reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

@delicious niestety ten limit na chłopców chyba się jeszcze nie wyczerpał.

Ja już po badaniach.
W usg wszystko prawidlowe. CRL 69.8 NT 1.8, kość nosowa jest, serduszko i przepływy prawidłowe. Wiek z OM 12t3d skorygowany wiek z USG 13t1d więc nowy termin porodu to 22.04.
Zmartwilamnie tylko ilość uderzeń serca na minutę. 149. Ale lekarz mówi że w normie i lepiej mniej niż za dużo.

Pappy ostatecznie nie robiłam. Bałam się jakiś dziwnych statystycznych wyników.

Maluch niestety nie chciał uczestniczyć w badaniu. Położył się na boku plecami do nas. Po wyciskaniu kaszleniu przywracaniu udał o się zrobić pomiary i nawet znaleźć siusiaka[emoji13]
Mój M. przeszczesliwy.
Super :) gratuluję. Mój miał 152 u/min i lekarz nic nie mówił.

reklama
@delicious niestety ten limit na chłopców chyba się jeszcze nie wyczerpał.

Ja już po badaniach.
W usg wszystko prawidlowe. CRL 69.8 NT 1.8, kość nosowa jest, serduszko i przepływy prawidłowe. Wiek z OM 12t3d skorygowany wiek z USG 13t1d więc nowy termin porodu to 22.04.
Zmartwilamnie tylko ilość uderzeń serca na minutę. 149. Ale lekarz mówi że w normie i lepiej mniej niż za dużo.

Pappy ostatecznie nie robiłam. Bałam się jakiś dziwnych statystycznych wyników.

Maluch niestety nie chciał uczestniczyć w badaniu. Położył się na boku plecami do nas. Po wyciskaniu kaszleniu przywracaniu udał o się zrobić pomiary i nawet znaleźć siusiaka[emoji13]
Mój M. przeszczesliwy.
No nieee :-D ale jaja :cool2:, chłopiec za chłopcem :-D. Lepiej niech się u mnie ta córa sprawdzi, bo się wkurzę ;):D. Swoją drogą mam już dwie, więc tak naprawde synek dla odmiany byłby ok. Ale chyba wolałabym córkę :D. Przyzwyczajenie.
Gratuluję dobrych wyników, 149 uderzeń to chyba ok. Ja myślałam zawsze, że od 140 jest ok.

Hej mamuśki stało się!!!
Zadzwonili do mnie z kliniki że znaleźli nieprawidłowości w chromosomach I mamy jutro wizytę z genetykiem. Moja nadzieja się kończy bo nie chcieli mi.nic powiedzieć przez telefon.

Hej mamuśki stało się!!!
Zadzwonili do mnie z kliniki że znaleźli nieprawidłowości w chromosomach I mamy jutro wizytę z genetykiem. Moja nadzieja się kończy bo nie chcieli mi.nic powiedzieć przez telefon.

kurcze, może nie mówią na ogół takich wiadomości przez telefon? trzymam kciuki za wizytę. o której godzinie??

Hej mamuśki stało się!!!
Ja nadal trzymam kciuki za Twoją kruszynke, dopóki nic nie jest przesądzone trzeba wierzyć:* rozumie Twój strach i obawy, dlatego przesylam trochę tej pozytywnej energii, nadzieji i siły na jutrzejsze spotkanie :)

DotkaB, trzymam kciuki.
Przeciez to że znaleźli nieprawidłowości w chromosomach nie znaczy, że musi być od razu jakaś ciężka wada. Wierzę że będzie wszystko dobrze :)

reklama
Hej mamuśki stało się!!!
Trzymam kciuki za Was! Mam nadzieję że nie będzie to ciężka wada. Daj znać koniecznie po wizycie i trzymaj się dzielnie. Pamiętaj że z każdej sytuacji jest jakieś wyjście. Teraz sa takie badania i specjaliści że wam pomogą.

Do góry