reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

reklama
Ja też mam już 9,5 kg na plusie :D brzuch mały ale dupa rośnie. Wcale mnie to nie obchodzi. Zrzucilam z synem ponad 20 kg to i teraz się zrzuci. Przy dwóch chlopakach i diecie lekkostrawnej znowu będę szczupła :D

Ja też mam 9 na plusie.. Dużo musiałam leżeć, potem też miałam nakaz ograniczonej aktywności. Dzidzia najważniejsza, więc mam to gdzieś [emoji3590]

przecież 4/5 kg na tym etapie to jest bardzo dobry wynik :) laski zluzujcie. moja znajoma miała już na tym etapie 12kg na plusie i się śmiała że w 3 miesiącu to było juz z 5 :D
Dokładnie, ja w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam 12 kg a końcowo przytyłam 24 kg które udało się zrzucic w ciągu pół roku. Teraz mam 8 kg na plusie ale też zaczynałam z wyższą waga niż poprzednio, jakoś nie mam zamiaru się bardzo kontrolować mam ochotę na słodkie to jem i tyle :)

Ehhh dziewczyny macie rację [emoji7][emoji7][emoji7] donoszę tą ciążę nawet jakbym musiała leżeć z nogami przy suficie... Dam radę.
Dzięki za te słowa [emoji8] muszę się otrząsnąć i zacząć żyć.
Pomyśl, jakie kolejne święta będą cudowne, jak rodzinka będzie już w komplecie :) głowa do góry, dobrze że trafiłaś na takiego lekarza!

Dziewczyny od samego początku te trzy wartości mam podwyższone na każdych wynikach. Dziś znowu je odebrałam i to samo, a te wartości z każdym wynikiem wzrastają. Ginekolog mówi, że normy w laboratorium nie obejmują norm dla ciężarnych i to nic nie oznacza. Ale czy napewno? Może któraś z was też ma takie wyniki [emoji4]? Zobacz załącznik 926187
Nie patrz na te normy... W ciąży są inne... Ja też zawsze miała albo za dużo albo za mało... W ciąży najważniejsza jest hemoglobina poziom żelaza i ferryny a reszta się zmienia

Omg dziewczyny Ja mam prawie 10 na plusie... A gdzie to jeszcze, ale rozmawiałam z moim lekarzem i mówił że wiele kobiet leżących w ciąży szybko tyje, a przecież moja aktywność fizyczna jest prawie zerowa w porównaniu z okresem przed ciążą... A jeszcze to że schudłam prawie 16 kg przed ciąża też nie pomaga... bo nie zdążyłam przeprowadzić stabilizacji i teraz efekt jojo może mnie dopaść.
Tyle, że ja przed ciążą ważyłam 80 kg i mierzę 164 cm ;D

Tyle, że ja przed ciążą ważyłam 80 kg i mierzę 164 cm ;D
no to tak samo jak ja [emoji16] tyle że jestem 3 cm wyższa. hahaha
Wiesz mój lekarz wie co i jak... przy pcos to nie uniknione. Oczywiście nie cieszę się że tak przytyłam, ale też się tym nie przejmuje. Najważniejsze że wyniki dobre, ciśnienie też, a Ja jem naprawdę bardzo zdrowo, pilnuję diety ale ograniczony ruch daje też dużo... zobaczymy jak w szpitalu będzie mi waga rosła.

reklama
ja mam narazie minus 2,1kg. i mam nadzieje ze do konca ciazy za wiele sie nie zmieni. ale w pierwszej ciazy szlam jak bumerang... w mig przytylam... zaczynalam od 60kg skonczylam na 24kg. teraz pilnuje tego bo nie chcialabym znow takiego balastu sie pozbywac :p

Do góry