reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści z wizyt

reklama
U mnie nadal ciąża zywa, pani doktor mowila ze mam na razie byc spokojna, choc tętno 122 to tak w granicach normy. A przed 8 dni dzidzi uroslo tylko 4 mm, z tym ze poprzednie bylo na innym sprzecie. Nie wiem, może inaczej się ustawilo... sama nie wiem co o tym myśleć. Ma ktoras podobne doświadczenia?

U mnie nadal ciąża zywa, pani doktor mowila ze mam na razie byc spokojna, choc tętno 122 to tak w granicach normy. A przed 8 dni dzidzi uroslo tylko 4 mm, z tym ze poprzednie bylo na innym sprzecie. Nie wiem, może inaczej się ustawilo... sama nie wiem co o tym myśleć. Ma ktoras podobne doświadczenia?
Myślę że nie masz się co martwić każdy lekarz inaczej mierzy ma inny sprzęt a to robi dużo szczególnie przy milimetrowych sprawach. Ja miałam przypadek że przez 3 dni.mi się dziecko skórczyło więc nie stresuj się tym... napewno urosło dobrze tylko któryś lekarz niedokładnie zmierzył.

Ja właśnie po wizycie u połżonego. Normalnie nie ten sam człowiek. Dzisiaj z uśmiechem, muzyczke puscil i o wszystko na spokojnie pytał i odpowiadał. Chyba sie odstresowal jakoś przez te dwa tygodnie
A jeśli chodzi o samą wizytę to wszystko ok, powypisywane, skierowania na badania dane, kolejna wizyta u niego w październiku, jedynie muszę sie przejść spytac czy mają mój aktualny numer jak będą musieli ze szpitala dzwonić w sprawie USG bo mi to umknelo dzisiaj. Tak sie martwilam ważeniem a on mi ujoł 100g i 1cm wzrostu i mowi ze dobryy z niego człowiek :D

Cześć dziewczyny. Długo mnie tu nie było... dziś wyszłam ze szpitala, wiec mam nadzieje wszystko nadrobię. A czekają mnie dwa tygodnie leżenia w domu wiec będę miała co czytać [emoji12] dziś 9+4. Na szczęście maleństwo rośnie 2,5cm i serduszko ładnie bije [emoji4]

Myślę że nie masz się co martwić każdy lekarz inaczej mierzy ma inny sprzęt a to robi dużo szczególnie przy milimetrowych sprawach. Ja miałam przypadek że przez 3 dni.mi się dziecko skórczyło więc nie stresuj się tym... napewno urosło dobrze tylko któryś lekarz niedokładnie zmierzył.
Dziękuje za pocieszenie :) w sumie to jest jedyne czego mi teraz trzeba, bo i tak nie mam wplywu na to co bedzie dalej.

reklama
Dziękuje za pocieszenie :) w sumie to jest jedyne czego mi teraz trzeba, bo i tak nie mam wplywu na to co bedzie dalej.
Napewno jest ok. Ja miałam USG ok 16tc i dzieci niby ważyły ok 150g każde po 3 dniach wylądował w szpitalu i na USG dzieci miały po 120g więc sporo mi schudły przez te 3dni i to światecznego obżarstwa. Musi być dokładny lekarz by ładnie to wszystko wymierzył. A czasem robią USG na zasadzie jest ok...serce bije dziecko ma około... Więc nie martw się na zapas.

Do góry