reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Halo, halo! Nowy nick stara ja (acetylocholina) 😎 Byłam wczoraj ściągnąć szwy i pytam lekarza jak z seksem, bo wszędzie na necie pisze że 3-4tyg odczekać po laparo. A on mówi, że to jest nasza indywidualna kwestia i jeśli mnie nic nie boli i przestałam krwawić to można.. No i ja przestałam krwawić haha i tak mi się chce, że mogę umrzeć jak nie wydupczę męża! Ale się stresuję kurde żeby tam się nic nie stalo.. help!🤯🤣
Nawet jakbyś się nie przedstawiła to byśmy wiedziały, że to ty po tym "wydupczeniu" chłopa 🤣🤣

reklama
@Zazuu co ważne, mam zapisane, że przed samym transferem nie powinno się suplementować Q10 i melatoniny, bo oba zwiększają aktywność komórek NK i są niewskazane (zwiększenie aktywności NK w macicy może powodować problemy z zagnieżdżeniem zarodka). Więc myślę, że jak brać to w czasie stymulacji ale nie po owu.

Jeśli chodzi o melatoninę to trzeba uważać z dawką, bo zależy jak zareagujesz. Lepiej zacząć od niższej w stylu 3mg i jeżeli samopoczucie jest okej i dajesz radę wstać do pracy, zwiększyć do 5mg. Brać przed snem.

Q10 zwykle lekarze zalecają 600mg dziennie (ale ubiquinol, nie ubihinol).

O fak😂😂😂 biorę ubiquinol 200mg i myślałam, ze to dużo😂😂😂 a on taki drogi😭😱

Jesteś największą masochistką jaką znam 😱😱😱😱😱
Chcesz mi powiedzieć, że nie zatestowałaś nic wcześniej?!?!? 🤯

basketball wives no comment GIF by VH1

No dobra, a jak mam pozytywny plus typowe objawy owulacji- ból jajnika (lub jajników) gorszy niż przed @ plus śluz białka kurzego no to chyba mogę brać za pewnik, że owulka była🫡.
No ja tak miałam właśnie wtedy, miałam ładnie śluz płodny, który zniknął po tamtej niby owulacji i gdyby nie temperatura to byłabym świecie przekonana, że ta owu była, a potem znowu organizm puścił śluz płodny i drugie podejście do owulacji 😝 I wtedy już była 😂 Ale to zdarzyło mi się tylko raz przez cały okres starań więc to raczej rzadkie przypadki. Za każdym razem wcześniej testy owu, objawy owulacji pokrywały się z testami i równocześnie z monitoringiem. Chciałam tylko zaznaczyć, że takie sytuacje też się zdarzają 😝

reklama
Do góry