Donata83
Zaangażowana w BB
Tyle samo wazylam a wzrost 165 tydz tenu w piatek 90kgTyle, że ja przed ciążą ważyłam 80 kg i mierzę 164 cm ;D
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tyle samo wazylam a wzrost 165 tydz tenu w piatek 90kgTyle, że ja przed ciążą ważyłam 80 kg i mierzę 164 cm ;D
Według tych wyników jest cukrzyca ciążowa.Pomoże mi, któraś zinterpretować wyniki glukozy? Zobacz załącznik 927611
Możesz, ale powinnaś sobie sprawdzać cukry. Ja dostałam takie wytyczne: idź do apteki i poproś o glukomert (dają go jako gratis za darmo przy zakupie pasków) i zacznij mierzyć sobie poziom cukrów po godzinie od skończenia jedzenia. Norma w tym wypadku wynosi do 140. Zapisuj sobie wszystko co jesz dokładnie i jaki masz po danym posiłku cukier tak żebyś wiedziała z czego musisz zrezygnować a co możesz jeść dalej. Ruch jest kluczowy do spalania cukrów więc jak zjesz duża porcję to pospaceruj chwile. Z tymi notatkami możesz iść później do diabetologa i będzie mu łatwiej ocenić sytuację [emoji4]Właśnie też mi ten 3 pomiar nie pasował... Tylko co teraz robić. Wizytę u lekarza prowadzącego mam 2.01. Mogę czekać spokojnie do tego czasu?
[/QUOTE]@elfoo1 mialas robiona krzywa po wypiciu 75g glukozy? bo myli mnie to DTTG, zawsze jest OGTT, ale się nie znam aż tak
jeśli to klasyczna krzywa, to wyniki 83,171,163 trochę za wysokie te po spożyciu glukozy. nie chcę wprowadzać w błąd ale wydaje mi się że jest norma do 92/160/140. jadę autem i nie mam jak zweryfikować czy dobrze pamiętam.