reklama
Magdalenams
Fanka BB :)
Czekanie najgorsze. A ile Ci mówili że trzeba czekać na wyniki??Ja już czekam 10 dni na wyniki testu Sanco i nie ma. Ruchów nie czuje, na monitorze tętna tylko swoje a wizyta 8.10. także jeszcze 4 dni czekania na Sanco a potem na wizytę. Nienawidzę tego etapu...te czekanie
Ja już czekam 10 dni na wyniki testu Sanco i nie ma. Ruchów nie czuje, na monitorze tętna tylko swoje a wizyta 8.10. także jeszcze 4 dni czekania na Sanco a potem na wizytę. Nienawidzę tego etapu...te czekanie
Czy immunoglobuliny nie sa podawane przy kazdej ciazy z konfliktem serologicznym ? Po co robi sie ten test ? Nawet nie wiedzialam, ze taki jest. Kiedy czuc ruchy to tez dla mnie nowosc, ale lekarz mowil mi na ostatniej wizycie ze to za wczesnie, bo dziecko jest za male. Ktory tydzien u Ciebie ?
kb.karola90
Z tego co mi mówił wczoraj lekarz na wizycie to teraz każda kobieta z krwia RH (-) dostaje immunoglobuliny w 28 tc.Czy immunoglobuliny nie sa podawane przy kazdej ciazy z konfliktem serologicznym ? Po co robi sie ten test ? Nawet nie wiedzialam, ze taki jest. Kiedy czuc ruchy to tez dla mnie nowosc, ale lekarz mowil mi na ostatniej wizycie ze to za wczesnie, bo dziecko jest za male. Ktory tydzien u Ciebie ?
Z tego co mi mówił wczoraj lekarz na wizycie to teraz każda kobieta z krwia RH (-) dostaje immunoglobuliny w 28 tc.
Ja tez dostalam taka informacje, bo mnie to dotyczy
Edit. Ze po porodzie, nie w 28
Ostatnia edycja:
Z tego co mi mówił wczoraj lekarz na wizycie to teraz każda kobieta z krwia RH (-) dostaje immunoglobuliny w 28 tc.
też mam konflikt, pewnie jest tak jak dziewczyny mówią, bo mi lekarz powiedział że w połowie powtórzymy przeciwciała (myślę że miał też na myśli tą antyglobuliny)
kb.karola90
Właśnie mi mówili że niezależnie od przeciwciał daje się immunoglobuliny.też mam konflikt, pewnie jest tak jak dziewczyny mówią, bo mi lekarz powiedział że w połowie powtórzymy przeciwciała (myślę że miał też na myśli tą antyglobuliny)
Właśnie mi mówili że niezależnie od przeciwciał daje się immunoglobuliny.
hmm to muszę dopytać, wizytę mam dopiero 18, ale lekarz mega dociekliwy więc się nie martwię
reklama
Natalia91
Tak niezależnie od wyniku w połowie ciąży się podaje. Dopiero po porodzie sprawdzają czy jest taka potrzebaWłaśnie mi mówili że niezależnie od przeciwciał daje się immunoglobuliny.