reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

dobrze robisz 😉 Ja jednak wolę owulaki z Domowego Laboratorium 😝 Mierz dalej, obserwuj i co jakiś czas wrzucaj wykres -będziemy się nad nim zastanawiać 😝
Co do temperatury - czy to musi być np. zawsze 6.00? Jak wyjdzie mi 6.30 to już po ptokach? Szukam, jakie są możliwe wahania czasowe i nie bardzo widzę odpowiedź, wszędzie pada "o tej samej godzinie".

reklama
Mam mętlik w głowie kurde.. byłam u gineksa, ma zajebiste opinie jak mój prowadzący i też zrobił na mnie wrażenie. Mówi tak, że w żadnej ciąży nie byłam bo o ciąży to można mówić jak beta jest powyżej 100. Żadnego śladu w macicy nie ma itp i mówi że to była granicą błędu🤷 Kazał odpuścić Ovi i stymulację w tym cyklu bo mówi, że skoro spadło tsh i biorę metformine to jest wysokie prawdopodobieństwo że wyeliminowaliśmy problem j szkoda faszerować się tymi lekami,zamiast Ovi mówi żeby zrobić nasienie tak w razie wu, ale wg niego wina była po mojej stronie.. No i już sama nie wiem.. tamten mówi że 3 cykle Ovi i zobaczymy co dalej,ten że mam się nie faszerować tylko przyjść w 13dc na monitoring i, że się może udać 🤯🤣 PS. Właśnie kupuje wino 😈

Mam mętlik w głowie kurde.. byłam u gineksa, ma zajebiste opinie jak mój prowadzący i też zrobił na mnie wrażenie. Mówi tak, że w żadnej ciąży nie byłam bo o ciąży to można mówić jak beta jest powyżej 100. Żadnego śladu w macicy nie ma itp i mówi że to była granicą błędu🤷 Kazał odpuścić Ovi i stymulację w tym cyklu bo mówi, że skoro spadło tsh i biorę metformine to jest wysokie prawdopodobieństwo że wyeliminowaliśmy problem j szkoda faszerować się tymi lekami,zamiast Ovi mówi żeby zrobić nasienie tak w razie wu, ale wg niego wina była po mojej stronie.. No i już sama nie wiem.. tamten mówi że 3 cykle Ovi i zobaczymy co dalej,ten że mam się nie faszerować tylko przyjść w 13dc na monitoring i, że się może udać 🤯🤣 PS. Właśnie kupuje wino 😈
Albo wino albo metformina. Nigdy oba.

Co do temperatury - czy to musi być np. zawsze 6.00? Jak wyjdzie mi 6.30 to już po ptokach? Szukam, jakie są możliwe wahania czasowe i nie bardzo widzę odpowiedź, wszędzie pada "o tej samej godzinie".
ciężko mi powiedzieć, bo to jest sytuacja indywidualna. U mnie za dużo się nie zmienia, jak nie raz zmierzyłam np. z 30 min opóźnieniem, ale to gdy już kilka cykli miałam obcykaną temperaturę. Niektórym alkohol wypity wieczorem też zaburza temperaturę rano, u mnie nie ma wpływu. U mnie to chyba ma wpływ tylko choroba i gorączka z tym związana 😂 Ja mam budzik na jedną godzinę i jak mam wolny weekend, to mierzę o tej samej godzinie, zapisuję i idę spać dalej 😝

zawsze możesz robić i jedne i drugie razem i zobaczysz, które Ci bardziej odpowiadają. Ja robiłam Facelle i DL i jednak wybrałam DL, bo można je wrzucić do aplikacji Premom, która fajnie wyłapuje pik
Z tymi Testeo fajnie mi się pracowało (jak to brzmi :D). I myślę, że dobrze sie wybarwiły, bo np. 12dc już słabła testowa... Fajne jest to, ze tam od razu jest 7 sztuk, tak akurat, gdzie nawet 1 dnia dwa testy zrobiłam ;)

Z tymi Testeo fajnie mi się pracowało (jak to brzmi :D). I myślę, że dobrze sie wybarwiły, bo np. 12dc już słabła testowa... Fajne jest to, ze tam od razu jest 7 sztuk, tak akurat, gdzie nawet 1 dnia dwa testy zrobiłam ;)
No ja na początku robiłam 2 razy dziennie, żeby nie przegapić piku (niektórzy mają bardzo krótki pik i robiąc testy raz dziennie nie idzie go wyłapać).

No ja na początku robiłam 2 razy dziennie, żeby nie przegapić piku (niektórzy mają bardzo krótki pik i robiąc testy raz dziennie nie idzie go wyłapać).
O ludzie, to ja już teraz mam całkowity mętlik z owulaczkami :D Od kolejnego cyklu wdrażam temperaturę, bo chyba inaczej się nie dowiem nigdy. Mój błąd, że jak miałam monitoring to nie sprawdzałam tego równolegle...

O ludzie, to ja już teraz mam całkowity mętlik z owulaczkami :D Od kolejnego cyklu wdrażam temperaturę, bo chyba inaczej się nie dowiem nigdy. Mój błąd, że jak miałam monitoring to nie sprawdzałam tego równolegle...
No mi mierzenie temp. się podoba, tylko myślałam, ze jest skok, a potem spadek i owulacja jest wtedy, kiedy był skok. U mnie temp. idzie sobie cały czas w górę i tu już nie do końca rozumiałam, a bardziej testy mi mówiły, ze owu tego 11dc? Tylko tez fakt taki, ze juz na wieczór 10dc sie robiła kreska taka, jakby nawet w nocy miał byc pik?
Na pewno będę cały czas mierzyć, zeby się nauczyć tego u mnie, co i kiedy jest...

reklama
No ja tak właśnie to wszystko weryfikowałam z monitoringiem, ale ja mam mniej więcej owulacje tak samo co miesiąc 😝 Poza tym w dniach płodnych zmieniam się w ślimaka i mogłabym podzielić się śluzem z potrzebującymi, to łatwo mi oszacować kiedy iść podejrzeć coś na usg i kiedy sikać na testy owu 😝

Do góry