reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wierszokleci i poeci czyli pierwsze słowa i zdania naszych maluszków

reklama
IKA daj mi 1000 euro to ci powiem:))) dla mnie to brzmi jak jakas piosenka po afrykansiemu:)))

a moja glizda zaczyna mi opwiadac co robila u niani, ze kolega Timeo jadl ciastko i ze chciala jechac w wozku, ze rozbierala lalke,ze ubierala lalke... i oglnie gada i gada:)))

ikaa, nie wiem ale musi zarypiście w akcji wyglądać:-D:-D:-D jedyne co mi się skojarznęło to ugotuj ugotuj jajeczka mamuniu paczkę najlepiej:rofl2::cool2:;-)
a ode mnie : "baku baku jujaje (... tu totalna mowa własna następuje)":-p

Wiecie co ja pękam z dumy z mojej królewny. Jak była mama M. ( a ona to wierszykami i piosenkami sypie z rękawa) i tak spiewała i mówiła jej wierszyki, że ona w ciągu 3 tygodni nauczyła się chyba z 10 piosenek i 4 wierszyki. I teraz ja się ich musze nauczyć ;-), bo Zuzka je umie a ja co drugie slowo ehh.
A ostatnio jechaliśmy na zakupy i leciał w radiu kawałek winny - nawetnie pamiętam kogo i co i refren gdzieś M. zaśpiewał a ona razem z nim. Ja namiętenie słucham nad przepaścia - Braci i tez go zna. :-)

a moja kocha piosenke BARA bARA BERE BERE i tanczy jak wariat i spiewa:)) a oto dialog dzisiaj:
poszlam do wc, zostawilam drzwi otwarte w razie cus.... Leane przychodzi po minucie:
- mamusssiaaa co robisz?
-kupke i siku
-nie rob kupki i siku
-czemu mam nie robic jak mi sie chce
-nie rob tutaj, zrob w pieluszke!!!!
-kochanie ale ja nie mam pieluszek bo jestem duza a siku i kupke wp ieluszke robia malutkie dzidziusie
-ja nie jestem dzidzius, jestem dziewczynka!
-tak kochanie jestes dziewczynka ale zdarza ci sie ze nie zrobisz do nocniczka tylko wlasnie w pieluszke jak dzidizus i nic nie mowisz
- okejjjj, jestem dzidzius ale dziewczynka!

20 min pozniej sie drze z pokoju " mamusiuuuu dzidzius dziewczynka siku szybko nan ocnik!!!"noi zesmy poelcialy:)

padlam:)

Dziulka :-D:-D:-D:-D
Sarisa no niestety/stety musimy nadrabiać zaległości wierszowo/piosnkowe :-):-D

Wczoraj po południu do Oliwii mówię, powiedz tacie żeby zbierał się do kupy bo idziemy do babci, na co Oliwia poszła do taty i mówi mu - "Tato zrób kupę bo idziemy do babci" :-D:-D:-D:-D:-D
Pyta się u babci, gdzie Ania, a ja jej mówię że pojechała do domu z mamą i tatą, a Oliwia pyta - "traktorem???"

reklama
no to rozwiązanie zagadki :-)
ogórek ogórek zielony ogórek magarniturek czapke sandały :-):-):-)
kania chciałabym widzieć minę taty :-)
dziulka dialogi twoje z Leane mnie powalają :-)
ida a to piosenka?

Ostatnia edycja: