E
eag
Gość
Tak tak wiem wiem!Albo wino albo metformina. Nigdy oba.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak tak wiem wiem!Albo wino albo metformina. Nigdy oba.
No wlasnie w piątek mi ginekolog powiedział, ze na oko owu była 2-3 dni temu. Mi się to nie zgadzało, bo w poniedziałek tydzień temu miałam już biały sluz - ewidentnie po owulacji. Testów w tym cyklu nie robiłam, bo urlopowalismy, stad się wzięło moje pytanie. Ale na podstawie wykresu można uznać, ze ciałko żółte w 2-3 dopiero po owulacji moze wygladac podobnie do tego 5-6 dni po owulacji albo wcześniej.W grudniu w cyklu, w którym zaszłam ginekolog powiedział mi, że miałam owulację 1-2 dni temu. Widział już ciałko żółte.
po owulacji temperatura jest w górze przez rosnącego proga i spada przed okresem, albo utrzymuje się przy ciążyNo mi mierzenie temp. się podoba, tylko myślałam, ze jest skok, a potem spadek i owulacja jest wtedy, kiedy był skok. U mnie temp. idzie sobie cały czas w górę i tu już nie do końca rozumiałam, a bardziej testy mi mówiły, ze owu tego 11dc? Tylko tez fakt taki, ze juz na wieczór 10dc sie robiła kreska taka, jakby nawet w nocy miał byc pik?
Na pewno będę cały czas mierzyć, zeby się nauczyć tego u mnie, co i kiedy jest...
na pewno to jest kwestia indywidualna bo u mnie 3 dni po owulacji jeszcze ciałka żółtego nie widział chociaż nie było żadnych wątpliwości, ze owulacja była w tym cyklu spróbuję iść trochę później niż 14dc to może będzie widaćNo wlasnie w piątek mi ginekolog powiedział, ze na oko owu była 2-3 dni temu. Mi się to nie zgadzało, bo w poniedziałek tydzień temu miałam już biały sluz - ewidentnie po owulacji. Testów w tym cyklu nie robiłam, bo urlopowalismy, stad się wzięło moje pytanie. Ale na podstawie wykresu można uznać, ze ciałko żółte w 2-3 dopiero po owulacji moze wygladac podobnie do tego 5-6 dni po owulacji albo wcześniej.
Ale to pewnie tez kwestia indywidualna jak z pęcherzykiem. Jednym rośnie 2mm na dobę, innym 1mm, a jeszcze innym jeszcze mniej
mi nigdy lekarz nie szacował ile jest po owulacji wg ciałka żółtego… Przecież ono się pojawia po owu i jest takie samo, a potem zmienia się w ciałko białawe w przypadku braku zapłodnienia… Ciałko żółte oznacza tylko, że owu była. Ewentualnie płyn w zatoce douglasa może oznaczać, że owu była niedawnona pewno to jest kwestia indywidualna bo u mnie 3 dni po owulacji jeszcze ciałka żółtego nie widział chociaż nie było żadnych wątpliwości, ze owulacja była w tym cyklu spróbuję iść trochę później niż 14dc to może będzie widać
Pewnie tak jest, u każdego może być inaczej.No wlasnie w piątek mi ginekolog powiedział, ze na oko owu była 2-3 dni temu. Mi się to nie zgadzało, bo w poniedziałek tydzień temu miałam już biały sluz - ewidentnie po owulacji. Testów w tym cyklu nie robiłam, bo urlopowalismy, stad się wzięło moje pytanie. Ale na podstawie wykresu można uznać, ze ciałko żółte w 2-3 dopiero po owulacji moze wygladac podobnie do tego 5-6 dni po owulacji albo wcześniej.
Ale to pewnie tez kwestia indywidualna jak z pęcherzykiem. Jednym rośnie 2mm na dobę, innym 1mm, a jeszcze innym jeszcze mniej
To skąd pewność, ze owu była?na pewno to jest kwestia indywidualna bo u mnie 3 dni po owulacji jeszcze ciałka żółtego nie widział chociaż nie było żadnych wątpliwości, ze owulacja była w tym cyklu spróbuję iść trochę później niż 14dc to może będzie widać
A skąd pewność, ze owu była właśnie wtedy?na pewno to jest kwestia indywidualna bo u mnie 3 dni po owulacji jeszcze ciałka żółtego nie widział chociaż nie było żadnych wątpliwości, ze owulacja była w tym cyklu spróbuję iść trochę później niż 14dc to może będzie widać
Potwierdzam mi pokazało ok 13 a o 18 już był bladziochNo ja na początku robiłam 2 razy dziennie, żeby nie przegapić piku (niektórzy mają bardzo krótki pik i robiąc testy raz dziennie nie idzie go wyłapać).
A jak jesteś z tych okolic to byłaś może u doktora Janowca? Ja go znam tylko z IG ale ponoć specjalista od niepłodnościMam mętlik w głowie kurde.. byłam u gineksa, ma zajebiste opinie jak mój prowadzący i też zrobił na mnie wrażenie. Mówi tak, że w żadnej ciąży nie byłam bo o ciąży to można mówić jak beta jest powyżej 100. Żadnego śladu w macicy nie ma itp i mówi że to była granicą błędu Kazał odpuścić Ovi i stymulację w tym cyklu bo mówi, że skoro spadło tsh i biorę metformine to jest wysokie prawdopodobieństwo że wyeliminowaliśmy problem j szkoda faszerować się tymi lekami,zamiast Ovi mówi żeby zrobić nasienie tak w razie wu, ale wg niego wina była po mojej stronie.. No i już sama nie wiem.. tamten mówi że 3 cykle Ovi i zobaczymy co dalej,ten że mam się nie faszerować tylko przyjść w 13dc na monitoring i, że się może udać PS. Właśnie kupuje wino