reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

Poważnie macie napisane takie coś w opisie... to takie... hmmm... niepoprawne politycznie[emoji52]
Przecież można USG ogarnąć i dopochwowo więc co im ta tkanka przeszkadza... kiepskiej baletnicy rąbek u spódnicy....
U mnie też nadmiary tluszczyku ale mój p.doktor nie ma z tym problemu...radzi sobie...

reklama
Poważnie macie napisane takie coś w opisie... to takie... hmmm... niepoprawne politycznie[emoji52]
Przecież można USG ogarnąć i dopochwowo więc co im ta tkanka przeszkadza... kiepskiej baletnicy rąbek u spódnicy....
U mnie też nadmiary tluszczyku ale mój p.doktor nie ma z tym problemu...radzi sobie...

Dopochwowo nie bardzo można zmierzyć NT, bo dziecko widać wtedy w innej płaszczyźnie. Ja się tam za to nie obrażam, mam lustro i wagę w domu to wiem jak wygladam ;) bardziej się z tego śmieje, ze to tak profesjonalnie napisane „jest pani gruba” [emoji23]
Generalnie to moja lekarka przekazała mnie swojej koleżance, bo ona jest bardziej od leczenia niepłodności i prowadzi ciąże tylko w I trymestrze oraz wykonuje te trzy najważniejsze usg w ciąży. No i czytam opinie o tej nowej lekarce, a tam co druga laska pisze ze lekarka się czepia wagi...także będzie ciężko.

Dopochwowo nie bardzo można zmierzyć NT, bo dziecko widać wtedy w innej płaszczyźnie. Ja się tam za to nie obrażam, mam lustro i wagę w domu to wiem jak wygladam ;) bardziej się z tego śmieje, ze to tak profesjonalnie napisane „jest pani gruba” [emoji23]
Generalnie to moja lekarka przekazała mnie swojej koleżance, bo ona jest bardziej od leczenia niepłodności i prowadzi ciąże tylko w I trymestrze oraz wykonuje te trzy najważniejsze usg w ciąży. No i czytam opinie o tej nowej lekarce, a tam co druga laska pisze ze lekarka się czepia wagi...także będzie ciężko.
No to nowa p.doktor to już Cię na dietę i siłownie wyśle na dzień dobry...[emoji23]

Mój mnie badał i przez brzuch i dopochwowo po kilka razy! Nie napisali ni,że jestem gruba,ale że to był jeden z czynników utrudniających badanie[emoji6]

W poprzednich ciążach miałam genetyczne dopochwowo. Mnie znowu mówili, że tak dokładniej widać.

ja miałam genetyczne przez brzuch.
i w sumie się zdziwiłam bo jeszcze w swojej 'karierze' nie mialam przez brzuch, ciekawe uczucie, że przez takie powłoki wszystko widać.. zastanawiałam się właśnie jak będzie przeprowadzane badanie, bo nie przypuszczałam że będzie coś widać, zwłaszcza że mój brzuszek też nie należy do płaskich ;)

Myślę ze co lekarz, szpital czy klinika to inne zasady mają, jedni dopochwowo jak najdłużej się da, inni odrazu przez brzuch a jeszcze inni tak i tak nawet w czasie jednej wizyty. Ja mimo ze mam juz dziecko to dopochwowo mialam tylko raz i to w tej ciąży z własnego wyboru bo poszlam prywatnie by potwierdzić ciążę ale odrazu przy umawianiu sie powiedziano mi jak będzie cale badanie przebiegać wiec nie szlam wciemno.

reklama
Podobno do 11-12 tc lepiej widać przez pochwe.. potem już dzidziek duży i można przez brzuch. Dlatego mi na pierwszym usg wyszło że dziecko za małe jak na swój tydzień bo miałam przez brzuch i albo sprzęt albo ginek się pomylili.

Do góry