reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

Czy immunoglobuliny nie sa podawane przy kazdej ciazy z konfliktem serologicznym ? Po co robi sie ten test ? Nawet nie wiedzialam, ze taki jest. Kiedy czuc ruchy to tez dla mnie nowosc, ale lekarz mowil mi na ostatniej wizycie ze to za wczesnie, bo dziecko jest za male. Ktory tydzien u Ciebie ?
Kiedyś ten test nazywał się Nifty a od września nazywa się Sanco. To genetyczny daje 99.7 % pewności. Ja miałam i poronienia i ciężko chora ciążę z mózgiem poza czaszka i sercem poza klatka piersiowa. Dlatego robię. Teraz 13tc. Mówili że czeka się do 12dni roboczych więc pewnie do środy będzie.

reklama
Ja uslyszalam, ze zastrzyk taki podany jest po porodzie zawsze w przypadku rh- matki, wczesniej wtedy gdy wystapilo krwawienie, amniopunkcja lub poronienie.

Kiedyś ten test nazywał się Nifty a od września nazywa się Sanco. To genetyczny daje 99.7 % pewności. Ja miałam i poronienia i ciężko chora ciążę z mózgiem poza czaszka i sercem poza klatka piersiowa. Dlatego robię. Teraz 13tc. Mówili że czeka się do 12dni roboczych więc pewnie do środy będzie.

Aa to jest nifty. Ok rozumiem

Teraz wszystko bedzie dobrze. Chyba usg tez Cie uspokoi

W piatek (po 3 dniach od prenatalnych) dostałam wyniki z pappa :) mega szybko więc jestem w szoku. wszystko wg końcowego komentarza jest ok! :) kolejna wizyta dopiero pod koniec pazdziernika więc muszę się uzbroić w cierpliwość i mam nadzieję że doczekam się już pierwszych ruchów :)

Nooo wyczytałam gdzieś żeby detektorem szukać tuż nad spojenie .łonowym i znalazłam :) jest serducho uff. Wcześniej szukałam za wysoko i tylko swoje tętno słyszałam.

W sobotę byłam na wizycie u gina ale mieliśmy szalony weekend i chciałam na spokojnie Wam napisać co i jak :)
Dzidziulek ma już ponad 4 cm. Cały czas wychodzi równo "starszy" o tydzień wg usg w porównaniu z OM. Serduszko pięknie bije, nawet na chwilę lekarz mi dał posłuchać ale dosłownie na momencik żeby nie męczyć Bąbelka :) ale jak to powiedział "na mój słuch bije idealnie". Dzidziuś sobie spał podczas usg ale potem się obudził i tak słodko przecieral rączkami buźke :)
Co do wyników to wszystko jest ok. Tak jak już pisałam toxo kazał się nie przejmować tylko czekać na tą awidność bo prawdopodobnie to pomyłka.
Następna wizyta 19.10 i będzie to usg prenatalne.
Pozdrawiam z moim Bąbelkiem :)

Załączniki

• 20180929_153153.jpg
    20180929_153153.jpg
    927,9 KB · Wyświetleń: 142
W sobotę byłam na wizycie u gina ale mieliśmy szalony weekend i chciałam na spokojnie Wam napisać co i jak :)
Dzidziulek ma już ponad 4 cm. Cały czas wychodzi równo "starszy" o tydzień wg usg w porównaniu z OM. Serduszko pięknie bije, nawet na chwilę lekarz mi dał posłuchać ale dosłownie na momencik żeby nie męczyć Bąbelka :) ale jak to powiedział "na mój słuch bije idealnie". Dzidziuś sobie spał podczas usg ale potem się obudził i tak słodko przecieral rączkami buźke :)
Co do wyników to wszystko jest ok. Tak jak już pisałam toxo kazał się nie przejmować tylko czekać na tą awidność bo prawdopodobnie to pomyłka.
Następna wizyta 19.10 i będzie to usg prenatalne.
Pozdrawiam z moim Bąbelkiem :)
Super gratuluję dobrych wiadomości [emoji4]

reklama
Czy przed testem wykonywałaś usg? i w którym tygodniu wykonywałaś? też przymierzam się do testu i jak czytałam na necie jedni piszą, że trzeba wykonać przed usg a inni, że nie. Po wizycie w tygodniu mam zamiar dzwonić, umawiać się i dopytać o szczegóły.

Do góry