reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

Wczoraj zadzwoniła pani od badań prenatalnych i zaproponowała nam wcześniejszy termin prawie o tydzień czyli w ten czwartek. To będzie 12 t i 6 dzień jest szansa, żeby wstępnie powiedzieć jaka płeć? Nam jest to obojętne ale tak z babskiej ciekawości chcę sprawdzić czy moje przeczucia są dobre ;-)
Ja z synkiem miałam USG w 12t6d i wtedy nawet nie wiedziałam ze można tak wcześnie płeć sie dowiedzieć wiec nie pytalam ale na zdjeciu USG jak teraz oglądalam wyraźnie było widać ze wyrostek był skierowany w góre. Wiec pewnie cos tam będzie można sie dopatrzyc jak sie ładnie ułoży :)

reklama
Wczoraj zadzwoniła pani od badań prenatalnych i zaproponowała nam wcześniejszy termin prawie o tydzień czyli w ten czwartek. To będzie 12 t i 6 dzień jest szansa, żeby wstępnie powiedzieć jaka płeć? Nam jest to obojętne ale tak z babskiej ciekawości chcę sprawdzić czy moje przeczucia są dobre ;-)
Tak mozna, pisalam o tym kilka dni temu

Jest szansa. Moja kuzynka właśnie w tym tygodniu się dowiedziała a na późniejszych usg się potwierdziło.

Chociaż mam znajoma, ktora dowiedziala sie na genetycznym, ze dziewczynka, a kilka tygodni pozniej ze jednak chlopiec i tak to przezywala, ze ryczala, taki szok przezyla... jak siebie znam to tak samo bym zareagowała, czlowiek sie przyzwyczai do takiej mysli, oswoi, a tu niespodzianka

Chociaż mam znajoma, ktora dowiedziala sie na genetycznym, ze dziewczynka, a kilka tygodni pozniej ze jednak chlopiec i tak to przezywala, ze ryczala, taki szok przezyla... jak siebie znam to tak samo bym zareagowała, czlowiek sie przyzwyczai do takiej mysli, oswoi, a tu niespodzianka
Dlatego żaden dobry lekarz nie powie Ci że to na 100% taka płeć. Ja miałam potwierdzenie, niemalże pewność w połowie ciąży jak dostałam zdjęcie 3d ptaszka mojego syna ;) ale lekarze mi mówili że pewność to będziemy mieć po porodzie bo nie takie cuda się zdarzają. :D

Dlatego żaden dobry lekarz nie powie Ci że to na 100% taka płeć. Ja miałam potwierdzenie, niemalże pewność w połowie ciąży jak dostałam zdjęcie 3d ptaszka mojego syna ;) ale lekarze mi mówili że pewność to będziemy mieć po porodzie bo nie takie cuda się zdarzają. :D
Zgadzam się! W pierwszej ciąży powiedzial mi, ze córka na 90%. Nie zapewnil :)
Teraz bym bardzo, bardzo chciała druga coreczke...

reklama
@porcelana i @demoniqe gratuluję szczęśliwych wizyt :-D.

Piszecie o płci, ja się nie nastawiam, że lekarz mi powie w poniedziałek, ale chciałabym :rofl2:. Wiem, że to możliwe, bo sporo znajomych dowiedziało się na prenatalnym jaka płeć na 90% i się potwierdzało. Podobno chłopca widać szybciej i jest to pewniejsze. Dziewczynka czasami "zamienia się" w chłopca. Jak lekarz powie mi, że córka to nie wezmę tego za pewnik. Ale jak powie syn to już na 98% będę tak myślała. Najbardziej bym chciała, aby powiedział, że wszystko z dzieckiem ok. Chciałabym córkę, ale syn również mile widziany :happy:.

Do góry