reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

wykresy temperatury jeśli jest poprawnie mierzona mówią bardzo dużo, a przyy owulakach to nie bardzo jest co interpretować. Jak jest pik to widać od razu
mi w cyklu po biochemie test owu wyszedł pozytywny 12dc (czyli w moim normalnym czasie), a owulację miałam 20dc (wtedy właśnie po temperaturach widać było odbytą owulację i o tyle samo dni wydłużył się cykl). Morał z tego taki, że testy owu nie zawsze są miarodajne

reklama
mi w cyklu po biochemie test owu wyszedł pozytywny 12dc (czyli w moim normalnym czasie), a owulację miałam 20dc (wtedy właśnie po temperaturach widać było odbytą owulację i o tyle samo dni wydłużył się cykl). Morał z tego taki, że testy owu nie zawsze są miarodajne

Niw twierdze, że zawsze są miarodajne tylko ze nie trzeba się mocno skupiać na odcieniach kresek bo jak jest pozytywny to to widać 😉

No właśnie. Ja mam problem z tymi testami, ciężko mi czasem wyłapać. Może też dlatego że nie sikam 4 razy dziennie ale w sumie wysikam wszystkie które mam i nie wiem czy będę kupować kolejne. Teraz pierwszy mc z mierzeniem temperatury i zobaczymy, czy będę owulaki kupować dalej czy nie.

To nieźle.
W Klinice Bocian wyniki po około 2-2,5h i specjalny pokój z "atrakcjami" dla chętnych ;p Z tego co pamiętam 210 zł.
Kurczę, my płaciliśmy chyba 600zl 😬

Wieczorem Ci napiszę bo gdzieś mam to zapisane!

Ja to w ogóle robię teraz testy owulacyjne a jednocześnie codziennie od dzisiaj badanie progesteronu, estradiolu i LH. Jakbyście chciały potem porównanie jak się mają testy easy@home do tych pozostałych badań to mogę wrzucać :D. Ale nie chcę zaśmiecać wątku o kreskach bez potrzeby.
Ja tez chce! I w ogóle wszystko co piszesz jest mega ekscytujące 😀
Ja już po wizycie u nowej gin. Dzisiaj 20dc, teoretycznie jakieś 6dpo, owulacja była, ciałko żółte jest, płyt w zatoce też 🙃
Pierwszy raz jakikolwiek ginekolog zainteresował się badaniami hormonów i do tego umiał je przeanalizować 😅 może w końcu znalazłam lekarza.
Wszystko pięknie, ale martwi mnie jedynie endometrium, bo ma tylko 5-6mm.. powiedziała, że w dolnej granicy, ale ładne. Niby może jeszcze podrosnąć, ale 6dpo to już może próbować się coś zagnieżdżać. Co wpływa na lepsze Endo? Albo co powoduje, że jest cienkie?

A tak, to zobaczyłam w opisie, że szyjka w przodozgięciu 😅 pierwszy raz coś takiego widzę, nikt wcześniej nigdy nie mówił.
Na endo doraźnie migdały, suszone morele i czerwone wino :)

No ja to napisałam na swoim przykładzie, żeby nie wszyscy brali samych owulaków jako świętość - warto działać na kilka frontów 😝
No dobra, a jak mam pozytywny plus typowe objawy owulacji- ból jajnika (lub jajników) gorszy niż przed @ plus śluz białka kurzego no to chyba mogę brać za pewnik, że owulka była🫡.

No dobra, a jak mam pozytywny plus typowe objawy owulacji- ból jajnika (lub jajników) gorszy niż przed @ plus śluz białka kurzego no to chyba mogę brać za pewnik, że owulka była🫡.

Generalnie jedyne co można brać za pewnik że owu była to ciąża 😂
Ale tal raczej nie ma powodu żeby nieustannie wszystko podważać chociaż warto choć raz równolegle z Owulakami iść na monitoring

To czekamy na gwiazdy!!! ❤️❤️❤️
Oby pokazały ⏸️⏸️⏸️
Ale że jakie gwiazdy? :oops:🤔🤩:D
Miałam dylemat właśnie: czy wstać o nieludzkiej porze i jechać do labo na 7:00, żeby na 8:00 zdążyć do pracy, czy też iść pomiędzy pracami, czyli o jakiejś 10:30... Ale nie będę gwiazdorzyć, im wcześniej pójdę, tym wcześniej będzie wynik i nie będę niczego opóźniać :p Ale rano postaram się wrzucić coś domowego, a potem jakąś betę ;-)

Generalnie jedyne co można brać za pewnik że owu była to ciąża 😂
Ale tal raczej nie ma powodu żeby nieustannie wszystko podważać chociaż warto choć raz równolegle z Owulakami iść na monitoring
No to pewnie po 5-6 nieudanym cyklu (znowu, cholera liczę je od nowa) się wybiorę, bo powoli szkoda mi czasu- pesel zaczyna poleku (sorki, gwara) gonić 😝.
Sprawdzałam progesteron w 22 dc i był ok, ale to było dziewięć miesięcy temu, przed ciążą i poronieniem, także powoli nie mam cierpliwości.

reklama
Ale że jakie gwiazdy? :oops:🤔🤩:D
Miałam dylemat właśnie: czy wstać o nieludzkiej porze i jechać do labo na 7:00, żeby na 8:00 zdążyć do pracy, czy też iść pomiędzy pracami, czyli o jakiejś 10:30... Ale nie będę gwiazdorzyć, im wcześniej pójdę, tym wcześniej będzie wynik i nie będę niczego opóźniać :p Ale rano postaram się wrzucić coś domowego, a potem jakąś betę ;-)

A będzie jakiś sikaniec? Ile to już po transferze?? 🤞🤞🤞🤚

Do góry