reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Zazuu orientujesz się może, czy jeśli zrobię progesteron 7 dpo, to on mi powie, czy pęcherzyk pękł? Będę brać dupka i wiem, że on mi nie zafalszuje wyniku, ale chciałabym wiedzieć czy dowiem się, czy pęcherzyk tylko urósł czy do tego pękł
edit. chodzi mi o cykl stymulowany plus ovi 😅

reklama
Ja tak miałam, usg w chyba 3dc i po torbieli nie było śladu, wydaliła się z okresem. @Zazuu z tego co pamietam to chyba tez tak miała? 🤔

To będziesz musiała czekać aż się wchłonie, nieraz podaje się np przez miesiąc antykoncepcję żeby wyciszyć pracę jajników. Trzymam kciuki żeby franca znikała od razu 🤞🏻🤞🏻 Pierwszy raz byłaś na samym aromku?
moje jajniki to są tak wyciszone, że hej 😂 je trzeba pobudzić, bo od ponad 1,5 roku odkąd odstawiłam antykoncepcję nie miałam ani jednej owulacji... no chyba, że był cykl stymulowany. Obecnie jestem na aromeku, ładnie jeden pęcherzyk zawsze rośnie, niestety jak nie podam ovi, to on nie pęknie. W tym cyklu właśnie tak miałam, bez ovi mam torbiel

mogłam pominąć wstęp "czy orientujesz się może", bo normalne, że tak 😁 dziękuję 😉 A jeszcze tylko zapytam, minimum do potwierdzenia owu jaka musi mieć wartość?

Są bardzo różne szkoły. Ja przy torbieli miałam proga w okolicy 5 i owu nie było bankowo. Moja ginekolog oczekuję wyniku powyżej 10 i nie mam powodu żeby to podważać 😁

a jeśli nie zdąży się wchłonąć 2 dc? wiem, że wtedy nici ze stymulacji, tylko mi się wydawało, że na to potrzeba ileś dni tej miesiączki, żeby to się wchlonelo i ze 2 mogą nie wystarczyć 😜
To będzie trzeba poczekać do kolejnego cyklu i wtedy sprawdzić czy się wchłonęło. Wtedy dopiero ewentualnie stymulacja. Ale większość się wchłania bardzo szybko podobno.

moje jajniki to są tak wyciszone, że hej 😂 je trzeba pobudzić, bo od ponad 1,5 roku odkąd odstawiłam antykoncepcję nie miałam ani jednej owulacji... no chyba, że był cykl stymulowany. Obecnie jestem na aromeku, ładnie jeden pęcherzyk zawsze rośnie, niestety jak nie podam ovi, to on nie pęknie. W tym cyklu właśnie tak miałam, bez ovi mam torbiel
dodam tylko, że moje AMH jest ponad 8, a mam 29 lat. Pewnie od lat żadna komórka się nie wyłoniła

To będzie trzeba poczekać do kolejnego cyklu i wtedy sprawdzić czy się wchłonęło. Wtedy dopiero ewentualnie stymulacja. Ale większość się wchłania bardzo szybko podobno.
czekam na okres, pójdę w 2 dc na moni, jeśli torbieli nie będzie, to mogę brać aromek. Jeśli nadal będzie, to muszę się wstrzymać jeden cykl 😉 bardzo dziękuję za informacje, mega się przyda

reklama
Do góry