reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Zdjecie mi pokazał
Ale czego? Pęcherzyka? Pęcherzyk 11 mm to ledwie dominujący pęcherzyk i do chwili kiedy będzie gotowy pęknąć to jeszcze mu sporo brakuje o ile pęknie, bo sama jego obecność nie jest gwarancja owulacji. Do owu mogło dojść i 5 dni po tym usg i dwa tygodnie po 🤷‍♀️ Być może są jakieś błędy w pomiarach temp, a być może jeszcze tej owu nie było. Po prostu twierdze, ze Twój wykres nie wskazuje, aby owu się odbyła.

reklama
Byliśmy na Sardynii 🥰
Tylko ze tak naprawdę się nie staraliśmy 🙈 mieliśmy czekać jeszcze miesiąc ale wyszło jak wyszło 😁😁
Czasem najlepsze przychodzi niespodziewanie 😉.
Trzymam w takim razie kciuki🫶🏻!

Mieliście czekać jeszcze miesiąc, bo? Sorki, jestem krótko i nie znam historii wszystkich Was.

Btw. Sardynia jeszcze nam została do zaliczenia, jeśli chodzi o Włochy. Wiele już zobaczyliśmy, ale jest kilka punktów, które muszę po prostu w swoim życiu zobaczyć.

Czasem najlepsze przychodzi niespodziewanie 😉.
Trzymam w takim razie kciuki🫶🏻!

Mieliście czekać jeszcze miesiąc, bo? Sorki, jestem krótko i nie znam historii wszystkich Was.

Btw. Sardynia jeszcze nam została do zaliczenia, jeśli chodzi o Włochy. Wiele już zobaczyliśmy, ale jest kilka punktów, które muszę po prostu w swoim życiu zobaczyć.
Sardynie polecam MEGA! jest pięknie 🥰

Mieliśmy czekać bo w marcu miałam CP leczone metotreksatem i lekarze zalecają 6 miesięcy przerwy (minimum 3, ja po 2 już miałam super wyniki I czysty obraz usg). Miałam na początku września zrobić badania drożności jajowodów i wznowić starania ale nie zdążyłam bo test wyszedł pozytywny 🙈 ciekawostka-CP miałam w lewym jajowodzie i teraz owu z lewego jajnika, ciaza w macicy potwierdzona 😁

Ale czego? Pęcherzyka? Pęcherzyk 11 mm to ledwie dominujący pęcherzyk i do chwili kiedy będzie gotowy pęknąć to jeszcze mu sporo brakuje o ile pęknie, bo sama jego obecność nie jest gwarancja owulacji. Do owu mogło dojść i 5 dni po tym usg i dwa tygodnie po 🤷‍♀️ Być może są jakieś błędy w pomiarach temp, a być może jeszcze tej owu nie było. Po prostu twierdze, ze Twój wykres nie wskazuje, aby owu się odbyła.
Nie no spoko sama też nie jestem pewna. Zobaczymy jak dalej będzie. Dzięki za pomoc😗

Twoja historia z metą jest bardzo budująca 😁 i dająca nadzieję!
Ja w trzecim cyklu z meta zaskoczyłam i póki co ciąża się trzyma :) Ewidetnie moje poronienia były wynikiem cukru .. meta mi trzyma ciąże im dalej w las tym jestem tego pewna ale mam dawkę 2 tys :p na początku kibel był moim przyjacielem teraz jest normalnie. Każdej swojej koleżance i nie koleżance pierwsze co mówię krzywa i endo ..
Nie potrzebne trzy straty ... tak czuje :)

Wiecie jakie badani warto zrobić z immunologi ?
Badania przeciwciał tarczycowych, czyli anty-TPO i anty-TG- żeby wykluczyć Hashimoto.
Poza tym zespół antyfosfolipidowy:
Antygoagulant tocznia, przeciwciała przeciw beta 2 glikoproteinowy w klasie IgM i IgG, przeciwciała przeciw antykardiolipinie w klasie IgM i IgG.
Tylko zespół antyfosfolipidowy muszisz powtórzyć po 12 tygodniach. Ja płaciłam ponad 400 zł za nie.
I jeszcze drugie 400 znowu wydam w tym
Miesiącu.

To tak na początek bym zrobiła.

reklama

Załączniki

• received_1233173297534007.jpeg
    received_1233173297534007.jpeg
    99,2 KB · Wyświetleń: 44
Do góry