reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

no bola mnie wszystko tak jak by mial byc okres a tu okresu nie ma bede sie cieszyc jak bede w ciazy bo zawsze o tym marzylam :) pije tak jak zawsze a bradzo czesto chodze do wc

No to ja tak się czułam na początku jak jeszcze nie zrobiłam testu. A test zrobiłam chyba piątego dnia spóźniajacego się @ :-):-):. W takim bądź razie może zrób jeszcze test albo test na krew będzie pewny chociaż :-):-). I oczywiście życzę aby tam już była fasolka :-)

reklama
Aniu rozumiem ze zrobiłaś taki test sikany. one nie są w tą stronę wiarygodne. Lepszy jest test krwi - badanie stężenia hormonu HCG we krwi.
Idź jutro do laboratorium i zrób taki test. koszt ok 30 zł - zależnie od labory. wynik będzie w następny dzień
głowa do góry :)

ja miałam na odwrót, dość szybko pojawiło się większość objawów, więc zrobiłam test i wyszedł pozytywny, lekarz nie potwierdził ciąży i po 15 dniach (w tym 10 brania luteiny) wrócił okres - także u mnie pomylił się w drugą stronę i nie zawsze można im ufać.

Dziewczynki taki problem mam... 8 dni spoznia mi sie @... wczoraj zrobilam test, wyszly dwie kreski ale jedna bardzo bardzo bladziutka, za godzinke zrobilam drugi - negatywny, dzis rano kolejny - negatywny.... kurcze martwie sie poniewaz jestem 4 miesiace po poronieniu, na ta chwile nie staramy jeszcze... a jeszcze jakos 3 tyg temu w nocy bardzo bolal mnie zab i najadlam sie ketonalu i pyralginum... potem wizyta u dentysty, znieczulenie... ach.... to nie jest dobry miesiac na Dzidziusia

Ostatnia edycja:
reklama
Angelka123 niby mówią, że nawet słabo widoczna kreseczka może oznaczać ciążę, ale jak pokazuje przypadek Kropelki18 testy wiarygodne nie są. Ja robiłam test tydzień po spodziewanej miesiączce i test nie wykrył ciąży, natomiast 2 tygodnie poźniej już tak.

Do góry