reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Witam, dziewczyny ja wlaśnie waham się przed zrobieniem kolejnego testu i tym razem jeszcze cos mnie hamuje...ostatnimi miesiecy jak milam dwie sytuacje ze myslam ze a moze sie udalo robilam test i niestety byl negatywny ostatnio spozniona miesiaczka a myslam ze moze jej wogole nie bedzie juz milam isc do lekarza i przed wyjsciem dostalam spozniona jednak poszlam mowil ze na usg nic nie widac jeszcze ale mam zrobic test objawy mam mdlosci i ciagle siusiam jestem zmeczona i pobolewaja mnie czasem piesi lub takie dziwne czuje swedzenie nie widze aby urosly chodz opinie innych sa inne i nie czuje napiecia jednak jakis ciezar w nich...chce zrobic test jednak czekam na czerwcowa miesiaczke bo jakos zawsze cos mi staje na drodze w kupnie testu...

reklama
Dziewczynki taki problem mam... 8 dni spoznia mi sie @... wczoraj zrobilam test, wyszly dwie kreski ale jedna bardzo bardzo bladziutka, za godzinke zrobilam drugi - negatywny, dzis rano kolejny - negatywny.... kurcze martwie sie poniewaz jestem 4 miesiace po poronieniu, na ta chwile nie staramy jeszcze... a jeszcze jakos 3 tyg temu w nocy bardzo bolal mnie zab i najadlam sie ketonalu i pyralginum... potem wizyta u dentysty, znieczulenie... ach.... to nie jest dobry miesiac na Dzidziusia

Wszystkie testy były jednej firmy??? Masz 2 do jednego. Nie ma sensu chyba robić kolejnego testu. Zrób bete- będziesz mieć 100 % pewność.

Ja zrobiłam test w dzień spodziewanej @ i to około godz. 21:00 i wyszedł pozytywny. Potem w kolejnych dniach zrobiłam jeszcze 3 testy, każdy z innej firmy, wszystkie pozytywne, także już raczej nie mam wątpliwości... Lekarz powiedział, że może potwierdzić ciążę tak między nami, ale kartę założy dopiero jak będzie tętno płodu.

Hejka dziewczyny :) Ja zrobilam test 4 dni po spodziewanej @ (ktorej oczywiscie nie dostalam) i wyszedl pozytywny - dwie kreseczki z tym, ze ta kreska w okienku T (czyli test) byla o wiele jasniejsza od tej w okienku C (czyli contorol). Test nazywal sie Quick Vie - to ten popularny z dzidziusiem (ponoc najlepszy). A do lekarza poszlam 6 dni po spodziewanej @ i nie bylo jeszcze widac zarodka ale endometrium bylo ponad 80% i lekko zakrzywione (nie wiem co to znaczy ale tak mowil lekarz) a to ponoc oznacza ciaze. Kazal mi przyjsc za tydzien, zeby potwierdzic na 100% tak wiec w 14 dniu po spodziewanej @ dowiedzialam sie, ze 2.07.09 na swiat ma przyjsc Konradek :) Zycze Wam dziewczynki abyscie i Wy mialy takie trafne testy jak ja i uslyszaly takie dobre nowiny :)

Witam,
mam pytanie, czy w 3-4 miesiącu "potencjalnej" ciąży możliwe jest, żeby test wskazujący negatywny wynik się mylił?

Witam,
mam pytanie, czy w 3-4 miesiącu "potencjalnej" ciąży możliwe jest, żeby test wskazujący negatywny wynik się mylił?

Jeśli jesteś 3-4 miesiące w ciąży , to nie powinien się pojawic negatywny wynik. Dla pewności zrób badanie krwi - ono nigdy nie kłamie :)
Piszesz " potencjalnej' ciąży, więc pogejrzewasz że jesteś tak długo w ciąży i nikt tego nie potwierdził? Tzn. nie byłaś jeszcze u lekarza?:szok: Może po prostu @ nie masz tak długo i jesli test wychodzi negatywnie to szybko biegnij do lekarza, bo pewnie jest inna przyczyna braku @.

oczywiście, że byłam u lekarza, a ten wykluczył ciążę. Od momentu, w którym mogłoby dojśc do zapłodnienia miałam też 4 okresy, raczej standardowe (zażywam tabletki anty, są więc też regularne, zastanawiam się tylko czy nie są w pewien sposób "sztuczne"). Ciągle jednak nie daje mi to spokoju, wiem, że nie mam powodu, żeby nie wierzyć testom, lekarzowi i okresowi, ale ciągle mój organizm coś marudzi i nie może mi odpuścić.
Przepraszam, że piszę to w tym miejscu (raczej powinnam pisać o tym, że chciałabym żeby test był pozytywny), ale to dla mnie jeszcze nie czas, a po prostu potrzebuję potwierdzenia (chociaż tak naprawdę je już mam i powinno mi wystarczyć... eh). Wszystko siedzi w głowie.
Dziękuję za odpowiedź tak czy inaczej.
pozdrawiam.

Witam kobietki. Okres spoznia mi sie juz 14 dni. Robiłam test wyszła JEDNA krecha czyli negatywny a okresu nadal nie ma mam objawy senność zmęczenie rano bark apetytu zawroty głowy czasem lekkie bóle brzucha i mam taki wzdęty brzuch. Jak bym była to gdzieś około 5 tydz. Co o tym sądzicie?? CZekam na odp bardzo proszę
Ps. Robiłam pre test. . .

Ostatnia edycja:
reklama
Na forum jestem po raz pierwszy, więc wszystkie Was serdecznie witam:-)
Mój problem dotyczy braku miesiączki obecnie spóźnia sie 14 dni. Przytulaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia około 10 dnia cyklu, a trzy testy ciążowe ( w odstępach kilku dniowych wychodzą negatywnie). Dodam jeszcze, że pięć miesięcy temu urodziłam i po porodzie miałam już 2 razy miesiączke w cyklu 28dniowym czyli jak przed porodem. Nie karmię piersią, nie przeżywam stresów, nie biore żadnych leków. Czy któraś z Was miała coś podobnego?
Co o tym sądzicie?
pozdrawiam

Do góry