reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wierszokleci i poeci czyli pierwsze słowa i zdania naszych maluszków

A u nas na oglągło jest Kocham Cię mamuciu, przepraszam bardzo, prosze bardzo, dziękuję bardzo, nie ma za co itp. Ale aż do przesady.
Rano leżymy w łózku a ona che przejść przez mojego nogi aby postawić butelkę od mleka i mówi mamo przepraszam bardzo wiec ja jej odpowiadam proszę bardzo a ona nie ma za co mamo.

A spanie u nas bez zmian bajeczek nie ma czasu słuchać woli sama oglądać a co do spania to mówie idziesz spać i bierze kocyk, wsadzam ją do łózeczka, okrywam, mówie dobranoc i kocham Cię i wychodze. Zanim dojdę do pokoju to już śpi.

reklama
A u nas na oglągło jest Kocham Cię mamuciu, przepraszam bardzo, prosze bardzo, dziękuję bardzo, nie ma za co itp. Ale aż do przesady.
Rano leżymy w łózku a ona che przejść przez mojego nogi aby postawić butelkę od mleka i mówi mamo przepraszam bardzo wiec ja jej odpowiadam proszę bardzo a ona nie ma za co mamo.

A spanie u nas bez zmian bajeczek nie ma czasu słuchać woli sama oglądać a co do spania to mówie idziesz spać i bierze kocyk, wsadzam ją do łózeczka, okrywam, mówie dobranoc i kocham Cię i wychodze. Zanim dojdę do pokoju to już śpi.
Masz bardzo kulturalną córkę.
Szczerze to zazdroszczę takiego zasypiania Niuni.

Kania u nas taki sposób zasypiania jest niezmienny od momentu jak przyjechałam z nią ze szpitala. Zawsze tak samo. Więc może to ma wpływ.

A tekst dzisiejszy oj szkoda że nie ma dziadka to by dał bucho. (jabłuszko) (dziadek maniak jabłek bo może i 3 kg dziennie i to niezmiennie jak ja ja żyje)

Leżymy sobie w łóżku rano i moje dziecko tak w połowie bajki "nawet nie wiesz mamusiu jak bardzo cię kocham".

Potem w ciągu dnia poprosiła o bajkę clifforda (wg Laury Plichorda) więc jej włączyłam a ona "Bardzo mamusiu dziękuję za bajkę Plichorda"

U nas zawsze pełna kulturka

Kania u nas taki sposób zasypiania jest niezmienny od momentu jak przyjechałam z nią ze szpitala. Zawsze tak samo. Więc może to ma wpływ.

A tekst dzisiejszy oj szkoda że nie ma dziadka to by dał bucho. (jabłuszko) (dziadek maniak jabłek bo może i 3 kg dziennie i to niezmiennie jak ja ja żyje)

Leżymy sobie w łóżku rano i moje dziecko tak w połowie bajki "nawet nie wiesz mamusiu jak bardzo cię kocham".

Potem w ciągu dnia poprosiła o bajkę clifforda (wg Laury Plichorda) więc jej włączyłam a ona "Bardzo mamusiu dziękuję za bajkę Plichorda"

U nas zawsze pełna kulturka
I to mi się podoba :-)

dawidowe tylko się cieszyć że ma się taka kultularną córcię.
Kamil tez od pewnego czasu często mówi dziękuję lub proszę.
A dziś byliśmy na placu zabaw i już dosyć długo i mówię mu choć już do domku bo mama głodna i dzidziuś też idziemy zrobić obiadek a on do mnie "a jak Ty dasz talerzyk do brzuszka tam się nie zmieści" to mu tłumacze ze jak mamusia je to dzidziuś też się najada a on "aha to idziemy"

reklama
:-) u nas więcej zwrotów grzecznościowych po duńsku. Pewnie łatwiej powiedziec "tak", niż "dziękuję " ;-):-D.Ale "proszę" juz tylko po polsku , po dunsku za trudno :-p.