie dźwigać ewentualnie jakiś spacer. Wizyta kolejna 23.01 więc chyba nie jest aż tak zke?? Pocieszcie mnie !!!
To mamy taką samą szyjke. U mnie odkąd biorę luteine, magnez i się oszczędzam to się nie skrocila. Następna wizyta na początku stycznia więc zobaczę czy nadal się nie skraca. Ja jestem dobrej myśli bo 3 cm to jest dobrze.

reklama
@liczba łaał kilogram dzieciątka juz nosisz:) ciekawa jestem jak tam moja księżniczka, ale dopiero gdzieś za miesiąc kontrolne USG wiec sobie poczekam.
@Karuska oszczędzaj sie i spokojnie wytrwsz do kolejnej wizyty:)

To mamy taką samą szyjke. U mnie odkąd biorę luteine, magnez i się oszczędzam to się nie skrocila. Następna wizyta na początku stycznia więc zobaczę czy nadal się nie skraca. Ja jestem dobrej myśli bo 3 cm to jest dobrze.
Ja od ostatniej wizyty też brałam a mimo to się skróciła mam nadzieję że teraz pomoże i duphaston też. Mnie przeradza nie jej długość ale ze zie skróciła w 3 tyg a miała ponad 4 cm

Komputer pokazuje az tydzien do przodu co jest niemozliwe wiec bardzo urosla. Zobaczymy co bedzie pozniej, az strach hehe
Oj najwyżej będziesz miała cesarke. ;) najważniejsze że z mala ok. :)
Ja od ostatniej wizyty też brałam a mimo to się skróciła mam nadzieję że teraz pomoże i duphaston też. Mnie przeradza nie jej długość ale ze zie skróciła w 3 tyg a miała ponad 4 cm
no u mnie w niecały miesiąc się skrocila o 1,7 cm. Teraz się zatrzymała i mam nadzieję że już tak będzie. Jeśli nie to działamy dalej. Ale cóż poczniemy. Trzeba się słuchać lekarza i tyle. Może nam się uda donosic :)

Oj najwyżej będziesz miała cesarke. ;) najważniejsze że z mala ok. :)

no u mnie w niecały miesiąc się skrocila o 1,7 cm. Teraz się zatrzymała i mam nadzieję że już tak będzie. Jeśli nie to działamy dalej. Ale cóż poczniemy. Trzeba się słuchać lekarza i tyle. Może nam się uda donosic :)
Mam taką nadzieje :) mnie martwi jeszcze to twardnienie częste ale mam nadzieję że po lekach się uspokoi chociaż gin stwierdziła że to nie jest mega niebezpieczne i że kolejna wizyta dopiero 23.01.. 5 tyg..

Mam taką nadzieje :) mnie martwi jeszcze to twardnienie częste ale mam nadzieję że po lekach się uspokoi chociaż gin stwierdziła że to nie jest mega niebezpieczne i że kolejna wizyta dopiero 23.01.. 5 tyg..
Zauważyłam właśnie że długo będziesz musiała czekać na wizytę. Ale 3 cm to jest naprawdę jeszcze dobry wynik. Mi mój ginek mówił że bardzo dobrze jest jeśli nie powstaje lejek. Nie wiem czy twoja Ci to mówiła i czy masz zdj usg szyjki. Jeśli nie ma lejka to szyjka nie "szykuje sie" do rozwierania. Ginek zwrócił mi na to uwagę przy każdym usg. Wiadomo że poniżej 2 cm to już ryzyko z lejkiem czy bez ale przy dłuższej szyjce to jest oznaką niewydolności.

Zauważyłam właśnie że długo będziesz musiała czekać na wizytę. Ale 3 cm to jest naprawdę jeszcze dobry wynik. Mi mój ginek mówił że bardzo dobrze jest jeśli nie powstaje lejek. Nie wiem czy twoja Ci to mówiła i czy masz zdj usg szyjki. Jeśli nie ma lejka to szyjka nie "szykuje sie" do rozwierania. Ginek zwrócił mi na to uwagę przy każdym usg. Wiadomo że poniżej 2 cm to już ryzyko z lejkiem czy bez ale przy dłuższej szyjce to jest oznaką niewydolności.
Nie mam zdjęcia ale szyjka zamknięta. Nie nakazała mi całkowitego reżimu to może nie jest tak źle. Ale za 2 tyg pójdę pryestpry na USG do lux medu niech zmierza i przy okazji dzidziulka zobaczę :p

reklama
Moja szyjka od samego początku ma między 2 a 3 cm jak to określa ginekolog. Powiedział, że mam budowę jak u dziecka? Póki co przez tyle miesięcy stoi w miejscu, sprawdza mi ją na każdej wizycie. Więc póki nic się nie zmienia, nie panikuję.

Do góry