reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Witam,

Drogie Panie czy mógłbym poprosić o poradę? W zeszły piątek (13.09) kochałem się ze swoja lubą. Teoretycznie okresu powinna dostać w poniedziałek (16.09), a zamiast tego w środę (18.09) dostała porannego plamienia które popołudniu ustało.
Wczoraj zrobiliśmy test, a dokładniej dwa. Jeden strumieniowy, a jeden płytkowy. Obydwa bardzo czułe wskazały wynik negatywny. Kiedy powinniśmy powtórzyć test? Czy oprócz ciąży mogą być inne przyczyny takiego plamienia i braku okresu?
Będę wdzięczny za pomoc.

reklama
powiem tak... mi sie okres spoznil 3 tygodnie..(dzis dostalam, z samego stresu 3 tyg sie spoznil). 3 testy negatywne... 1 robiony w dniu spodziewanej miesiaczki, kolejny tydzien po .. i kolejny 2 tyg od planowanej miesiaczki.... robilam pink test. wydaje mi sie, ze to co tu piszecie to jest zwykle trollowanie i nakrecanie ludzi.. test wykonany poprawnie nie oszuka... czytalam rozne wypowiedzi i mam wrazenie, ze czytam wypowiedzi idiotek. np kwiatki typu " na drugi dzien zobaczylam druga kreske" ... jaki kur** drugi dzien? na ulotce wyraznie jest napisane, ze np po godzinie test jest nie wazny.. przeciez to sa reakcje chemiczne... nie czytacie kretynki ulotek a potem wprowadzacie ludzi w blad! tyle stresu ile najadlam sie przez czytanie waszych idiotyzmow sam pan bog wie jesli istnieje!
dziewczyny moja rada - robcie testy na spokojnie, nie czytajcie for nawiedzonych mamusiek, a w razie watpliwosci beta i ginekolog, forum nie zastapi lekarza!

powiem tak... mi sie okres spoznil 3 tygodnie..(dzis dostalam, z samego stresu 3 tyg sie spoznil). 3 testy negatywne... 1 robiony w dniu spodziewanej miesiaczki, kolejny tydzien po .. i kolejny 2 tyg od planowanej miesiaczki.... robilam pink test. wydaje mi sie, ze to co tu piszecie to jest zwykle trollowanie i nakrecanie ludzi.. test wykonany poprawnie nie oszuka... czytalam rozne wypowiedzi i mam wrazenie, ze czytam wypowiedzi idiotek. np kwiatki typu " na drugi dzien zobaczylam druga kreske" ... jaki kur** drugi dzien? na ulotce wyraznie jest napisane, ze np po godzinie test jest nie wazny.. przeciez to sa reakcje chemiczne... nie czytacie kretynki ulotek a potem wprowadzacie ludzi w blad! tyle stresu ile najadlam sie przez czytanie waszych idiotyzmow sam pan bog wie jesli istnieje!
dziewczyny moja rada - robcie testy na spokojnie, nie czytajcie for nawiedzonych mamusiek, a w razie watpliwosci beta i ginekolog, forum nie zastapi lekarza!

Zgadzam się. Jak ja byłam w pierwszej ciąży, to jeszcze nie było forów z milionem ekspertów. Poszłam najpierw po test, który jeszcze wtedy nie był taki dokładny jak teraz. Na teście wyszła jedna kreska, to zamiast panikować (wtedy to chyba jednak się cieszyć) i pytać na formu "RATUNKU, CZY JESTEM W CIĄŻY" poszłam do ginekologa na badanie.

Robiłam kilka testów ciążowych i to w zależności od firmy wyniki były różne :D Ale z własnego doświadczenia mogę polecić Super Czuły test Pink - mam do niego największe zaufanie. To właśnie z niego korzystałam całkiem niedawno, gdy staraliśmy się z mężem o dzidzię, a teraz już zleciał 22 tc. :D

Cześć, Dziewczyny pomożecie? Czy mam zwidy czy widać jakiś cień cienia? Czy ja tylko widzę zrobiłam screeny bo nie mogłam dodać normalnych za duża wielkość zdjęć...
Screenshot_20191107-095214.png
_20191107_094904.JPG

reklama
Witajcie. Mam miesiączki bardzo regularne co 28 dni jak w zegarku. Staram się od pol roku z mężem o dzidziusia. Obecnie okres spóźnia mi się 10 dni. Robię codziennie test ciążowy i wciąż negatywny. Od ponad 2 tygodni czuje dziwny bol po lewej stronie w jajniku i dziwne jakby napięcie. Zawsze tydzień przed miesiączka bolały mnie bardzo piersi a tym razem nic. Wczoraj w 9 dniu opóźnienia miesiączki już myślałam ze się nie udało… myślałam ze dostałam okres ale było to raptem kilka kropel krwi, które trwało dosłownie pare chwil i się skończyło. Tak jakby w ogóle go nie było. Nie wiem o co chodzi bo nigdy tak nie miałam a testy negatywne i co to była za krew taka mała chwile. Mieszkam w Danii i tutaj kolejki do ginekologa straszne i dopiero wolny początek przyszłego roku 😂 Czy myślicie ze to moze być ciaza ?

Do góry