reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

mam wynik z bety to 132,6 mIU/ml. cieszę się bardzo ale i bardzo niepokoje, bo na usg nie było nic widać . obawiam się , że to ciąża poza maciczna sama już nie wiem.

Ty się kochana nic nie martw! Trzeba czekać...:tak:mi tez ginka kazała czekać bo nic nie było widać:tak:
Nic sobie nie wkręcaj i nie schizuj! :-) meliski się napij :-D
(ja tu takie rady daję a jutro mam połówkowe usg i sama się stracham:-))

reklama
dzięki za słowa otuchy, za kilka dni powtórzę badanie a potem spowrotem do gina.:zawstydzona/y: chciałabym zobaczyć fasolkę na monitorze tego usg.pozdrawiam i też mocno trzymam kciuki.:tak:

No kochana gratuluję!!! Włącz spokój tak mój gin mawia, że jak się będziemy stresować to dopiero zaczną się kłopoty :tak: Tak więc słuchaj mądrych słów ja po kilku konowałach w końcu trafiłam na mądrego lekarza który nie zastrasza. Na kolejnej wizycie zobaczysz śliczną fasolkę. Jeden gosć jak u mnie nie zobaczył echa w 6 tygodniu tylko pęcherzyk ciążowy to mówił eeeeeeeeee niech pani nie myśłi że to ciąża i machał głową krzywiąc się.. Normalnie:wściekła/y: Potem poszłam do gin z polecenia no oczywiście prywatnie za 2 tygodnie a on mówi żeby zapomnieć o wszystkim odpoczywać i sprawiać sobie drobne przyjemności a echo to on czasem dopiero w 10 ty lub 12 widzi wszystko zależy bo czasem nawet mówi że do zapłodnienia może dojść przed samą miesiączką. Takie psikusy też się zdarzają. Hi hi. I co jestem w 18 tyg. ciąży i wszystko ma sie dobrze u mnie. A w pierwszej ciąży miałam podobnie a lekarz który na zabieg chciał mnie umawiać usunięcia nierozwiniętej ciąży to potem mnie z córką ze szpitala wypisywał. Ajjj szkoda gadać. Bes stresu:-)

a czytałaś ulotkę dołączoną do testu? jest napisane zeby robić dniu spodziewanej miesiączki, czyli moze wyjsc przed @ negatywny bo zrobisz za wczesnie. Musisz zaczekać przynajmniej 14 dni od owu zeby był wynik miarodajny. Jak nie masz pewnosci idz do labo i zrób badanie krwi

ale problem w tym ze przed @ byłam u lekarzai powiedział ze może byc to poczatek ciąży i do tego bliżniaczej dlatego pytam czy po okresie test może wykazać inny wynik

ps.w poniedziałek mam wizyte u gina dlatego nie robię testu a chciałam się poradzić

Testy ciążowe teraz są bardzo czułe, ale najlepiej robić najwcześniej w dniu spodziewanej @, nie wczesniej, bo mogą dać wynik fałszywy.Poczekaj wobec tego na wizyte u lekarza i zobaczysz co tym razem ci powie.A @ wogóle Ci się spóźnia?

Sandro, takich wątków były już dziesiątki. Wystarczy poszukać. Wystarczy również przeczytać ulotkę dołączoną do dowolnego testu, naprawdę.

reklama
tak. u mnie było tak: okres powinnam mieć 30.08. nie dostałam, 4.09 robiłam test i była... 1 kreska, a potem 9.09 były już 2 więc jak widzisz różnie to bywa... :-)

Do góry