7 tygodni przerwy?Mnie prywatny lekarz zalozyl kartę ciąży w 7w1d, natomiast lekarz na NFZ stwierdzil, ze założymy na nastepnej wizycie i to będzie 14w1d :/
reklama
mamablondi
Fanka BB :)
6 tygodni przerwy, bo na NFZ bylam tydzien pozniej, czyli w 8w1d. Chore.7 tygodni przerwy?
Tak mam kartę ciązy, mi założył na 1 wizycie, było to 6+1od Ostatniej mieaiaczki. Serduszko Juz biło.A powiedzcie mi jeszcze czy któraś ma już wypisaną kartę ciąży??
patuśka
U mnie nadal ciąża zywa, pani doktor mowila ze mam na razie byc spokojna, choc tętno 122 to tak w granicach normy. A przed 8 dni dzidzi uroslo tylko 4 mm, z tym ze poprzednie bylo na innym sprzecie. Nie wiem, może inaczej się ustawilo... sama nie wiem co o tym myśleć. Ma ktoras podobne doświadczenia?
Heda
Myślę że nie masz się co martwić każdy lekarz inaczej mierzy ma inny sprzęt a to robi dużo szczególnie przy milimetrowych sprawach. Ja miałam przypadek że przez 3 dni.mi się dziecko skórczyło więc nie stresuj się tym... napewno urosło dobrze tylko któryś lekarz niedokładnie zmierzył.U mnie nadal ciąża zywa, pani doktor mowila ze mam na razie byc spokojna, choc tętno 122 to tak w granicach normy. A przed 8 dni dzidzi uroslo tylko 4 mm, z tym ze poprzednie bylo na innym sprzecie. Nie wiem, może inaczej się ustawilo... sama nie wiem co o tym myśleć. Ma ktoras podobne doświadczenia?
N
Natuś_ka
Gość
Ja właśnie po wizycie u połżonego. Normalnie nie ten sam człowiek. Dzisiaj z uśmiechem, muzyczke puscil i o wszystko na spokojnie pytał i odpowiadał. Chyba sie odstresowal jakoś przez te dwa tygodnie
A jeśli chodzi o samą wizytę to wszystko ok, powypisywane, skierowania na badania dane, kolejna wizyta u niego w październiku, jedynie muszę sie przejść spytac czy mają mój aktualny numer jak będą musieli ze szpitala dzwonić w sprawie USG bo mi to umknelo dzisiaj. Tak sie martwilam ważeniem a on mi ujoł 100g i 1cm wzrostu i mowi ze dobryy z niego człowiek
A jeśli chodzi o samą wizytę to wszystko ok, powypisywane, skierowania na badania dane, kolejna wizyta u niego w październiku, jedynie muszę sie przejść spytac czy mają mój aktualny numer jak będą musieli ze szpitala dzwonić w sprawie USG bo mi to umknelo dzisiaj. Tak sie martwilam ważeniem a on mi ujoł 100g i 1cm wzrostu i mowi ze dobryy z niego człowiek
joanka86
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny. Długo mnie tu nie było... dziś wyszłam ze szpitala, wiec mam nadzieje wszystko nadrobię. A czekają mnie dwa tygodnie leżenia w domu wiec będę miała co czytać [emoji12] dziś 9+4. Na szczęście maleństwo rośnie 2,5cm i serduszko ładnie bije [emoji4]
patuśka
Dziękuje za pocieszenie w sumie to jest jedyne czego mi teraz trzeba, bo i tak nie mam wplywu na to co bedzie dalej.Myślę że nie masz się co martwić każdy lekarz inaczej mierzy ma inny sprzęt a to robi dużo szczególnie przy milimetrowych sprawach. Ja miałam przypadek że przez 3 dni.mi się dziecko skórczyło więc nie stresuj się tym... napewno urosło dobrze tylko któryś lekarz niedokładnie zmierzył.
reklama
Heda
Napewno jest ok. Ja miałam USG ok 16tc i dzieci niby ważyły ok 150g każde po 3 dniach wylądował w szpitalu i na USG dzieci miały po 120g więc sporo mi schudły przez te 3dni i to światecznego obżarstwa. Musi być dokładny lekarz by ładnie to wszystko wymierzył. A czasem robią USG na zasadzie jest ok...serce bije dziecko ma około... Więc nie martw się na zapas.Dziękuje za pocieszenie w sumie to jest jedyne czego mi teraz trzeba, bo i tak nie mam wplywu na to co bedzie dalej.