reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

Oto mój Mały-Wileki człowiek!!!
IMG_2399.JPG

CRL 64,4 mm
NT 2,2 mm

Wszystko w normie :) i na miejscu.
Rączki, nóżki, brzuszek, żołądek, pęcherz, podział mózgu jak należy!

Według OM jestem 13t według USG 12t6d.

Strasznie się cieszę!!!!!

Co do płci nie ma szans by określić n tym etapie.

I to jego czuje w tym miejscu. Siedzi sobie po lewej stronie a tam często czuje takie stukanie!! Silna bestia po mamusi!!!

Załączniki

• IMG_2399.JPG
    IMG_2399.JPG
    294,5 KB · Wyświetleń: 1 216
reklama
USG wyszło Nam pozytywnie:) 8cm czlowieczka, NT 1,83
W trakcie maluszek miał czkawke i obracał sie tyłem wiec długo zeszło żeby posprawdzać co trzeba. Juz na wejściu Dr zaznaczył ze to badanie potrwa bo oprócz standardowych pomiarów musza posprawdzać jak sie ma ta ciąża do poprzedniej jako ze synek urodził sie malutki jak na 41 tydzień wiec nie chcą po obserwować jak z rosnieciem malenstwa tym razem, czy nadcisnienie mogłoby spowodować złe działanie łożyska. Poza 3 USG podstawowymi dostane skierowanie na jeszcze jedno ok 28 tygodnia żeby właśnie sprawdzić jak rośnie. Ogólnie ciśnienie póki co ksiazkowe. Wyniki z Pappa dopiero w całości dojdą ale wstępnie ryzyko niskie, sprawdzili również ryzyko na stan przedrzucawkowy i wychodzi 1:460, według lekarza niskie więc jesteśmy spokojni pod każdym względem. Z wagą stoję w miejscu to uczcilam to kebabem :p O płci nie chciał nic mówić, wiec trzeba czekać :) chyba ze Wy sie czegoś dopatrzycie:p No i termin przesunął nam sie na 2.04 :) teraz juz ostatecznie ten będzie brany pod uwage
Dziś juz konkretnie dal mi skarb mój o sobie znać ze nie szło by tego pomylić z niczym innym, centralnie na srodeczku i zdaza sie coraz częściej:)

Załączniki

• IMG_20181001_134045.jpg
    IMG_20181001_134045.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 131
USG wyszło Nam pozytywnie:) 8cm czlowieczka, NT 1,83
W trakcie maluszek miał czkawke i obracał sie tyłem wiec długo zeszło żeby posprawdzać co trzeba. Juz na wejściu Dr zaznaczył ze to badanie potrwa bo oprócz standardowych pomiarów musza posprawdzać jak sie ma ta ciąża do poprzedniej jako ze synek urodził sie malutki jak na 41 tydzień wiec nie chcą po obserwować jak z rosnieciem malenstwa tym razem, czy nadcisnienie mogłoby spowodować złe działanie łożyska. Poza 3 USG podstawowymi dostane skierowanie na jeszcze jedno ok 28 tygodnia żeby właśnie sprawdzić jak rośnie. Ogólnie ciśnienie póki co ksiazkowe. Wyniki z Pappa dopiero w całości dojdą ale wstępnie ryzyko niskie, sprawdzili również ryzyko na stan przedrzucawkowy i wychodzi 1:460, według lekarza niskie więc jesteśmy spokojni pod każdym względem. Z wagą stoję w miejscu to uczcilam to kebabem [emoji14] O płci nie chciał nic mówić, wiec trzeba czekać :) chyba ze Wy sie czegoś dopatrzycie:p No i termin przesunął nam sie na 2.04 :) teraz juz ostatecznie ten będzie brany pod uwage
Dziś juz konkretnie dal mi skarb mój o sobie znać ze nie szło by tego pomylić z niczym innym, centralnie na srodeczku i zdaza sie coraz częściej:)
Gratuluję i zazdroszczę tych ruchow :) pamiętam jak w pierwszej ciąży je zaczelam czuc i to bylo takie wzruszajace :)

Gratuluję i zazdroszczę tych ruchow :) pamiętam jak w pierwszej ciąży je zaczelam czuc i to bylo takie wzruszajace :)
Dziekuje. Na szczęście wszystkim nam dane przezyc te chwile piękne wiec tylko trzeba sie uzbroić w cierpliwość:) u mnie sprawdziło sie ze w kolejnej ciąży poczulam szybciej choć pewnie gdyby łożysko było na przedniej ścianie to jeszcze długo bym czekała

Dziekuje. Na szczęście wszystkim nam dane przezyc te chwile piękne wiec tylko trzeba sie uzbroić w cierpliwość:) u mnie sprawdziło sie ze w kolejnej ciąży poczulam szybciej choć pewnie gdyby łożysko było na przedniej ścianie to jeszcze długo bym czekała
Ja dzis sie dowiedziałam, ze mam lozysko na tylnej scianie, wiec moze tez niebawem będzie mi dane poczuc pierwsze smyrania :)

reklama
To i ja zamelduję tutaj o wczorajszym badaniu. Bąbelek ma 5,6 cm, wielkość zgadza się z OM, czyli 11+6. Strasznie się wiercił, ciężko było złapać cokolwiek ;). Cudownie to wyglądało jak co chwila nawiewał przed sondą :).
Łożysko na przedniej ścianie, więc raczej ruchów szybko nie poczuję. Z córką też miałam na przedniej i pierwszego kopa poczułam dopiero...uwaga! W 27 tc. o_O ależ ja wtedy chill miałam...bo naprawdę wielkiego stresu nie miałam. Teraz bym schodziła z nerwów...
Genetyczne mam w najbliższy wtorek, dokładnie za tydzień.

Do góry