reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Kaira - oj zdjęcia to ja zrobię przed i po zawsze to potem oko się cieszy, że kawał dobrej roboty wykonany :) Co do Lenki? ONA jest cudowna z tym wywalonym jęzorem i widać, że aparat lubi. Kasia tak patrzę na to 4 zdjęcie i mnie zastanawia czy ten leżaczek nie za bardzo jest "w pionie"? Nie wiem mówię co po zdjęciu, może w rzeczywistości to kompletnie inaczej wygląda. Lena tam leży czy już bardziej siedzi?

Ada o 3 w nocy zęby i to tak strasznie, że błagam niech one się już przebiją i do tego dostała kataru, nienawidzę akurat tego czynnika choroby u Niej. Jak wszystko zaaplikowałam to "mama była be", za to "tatuś aja" :-p Tatuś w nocy uśpił ponownie Adę, chyba uwierzył, że może coś więcej niż tylko się bawić. I dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Lili posiało grozą mój Guru:) Sama właśnie się zastanawiam czy nie jest za bardzo siedzący.No ale pisze że od pierwszych chwil....
Zmykam kończyć gotować obiad, bo goście przyjeżdżają. Miłej niedzieli:*

Kochane,
nie czytam nie piszę,na neta zaglądam tylko pocztę sprawdzić czy przelew zrobić.
u nas masakra.mały mi się całkiem rozjechał.spanie w dzień...tylko pod warunkiem, że ktoś jest obok i prawie nie oddycha.nocki niby trochę lepsze na szczęscie.męczą go te pie....ne gazy.bierzemy espumisan i biogaię, ale póki co niewiele pomaga.teraz mam 2tyg ostrą dietę żeby wykluczyć jedzenie jako powód jego cierpienia.jeśli nie będzie poprawy, to nie wykluczone, że wejdzie mm, bo szkoda dziecka:(Igorek jak nie śpi, to ciągle płacze, bo go męczy brzuch.przez sen zresztą też się wije i jęczy.i mam wrażenie, że te gazy z mega kupami, to sprawiają mu ból, albo pieką niefajnie.dwóch lekarek pytałam i usłyszała, że tak bywa, że to kolka i czekać, ale mi się to za bardzo nie podoba...dopiero trzecia pani doktor powiedziała, że to właśnie brzuch może powodować, że mały jest taki nerwowy i płacze i zasugerowała tą dietę najpierw.
nie chcę szukać choroby u Igorka, ale naprawdę się martwię.serce mi rozdziera, jak on się krzywi...
przepraszam, ze nie piszę, ale naprawdę on zabiera cały mój czas, bo jedyne, co go trochę koi, to przytulanie i lulanie i całkowity spokój.wiecie, nie myślałam, że tak boli serce, jak się dziecku jakaś krzywda dzieje.
buziam wszystkie!!!

Witam
Moje dziecię jeszcze nie rozróżnia dnia i nocy, dopiero się uczymy i powoli zaczyna mieć takie pół godzinki aktywności, co prawda leży w łóżeczku grzecznie, ale jak zgaszę światło to jest płacz, bo Kubuś zaczyna obserwować misie na ochraniaczu - akurat te 20 cm co on widzi. Potem muszę go znowu docycać to śpi i tak mija nam czasem 2 do 3 h, bo tu mój smakosz się delektuje cyckiem, potem kupa, potem znowu cyc. QRde nie wiem jak go przebrać żeby nie rozbudzić, raz mi się tylko to udało a staram się jak najdelikatniej. Dobrze, że mleka mam dużo póki co, bo aż mi kapie z cycków.

No i zaczęłam używać pieluch od 3 do 6kg, bo te mniejsze zaczął mi przesikiwać za bardzo, nie nadążałam go przebierać.

Ada o 3 w nocy zęby i to tak strasznie, że błagam niech one się już przebiją i do tego dostała kataru, nienawidzę akurat tego czynnika choroby u Niej. Jak wszystko zaaplikowałam to "mama była be", za to "tatuś aja" :-p Tatuś w nocy uśpił ponownie Adę, chyba uwierzył, że może coś więcej niż tylko się bawić. I dobrze.

Lili katar sie pojawia też jak ząbki idą, wiec to niekoniecznie od choroby. Mój siostrzeniec też tak ma.

Julitka współczuję bólu brzuszka u Igorka, może dieta pomoże, tylko szkoda by było też gdyby to było od uczulenia.

Kaira Lenka cudnie się uśmiecha.

Ostatnia edycja:
Kaira - a tam grozą od razu, po prostu pytam, lepiej 100 razy się doczepić o głupotę, niż raz za mało :-p Miłego obiadku.
GosiaLew - chyba muszę zakupić jednak ten "katarek" bo normalnie jak zbliżam się do Ady z czymkolwiek co wymaga aplikacji do nosa czy buzi to żal taki na buźce i od razu "tata" :sorry: Powolutku Kubusiowi się wyklaruje noc/dzień, ważne są schematy wieczorem powiedzmy bajeczka, kąpiel, przytulanie, cyc.
Angelka - witaj ;-)
Kasikz - jak obiadki?

Ważna dobra rada z czystego serducha ;-)
Dziewczyny póki co do noska ta sól fizjologiczna w kropelkach, ale jak już będzie można psikać solą morską róbcie to codziennie jako stały czynnik dnia, nie wiem w ciągu dnia, przed kąpielą, tak by dziecko nie bało się tego "psik psik" by znało to jako normalka. Uwierzcie jak nie ma potrzeby psikania, psiknijcie nic się nie stanie, a w razie "wu" nie będziecie mieć takich jazd przy ewentualnym katarku jak ja mam z Adą przez własną głupotę. :confused2:

Czesc kobietki:)
Kairko Lenka cudownie usmiechnieta:)i sliczniutka:)
Angelka no oczywiscie ze przyjmiemy:) dawaj zdjecia:))))))
julitka wspolczuje bo wiem co to za masakra te kolki i watpie zeby na mm mu przeszlo, bo Milo jadl mmi tez mial ok 3 miesiaca bylo juz ok a teraz znow jazdy bo zjada jedzonko ze sloiczkow i znow go mecza kolki...

dziewczyny sluchajcie Lili. ja Milowi codziennie psykam i on to po prostu ubostwia i smieje sie do rozpuku:)
a moja kolezanka wlasnie jset na porodowce:))))
a to moj Łysiulec
P1010251.jpg P1010250.jpg

reklama
Julitko moje biedactwo ach te uroki macierzyństwa mam nadzieję że mu przejdzie od moje kuzynki syn tak miał do 4 -ce cały czas płakał.M iałam pisać na Priv co z Tobą bo coś mi Was mamuśki brakuje.
AngelkaWITAJ SKARBIE!!!!
Gosiu moja do dziś śpi w dzień w nocy harcuje:) A schematy nie pomagają choć pomalutku pomalutku po kąpieli zasypia w łóżeczku
Lili moje dziecię nie nienawidzi wszystkioego co jest aplikowane nie ważne do jakiej dziury:p mam nadzieje że tak zostanie do 30:D a tak poważnie jest straszny wrzask i uciekanie lekarka mi powiedziała że tak może być. Zresztą mała odśluzowywano po urodzeniu przez pare dni nie za delikatnie i może ma jakieś wspomnienia:p
Lucy jak to zrobiłaś że on to Lubi. Cudowny jest!!!!!!!!!!!!

Do góry