reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Ja juz dzisiaj naprawde wariuje. Jesli ma przyjsc @ to niech juz przyjdzie :( bo cykle mi sie strasznie pochrzanią. Ciagna mnie pachwiny caly czas, ani ciazy ani @ :(. Dostanę fiola do poniedzialku tym bardziej ze testy nawet cienia nie pokazują. W tamtym miesiacu jak jakos szczególnie sie nie staralismy to okres przyszedl planowo, a teraz co lipa. Jestem wściekła na swój organizm. Zrobilam z ciekawosci test owulacyjny na nim tez jedna kreska ale to bylo akurat wiadomo. Na poczatku miesiaca jak robilam testy owu to byly 2 kreski jedna bledsza ale nie znam się na tym więc uznalam to za zabawe tak naprawde no i że jakieś plodne mam i ze organizm sie gdzies tam przygotowuje do owulacji. Dlatego pisalam wczesniej ze testow owu nie robilam bo to dla zabawy bylo tylko. A moze jednak trzeba wybrac sie na monitoring. Moze mam cykle bezowulacyjne. Z synem zaszlam w ciaze 9 lat temu niespodziewanie z kiepskimi wynikami tsh bo az 8.

reklama
Wtedy widzialam dwie kreski na tescie w 6 tygodniu ciaży ale wczesniej go nie robilam. Poprostu poszlam do lekarza bo spoznial mi sie okre. Przepisal mi luteine i kazal przyjsc jak po 2 tygodniach okres nie przyjdzie. Poszlam bo sie jednak nie pojawil. Nadal nic nie widzial w Usg i kazal zrobic test. Wrocilam od niego i test zrobilam popoludniu i wyszly dwie mega grube kreski. Ale mialam wtedy 23 lata. A teraz 33 i moze cos ze mna nie tak.

Ja juz dzisiaj naprawde wariuje. Jesli ma przyjsc @ to niech juz przyjdzie :( bo cykle mi sie strasznie pochrzanią. Ciagna mnie pachwiny caly czas, ani ciazy ani @ :(. Dostanę fiola do poniedzialku tym bardziej ze testy nawet cienia nie pokazują. W tamtym miesiacu jak jakos szczególnie sie nie staralismy to okres przyszedl planowo, a teraz co lipa. Jestem wściekła na swój organizm. Zrobilam z ciekawosci test owulacyjny na nim tez jedna kreska ale to bylo akurat wiadomo. Na poczatku miesiaca jak robilam testy owu to byly 2 kreski jedna bledsza ale nie znam się na tym więc uznalam to za zabawe tak naprawde no i że jakieś plodne mam i ze organizm sie gdzies tam przygotowuje do owulacji. Dlatego pisalam wczesniej ze testow owu nie robilam bo to dla zabawy bylo tylko. A moze jednak trzeba wybrac sie na monitoring. Moze mam cykle bezowulacyjne. Z synem zaszlam w ciaze 9 lat temu niespodziewanie z kiepskimi wynikami tsh bo az 8.

Ja też tak w czerwcu czekałam na okres i tak jakby jeden cykl mnie oninął. Miesiączkę dostałam zamiast po 28 dniach to po 56 idealnie w terminie następnego okresu. Co to było? Nie mam pojęcia. Może przez stres, a może cykl bezowulacyjny. Nie stresuj się bo właśnie przez nerwy okres może ci się spóźniać. Bądź dobrej myśli. Jeżeli okres będzie ci się spóźniał więcej niż 2 tygodnie a ciąży nie będzie to idź do gina może da ci proga na wywołanie.

A jakie testy ciążowe robiłaś? Chodzi o firme i o czułość .

Powiem tak. W tamtym miesiacu nie staralismy sie ale nie zabezpieczalismy. Wiec swirowania nie bylo co do ciazy. 22 dc bylam u ginekologa po 1 badaniu powiedzial że cykl byl bezowulacyjny (nie wiem po czym to stwierdzil) przepisał duphaston ale @ i tak przyszla w terminie. I powiedzial zebysmy zaczeli sie starać jesli chcemy dziecko. Dal nam pare miesiecy a jak nie to dopiero monitoring. Teraz gina man 7 wrzesnia dopiero.

Miesiaczka ostatni raz spoznila mi się w listopadzie 10 dni. Ale wtedy sie nie staralismy wiec nic nie sprawdzałam nawet.

reklama
Do góry